Седалищно напречно бебе

• 2 896
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Am Dorf (BB)
Опит от Германия: при седалищно разположение в повечето случаи се назначава секцио. Има обаче клиники, които са специализирани в такива израждания и при изрично желание на бъдещата майка, тя може да отиде да ражда в такава клиника.
В 36та г.с. има възможност за предприемане на външно обръщане на плода. Свързано е с рискове, прави се в клиника и при наличен екип за спешно секцио. В първата ми бременност предприехме такова, беше успешно, не усетих абсолютно нищо.
В Германия важи правилото, че при седалищно разположрние на плода, ако се  спукат водите, родилката се транспортира от момента на спукването до болницата в легнало положение.

Аз бих отишла задължително на преглед в болницатаз в която змятате да раждате. Против гадене дъвчете джинджифил примерно. Казусът не е за подценяване и неизясняването му крие рискове и за вас и за бебето. Успех 🍀

# 16
Приятелка беше с седалищно разположено бебе. Прави упражнения показани и от лекар,няколко дни. Каза, че са доста трудни, но бебето се
обърна(към 30гс) и роди нормално малко преди термина.

# 17
И моето дете беше седалищно и се наложи секцио.Вероятността да се обърне е много малка.

# 18
Аз лично бих си уговорила всичко, бих си избрала и екип. Това не е шега работа, не се оставяйте на кой да е. Вземете нещо хомеопатично за прилошаване и отидете да Ви направят всички изследвания както си му е редът. На тази АГ не й е работа да прави запис на тонове. Избирате си болница, където ще родите и почвате всяка седмица да ходите на тонове там. Потърсете и специалист все пак да направите една късна фетална морфология, това е важно изследване, бих пропътувала и 300 км, за да мина изследването при сертифициран лекар.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:44 от Atamagaokashii

# 19
И аз смятам, че това изобщо не е оправдание,за да се пропускат важни изследвания и да се посети читав лекар.
Казвам го, защото имах кошмарна бременност.Повръщах до 5-ти месец непрекъснато.Все тая в кола, пеша ли,легнала ли съм,станала ли съм и т.н.Ставаше ми зле от всичко.След 5-ти месец малко повръщането намаля, но не спря изцяло.Ставаше ми лошо преди да се кача в колата.Като влезех в болницата за преглед и почвах да повръщам.
Освен това имах и други проблеми.
Това изпбщо не ми попречи цяла бременност да пътувам по 90-100км, за да ходя на прегледи и всички необходими изследвания.И не,не ходех веднъж месечно, а поне по 3-4 пъти в месеца.Следях се и по каса и на частно, и за болничните пътувах.Всеки път по 100км.
За ФЕ и ФМ и в София отидох (300км).
Така,че когато човек има желание ,намира начин.

# 20
Всичко е 50 на 50. На едни се случва, на други не... Има вариант бебето да няма възможност да се обърне заради формата на матката. Такъв беше моят случай. Blush

# 21
Изражда се и седалищно, но е голям риска и е неприятно за майката. Една моя приятелка роди миналата година седалищно вагинално в Шейново. Аз лично обаче не бих рискувала.

# 22
Изражда се и седалищно, но е голям риска и е неприятно за майката. Една моя приятелка роди миналата година седалищно вагинално в Шейново. Аз лично обаче не бих рискувала.
При кой лекар е родила? Open Mouth Не знаех, че има в Шейново някой, който изражда така…

Общи условия

Активация на акаунт