Отговори
# 75
На мен Асето ми е помагала и се радвам, че беше покрай нас!   bouquet

Peace
Диди подкрепям постингът ти!
Много ми е зле че така се получи с човек които отнемаше от ценното си време и ни помагаше с каквото може и с както разбира нещата.

# 76
  • Пловдив
valche, благодаря ти за отговора!
По 5-та точка и аз съм забелязала, че малкия когато е по-активен рита с крачета и маха с ръчички и след малко е върнал. Дали преяжда незнам, защото в началото нямах много кърма и дохранвах и тогава нямах проблем. Кърмила съм го по 2 4аса и повече и не е връщал. Даже педито се изуми като и казах, че кърмя толкова време ими каза 20мин. които даже и сега не спазвам. Някой път чувам как му бълбучка млякото в гърлото и веднага вземам носна кърпичка за да го забърша, защото съм сигурна че ще върне и така става. На гастроентеролог ми казаха да го заведа, ако връщането продължи и след захранването /т.е. след 3 месеца/. Днес ставаме на 3 месеца и Ви черпя с вкусотии Simple Smile
  party023  cook newsm38 newsm64 beer3 cheers Drunk Wine Glass cook и за бебетата bombs Misc Baby Bottle
Следобед сме и на консултация пък да видим какво ще каже педито.

Относно спора, който сте заформили: значи, ако не бяха напътствията на Ася за кърменето, които редовно четях едва ли днес щях да постигна този резултат /само да допълня, че в началото бяхме на смесено, а сега само на кърма/. Не съм и задавала въпроси на ЛС, просто това, което беше писала във форума беше достатъчно. Искам да и благодаря за ценните съвети, които ни е давала, макар да не са оценявани от всеки.

# 77
  • Стара Загора
Хайде стига сме се карали!Уж слагаме точка ,а пак всичко на нов глас!
И Дари като се роди имаше мъхчета по ушичките и раменцата,но с времето опада.
Рearly с удоволствие щях да се срещна с теб ,но заминаваме за Карлово да се видим с роднините.Жалко че ще се разминем!

# 78
Ние не се караме защото както личи Аз, Синеочка и Диди си водим монолози.

Равиа аз не можах да разбера за това ЛС което ти публикува Асето ни е сърдита ли  newsm78
И ако да защо заради твоето мнение тя се сърди на всички ни  Thinking

# 79
Делфинче, когато Ема яде спокойно след това не връща. Нощно време също не връща. Това се случва през деня. Тя обикновено се наяжда за 4-5 мин, но винаги продължава да суче още и после го връща. Така съм я забелязала. Аз мисля да захранвам след навършени 5 месеца, така че има още време дотогава. Вчера бях на гости на една приятелка с бебе на 5 месеца, което е захранено с пюрета от края на 3-я - детето още повръщаше млякото, но не и пюрето. Знам и други случаи, в които повръщането спира след 6-ти месец, когато започват да седят и няма значение с какво са хранени през това време.

# 80
Ние не се караме защото както личи Аз, Синеочка и Диди си водим монолози.

Равиа аз не можах да разбера за това ЛС което ти публикува Асето ни е сърдита ли  newsm78
И ако да защо заради твоето мнение тя се сърди на всички ни  Thinking

Мисля че просто няма смисъл да продължаваме. Виждам, че Асето ни чете, но си мълчи...
Аз специално се чувствам лично засегната от целия този скандал и ми е страшно криво, че точно между нас се получи така. Вместо да се разберем като интелигентни хора, изпаднахме в крайности и извадихме тежката артилерия. Едни се обединиха около лошия герой, другите около "светеца". И какъв е смисъла?!
Мисля че няма да се изхвърля като кажа, че почти всеки постинг е започнал с "Асе, помагай" и т.н., но тези неща сега се забравят.. Типично по нашенски!

Моля ви, нека продължим напред! И моля ви нека бъдем приятели, както казваше котарака Леополд (него само какичките познаваме)

# 81
...има една тенденция в нашата тема- вие си питайте каквото ви интересува, но аз имам да се хваля или оплаквам и не мога да се занимавм с вашите въпроси, защото много пъти по някой прост въпрос никой не се е включвал, а всеки си пише неговите работи...

Гледам и не вярвам на очите си! Shocked

Ооохххх, моля ви!!! Само още повече влошаваме ситуацията. Сега пък вече и упреци взехме да си отправяме. Едва ли това е пътят към помирението. Ако искате да кажете добри думи за Ася, ок, но не като я съпоставите с тооолкова лошите други мами.
Диди, мило, нищо лично, обаче аз съм от хората, които си записват горе-долу въпросите, които са били обсъждани и по които има какво да кажа и винаги отговарям, но става твърде дълго така и съм убедена, че едва 10% от хората четат. А когато знаеш, че не те четат, в един момент се уморяваш да пишеш..ей така да се намираш на работа. Сори, ама това е положението. Май личните съобщения са най-добрият вариант. Поне който се интересува, ще прочете какво решение му предагаш. Знам ли....  newsm78
Колкото до оплакването и хваленето, сама си казвала, че и това е от полза - сверяваш си часовника вие къде сте и виждаш, че повече от "проблемите" ви са всъщност нормални неща и така и на теб ти е по-леко..така ли беше? Значи упреците са излишни...
Хайде моля ви сега да спрем да си омаймунчваме темата и да започнем пак да си дебатираме сладко както някога. Даже имам процедурно предложение към всички и към Надето като автор на темите ни. Предлагам тази печална тема да се заключи и да се пусне нова с уговорката в нея да не си говорим по застъпените тук "положения'. Вярвам, че и на Асето ще й стане по-добре, ако не я превръщаме и в камък на раздора като капак на всичко останало.

Правете любов, не война! Praynig

Hug Hug Hug

# 82
Писах,писах и накрая не ми публикува отговора  newsm61
Та сега почвам на ново....
Много се чудих дали да пиша този пост,но се реших най- на края
Та така,за мен лично точка по въпроса с Ася няма  Naughty
Струва ми се доста грубо и нетактично изазването на Максин и Равиа.
Максин,не знам защо си мислиш,че само ти Пърлито  Heart Eyes и Надето можете да пускте теми  newsm78 Не оспорвам,чев е трудоемки,но ако можех и аз щях да си пусна когато се е налагало  Crossing Arms
Дори и Ася да си е позволява повече (с което не съм съгласна),всичко е било за добро,и не Ви преави чест да я критикувате  Naughty
Много гоистично ми звучи отговора на въпроса..."какво щях да правя без теб Асинка",и следва отговора на Максин"ами каквото правя и аз"  Shocked Е по-егоистично нещо не бях чувала скоро,Като на мен не ми отговарят и нямам полза от Ася то и другите да се оправят както могат.Не всеки ще има времето,за да се рови във форумите,за да търси необходимата информация.Също така ми изглежда като захвърлена вещ която си е свършила функцията....да ама не,не мисле,че след 3 месеца съм супер майка и знам и мога всичко....това съвсем не е така.
Друго-как така някой ще определя Ася да се бъде поспряла малко...ха ха...аз по-скоро на това бих се изсмяла и на почти всичко написано от Максин,отколкото на това че Ася се е обидила.Ами нормално да се обиди....баси и нетактичните хора има тук.И като ще е така и аз сега съм нетактична,защото съм супер ядосана.А и също нито считам Ася за светица(според мен такива хора няма,нито се смятам за част от накакъв фен клуб....ай на това най-много се смях  smile3532 Максин не може за 3 месеца да си задала 3 въпроса и да очакваш непременно отговор....шъ ма извиняваш
Равиа,.и твоя пост го бях схрускала много добре в предния ми пост,но за мое огромно съжаление го няма,Сега няма много време да пиша подобно само ще кажа че:Никой не те е задължавал да четеш постовете на Ася.

Вярно е дълго време сме заедно и много преживяхме,но не мисля,че всичко ще е както преди  Naughty

Аз преставам и не знам кога и дали изобщо ще пиша пак.Не си мислете че се правя не сърди,не напротив просто не съм очаквала че темата ни ще се превърне в това.

Извинявам се много за този пост,но не можах да остана безучастна.

# 83
  • София
хора,
с пърли четохме, ядосвахме се и решихме да не сипем повече нерви тук..затова в Кърмаческия (където явно вече ни е мястото) пуснахме тема и ще сме ви благодарни, ако се присъедините с един положителен постинг там... смятам, че го дължим на асето и вместо да вкарваме отрицателни емоции тук, можем да й дадем малко положителни там.
ето линка:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134952.new#new

# 84
Вярно е дълго време сме заедно и много преживяхме,но не мисля,че всичко ще е както преди  Naughty

Иве, не знам дали ще мога да си дебатирам сладко както някога, а като гледам не само аз. И забелязвам друга дразнеща тенденция:
Доста хора, на които явно им изнася, че Ася се махна почнаха да пишат по 100 пъти на ден, а преди не се включваха хич, потупват се по рамото какви супер майки са. А Ася понеже беше безкомпромисна и си казваше право куме в очи и нямаше да потупа никой - хайде отрязахте я.
И друго - казвате мир?! Е, да ама постигнахте своето - демек което не е приятно няма да се дебатира и то за шепа момичета, а другите да духат супата ако не им изнася. Това ме дразни, а аз си казвам.
Що за лицемерие би било да си продължаваме както преди?!

Та както каза Диди доста момичета вече не пишат забелязвам. Явно другите които искат мир това ги устройва....Еми евала

# 85
  • някъде
...има една тенденция в нашата тема- вие си питайте каквото ви интересува, но аз имам да се хваля или оплаквам и не мога да се занимавм с вашите въпроси, защото много пъти по някой прост въпрос никой не се е включвал, а всеки си пише неговите работи...

Гледам и не вярвам на очите си! Shocked

Ооохххх, моля ви!!! Само още повече влошаваме ситуацията. Сега пък вече и упреци взехме да си отправяме. Едва ли това е пътят към помирението. Ако искате да кажете добри думи за Ася, ок, но не като я съпоставите с тооолкова лошите други мами.
Диди, мило, нищо лично, обаче аз съм от хората, които си записват горе-долу въпросите, които са били обсъждани и по които има какво да кажа и винаги отговарям, но става твърде дълго така и съм убедена, че едва 10% от хората четат. А когато знаеш, че не те четат, в един момент се уморяваш да пишеш..ей така да се намираш на работа. Сори, ама това е положението. Май личните съобщения са най-добрият вариант. Поне който се интересува, ще прочете какво решение му предагаш. Знам ли....  newsm78
Колкото до оплакването и хваленето, сама си казвала, че и това е от полза - сверяваш си часовника вие къде сте и виждаш, че повече от "проблемите" ви са всъщност нормални неща и така и на теб ти е по-леко..така ли беше? Значи упреците са излишни...
Хайде моля ви сега да спрем да си омаймунчваме темата и да започнем пак да си дебатираме сладко както някога. Даже имам процедурно предложение към всички и към Надето като автор на темите ни. Предлагам тази печална тема да се заключи и да се пусне нова с уговорката в нея да не си говорим по застъпените тук "положения'. Вярвам, че и на Асето ще й стане по-добре, ако не я превръщаме и в камък на раздора като капак на всичко останало.

Правете любов, не война! Praynig

Hug Hug Hug

Такааа, първо- дори и да отправям  упреци, мисля че има нещо вярно в това което съм написала и не ми се иска да давам примери, за да не се обидят някои мами за това, че влизат тук само да се оплачат или похвалят( в  което няма нищо лошо), но поне един път да бяха обърнали внимание и на другите...,второ- пак за оплакванията и хваленията,- да казвала съм го и пак казвам че няма лошо в това, но все пак тази тема е да си помагаме по някакъв начин със съвети и от личен опит! Не може за нещо което е от значение за нашите бебчета да не се включи никой, а за неща като колко килограма имате да сваляте или колко сте качили, каква ви е количката и други простотии да отговарят всички! ooooh!
А колкото до омаймунчването на темата- ами то не аз и ти я направихме такава и мисля че никога вече няма да си "дебитираме сладко както някога"!
Нищо лично против теб, да не ми разбереш грешно постинга! Wink
Попова , Синео4ка  202uu

# 86
  • ES
Писах,писах и накрая не ми публикува отговора  newsm61
Та сега почвам на ново....
Много се чудих дали да пиша този пост,но се реших най- на края
Та така,за мен лично точка по въпроса с Ася няма  Naughty
Струва ми се доста грубо и нетактично изазването на Максин и Равиа.
Максин,не знам защо си мислиш,че само ти Пърлито  Heart Eyes и Надето можете да пускте теми  newsm78 Не оспорвам,чев е трудоемки,но ако можех и аз щях да си пусна когато се е налагало  Crossing Arms ..................

напълно подкрепям постинга   Peace

# 87
Предлагам заглавие на нова тема!: Радости и тревоги Юлчето ще превъзмогне,ще споделя и обича със своите бебефорумци! Hug
   Мами да споделя,вчера ни биха първата ДТК малко плакахме,взехме панадол, но остана неотворен,сега сме ОК!Тежим 6.500 и сме 61 см!Педи каза да почваме с 1,2,3,4 лъжички пюре докато стигнем до 40 мл!Като това е м-у 2 хранения следобед!Сутрин сокче следобед пюре!Като почне да изяжда толкова пюре,почвам да давам на обед пюре от картов с малко масълце ,подсладено и разредено с кърмичка или ако нямам с адапте,но аз щом ще замествам обедното значи ще имам кърма!Та така !Аз смятам да си слушам педито,защото съм много доволна от нея!За всичко което ме интересува ми обяснява,знае и е съгласна  да кърмя дълго и много се радва, че се кърмим,май аз съм единствена сред многото!Та искам да кажа, че ще си се кърмим и чат пат и пюренца!
Попова,Синеочка надявам се в следващата тема да пишем всички и кой какво си споделя се надявам да го приемаме не може всички да сме равни!И на мен ми е много мъчно за Асинка,но ще дойде време и тя ще е пак сред нас,защото силните прощават и ние тук някои се нуждаят от нейната подкрепа!Макар и вече да храня Юлия с пюрета и сокчета ,на мен ми е много полезно да имам информация от всякакво ниво и отговори на всякакви въпроси касаещи или не касаещи мен!Защото сега нямам никакво време да ровя другаде!
Приканвам Асето ако някой от нас и зададе въпрос тук в темите да му отговаря ако иска и може,пък на който му е ясен отговора да не чете,и аз много пъти знам нещо но не ми пречи да видя и други гледни точки!)
  На мен ми е много приятно да си общуваме всички заедно тук и да обменяме опит,информация,тревоги и радости!Да споделяме и болки и мечти и всичко!Хайде да направим следващата тема по-приятна за четене и кой какво споделя да го приемаме философски и с широкогърдие!
Наде пък темите ни винаги са били твои и се надявам/е/ да не се разсърдиш и ти и да спреш да ги правиш!А когато нямаш възможност защото се иска и време ,може и друг да ги пусне!Вече да не се караме и да потвърждаваме тезата че много жени на едно място става кокошарник!
И правете повече Любов!А тук можем да си споделяме всичко нали!
 Обичам ви всички и май бях писала в предната тема но пак казвам че ви обичам! Hug Hug Hug

# 88
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добро утро на всички!
Явно точка по този въпрос не може да има...Аз си имам лично мнение, но не ми се ще да "разводнявам" още повече темата!!! Така че съм съгласна с предложението на IvelinaM за заключване на темата.
Днес ставаме на 3 месеца - черпя всички ви виртуално  beer3 Wine Glass Drunk cook cook. Следобед сме на консултация и ще видим до къде сме я докарали с килограмите.
Аз бях питала преди, но нищо не казахте, та питам пак: някой ползвал ли е пелени Daipers и какви са впечатленията? А и друго - какъв е максималния срок за съхранение на замразената кърма? Бях чела за 3 месеца... newsm78?
За мъхчето, и бебка си има малко по ушичките /днес забелязах че е поокапало/, съвсем малко по челцето и малко над дупенцето.
По въпроса с връщането на мляко - наистина, когато е много активна и Вяра плюе. НО понякога се случва и когато е спокойна, мисля, че от преяждане... Едната лекарка ни беше казала да повдигнем матрачето на около 30 градуса...е да, но тя пак си връщаше, но може да пробвате все пак!
Приключвам вече!
Моля ви само наистина да се обединим около идеята, че форумът е място да споделяме радостите и тревогите около нашите сладурковци, а не  "бойно поле" и да се опитаме отново да го превърнем в част от ежедневното ни развлечение!

# 89
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Честито на празнуващите днес бебешоци и техните родители!!!
Да са ни живи и здрави и много да ни радват!

Общи условия

Активация на акаунт