Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 600
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Ами не е мръднал още с теглото, все още го хранят с тръбичка (не знам как се наричаше) А аз не съм се оправила, другата седмица ще ми правят колоноскопия и доста ме е страх... но там вече поне да се разбере какъв е проблема най-накрая..

# 376
  • Harmonia Mundi
А аз не съм се оправила, другата седмица ще ми правят колоноскопия и доста ме е страх... но там вече поне да се разбере какъв е проблема най-накрая..

Не се страхувай! Прегръщам те!
Най-тежкото и страшното премина и малкото мишле ще почне да наддава.

Някой беше питал за бодежи във влагалището. Всъщност се усещат, като бодежи, но те размекват шийката на матката - лек дискомфорт. Шийката се подготвя да омекне и частично да се разтвори, за когато ще започне истинското раждане.
Това се усеща с подготвителните контракции понякога.
Ако сте влезли в последния месец и остават под 20 дни може да не се безпокоите. Съвсем нормално е да се получават. Няма как да се сбъркат с истинските контракции.

Като цяло не остава много време. Аз също вече ги усещам по-често. Малко ме хваща шубето, имам 20 дни до термина.
Днес ще събера багажа, че подозирам, че няма да ми се занимава, като започне събитието.

Стискам палчета на всички мами и бебета! Бързо, леко и безаварийно за всеки, както си го е пожелал да бъде и скоро да гушкаме малките човечета!

# 377
Аз също усещам подобни бодежи от време на време, но не по време на контракции.. от друга страна контракциите ми започват да стават доста по-силни и с болки в кръста от няколко дни. Това дали означава наближаващо раждане? Имам си доста време още до термин.. Thinking

Има ли някоя от вас с препоръка да спазва нисковъглехидратен режим? При мен бебето продължава да върви особено едро без видима причина и затова според АГ е добре да спазвам режим.

# 378
Аз имам чести контракции, но бодежите по-скоро ги усещам, когато бебето притиска пикочния мехур.
В Зачатие преди имаше бременни на НВВМ режим.  Беше поради съмнение за развитие на гестационен диабет, който не беше твърдо потвърден. При гестационен диабет бебетата вървят по-големи. Кръвната захар как ти е, трябва да е под 5.2.
За друга жена бях чела, чието бебе беше наддало много заради протеин с голямо съдържание на въглехидрати в него и е бил сменен на чист протеин. Така че явно има връзка с въглехидратите, въпреки че моето бебе расте като се храня с протеини.

# 379
Кръвната захар на гладно ми е около 3,5-4. Правих и обременяване с глюкоза - няма съмнение за диабет, просто върви голямо. С качените килограми също според АГ съм що-годе добре. Протеин не съм приемала, спрях и витамините, а сега докторът иска и диета да спазвам, която изобщо нямам идея какво трябва да представлява. Доколкото разбирам не е нужно да е толкова строга като за ГД, но все пак ограничаваща по-калоричните и сладките храни.

# 380
  • Harmonia Mundi
Tinkii_Winki, колко е голямо бебчето и в коя седмица си?
Чудя се по какъв критерий се решава това. Моето бебче е вече над 3.200.
И се движи уж седмица напред.
По-скоро го отчита, като че има някакви грешки в алгоритъма на изчисление на ултразвука и после има разлики до 500 грама.
Мен също искаха да ме тестват за диабет, но накрая се отказаха, защото сме с таткото над 180 и че е нормално да ни е по-едро бебето Simple Smile

# 381
Ами да. Без сладки храни, сладки плодове, по-малко хляб, ориз, картофи. Основната ти храна трябва да са месо, зеленчуци, яйца, млечни.

# 382
Вчера го измериха 3200 в 35+1 (около 3 седмици напред върви). По-скоро е генетично, макар че и аз и таткото сме сравнително дребни, но пък сме били големи бебета. Аз съм родена 3350, но 20 дни преди термин, а мъжът ми над 4кг, след термин.
И аз мисля, че грешки в измерването са възможни, въпреки че при мен двама различни доктори с различни апаратури казват едно и също нещо.

# 383
  • Harmonia Mundi
И аз мисля, че грешки в измерването са възможни, въпреки че при мен двама различни доктори с различни апаратури казват едно и също нещо.

На морфологията и редовния преглед имах разлика 800 грама, което си е фрапиращо. Тогава лекарят ми обясни, че всеки апарат използва различни алгоритми за изчисление.

Аз съм се родила 3.950, 25 дни преди термин. Няма страшно.
Братовчедка ми роди първият си син Борко почти 5 кг и 54 см. Нямаше как да си облече дрехите за новородени за изписването. А тя е дребосъче и с тесен таз. Просто в САЩ, секцио се решава на място, ако няма начин да се случи естественото раждане.

# 384
Леле това е сериозно разминаване. Чувала съм, че е възможна грешка от около 300гр, но 800 вече много ми се виждат..
И аз знам за случай, в който бебето е мерено доста голямо през цялата бременност, непосредствено преди раждане го мерят около 5кг, а реално се е родило 3,600. Да се чуди човек на какво да вярва..
При теб в коя г.с са го измерили 3200?

# 385
  • Варна
И моят юнак върви с 2 седмици напред и в 36+1 тежеше 3600.
На диета съм от началото на бременноста, захарта ми е 4,40-4,60. Правихме обременяване с глюкоза, уж не се потвърди ГД. Бебето го водят със съмнение за макрозомия фетус заради ГД 🤷♀
Не знам и аз вече, само се моля всичко да е наред.
Аз съм родена 4150 на термин, не съм дребна въобще. Дъщеря ми се роди 3800 в 38ма седмица, така че се надявам просто да е по голям 💙
Не вярвам че майките на всички големи бебета родени по 4-5 кг са с ГД.

# 386
Малкото беше 3200 в 36 г.с., каката в същата седмица 3 кг., родих я 4. Никога не са ми споменавали да се притесняват за диабет и т.н., протеинът ми е под долна граница и не са ми препоръчвали да пия допълнително с нито едно от децата. При различни АГ съм се следила двата пъти. Ям си яко въглехидрати, но съм 160 и под 60 кг. в 9 месец. Не разбирам защо, но явно всеки процедира различно, за мен това (на бебетата) са сравнително нормални кг.

# 387
Аз пък не си обяснявам защо вече бебета над 3кг ги третират като големи. Веднага секцио. Преди са се раждали по 4 кг и никой не е обръщал внимание. Брат ми е над 4кг роден, аз 3700, нормално тегло. Честно казано на мен ми се иска поне 3700 да стане нашия бебок. Да има как да го подхвана, че първо дете, ако малко като мишка, още повече ще ме е страх. Друго си е да си има месце.

# 388
  • София
И на мен това ми звучат нормални килограми и се надявам бебка да е поне 3500.Синът ми десет дни преди термин 3500, дъщеря ми също 10 дни преди термин 3650,надявам се и беба да си дочака секциото 11 дни преди термин и също да е стигнала тези кг, защото наистина голямо бебе се гледа по-лесно, има сили и да суче и т. н.

# 389
Аз също предпочитам голямо бебе, пред мъничко. В крайна сметка важното е да е доносено и здраво. Но вече двама доктори ми всяват паника, че прекалено голямо върви и не знам какво да мисля. А като гледам явно и в изчисляването на седмиците имат разминаване отделни апаратури.
И в случая както на dani бебето е 3600 в 36г.с и са казали, че изпреварва с 2 седмици. При мен в 35г.с е 3200 и уж е с 3 седмици напред.. Наистина те хвърля в чуденка..

Общи условия

Активация на акаунт