Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 301
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
Плами, да не би да е 3см?

# 106
3 см моя грешка, извинете ме. Правих и тест за околоплодните води, и пак казаха че е скъсена, но нямам ракритие, което е добре, но не ми казаха колко е. Другата седмица че ходя на преглед, и ще помоля за се измери.

# 107
Според мен си почивай, но без да се притесняваш. Знам, че е нормално към края на бременността да започне да се скъсява и 3см шийка не е чак толкова малко.. Blush
Моята в 28-29г.с беше 3,5см и според АГ беше добре.

# 108
Почивам, цял ден в леглото, вече и всичко ме боли от лежане, а има още месец. Притеснявам се да не излезне в 8 месец нали не е хубаво 😔, отделно че нищо не съм купила, но нямам избор ще лежа. Ти пиеш ли някакви лекарства?

# 109
Plami в коя седмица си ? Аз съм с шийика последно измерена в 28 г.с - 32 мм . Заради нея  лежа от 25 г.с. , утре съм на преглед и ще я мерим пак , но предполагам , че и 8 месец ще изкарам в лежане 😕

# 110
Моята е 29мм, няма отвор и някой дори не си в помислял да ми каже да лежа, дори когато имах все още контракции. И това беше в 29 г.с.
3 см си е нормална шийка, ти си почивай щом са ти казали, явно контракциите са повече от нормалното.
Но имайте предвид, че дете родено в осми месец сега, не е като едно време. Но ти нямаш разкритие, така че няма за какво да се притесняваш.

# 111
Не мога да си обясня кога имаме повод за притеснение с тези шийки (много лекари, много мнения, то е ясно че всеки случай е индивидуален, но все пак) , моята лекарка по ЗК изобщо не се впечатли от дължината , а тази при която ще раждам ми каза никакво излизане освен за преглед и лежане вкъщи ... не съм имала разкритие или болезнени контракции, а дано и да нямам поне до 9м.😶

# 112
Както и Тери написа, бебчетата вече са достатъчно развити и дори и да се родят сега, няма да имат проблеми и бързо ще наваксат с теглото. Разбира се най-добре е да изкарат до 9ти месец, но се опитай да се успокояваш, притеснението също не е полезно. Аз съм на магнерот 3х2 и но-шпа при нужда. Гледам да не се претоварвам, но определено не лежа - позволявам си да излизам, разхождам се, дори от време на време работя, обмислям и пътуване.. днес на прегледа ще поискам да ми измерят шийката, да видим дали всичко е наред.

# 113
Мен двама лекаря ме гледаха: този от ЖК и на частно (следи рискови бременности). Никой не се впечатли от моята шийка. Била супер 29мм за 29 г.с., особено като няма фуниевиден отвор. И трети лекар питах, същото. А аз бях решила, че ще раждам. Ей ме 2 седмици по-късно. Излизам, работя седнала. Не се претоварвам, но определено не лежа по цял ден. Аз съм на магнезий 3х1. Ще съм с планово секцио средата на август, не знам ще го спирам ли в този случай или не. Иначе ако чакахме естествено раждане, то щяха да ми го спрат мисля към 34 г.с.

# 114
Моята също следи рискови бременности и затова ми се струваше , че  следи доста нещата , но и аз съм с тромбофилия , после започна скъсяване за 2 седмици се скъси  с 3 мм явно това е причината да ме сложи на такъв режим. Просто съм супер объркана , и ние ще правим планово секцио след 20 август предполагам. Сигурно косата ще ми е обеляла до тогава 😀

# 115
Аз съм в 32г.с.
Моята шийка е 3см, канала й е запазен.
Следя се при двама лекаря,  доста разбиращи от работата си. Двамата са на мнение, че тази дължина е супер за този срок на бремеността.
 Според мен, няма нужда от постоянно лежане. То й на бебето не му е приятно, когато мама не се движи.

# 116
И аз съм с тромбофилия и именно заради нея ме беше страх да се залежа напълно. От нея ме е много по-страх, отколкото от контракции.

# 117
Напълно те разбирам , аз ставам ,но вкъщи . Ако утре шийката все още е 32 мм се надявам да започна да се движа малко по-спокойно ,вече ще съм в 31 г.с.
И аз съм с тромбофилия и именно заради нея ме беше страх да се залежа напълно. От нея ме е много по-страх, отколкото от контракции.

# 118
Аз съм в 32 г.с, някой ми казаха че ако съм приемала от по рано магнерота е по добре, но аз нищо не съм пила до преди болницата. Аз ставам но вкъщи само, а за домакинската работа майка ми, свекървата или мъжа ми я вършат. На вас как са разположени бебчетата, моето е с главичката на долу, може би за това са казали само да лежа.

# 119
И моето е с главичката надолу от около месец.

Общи условия

Активация на акаунт