Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 604
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
Бамби попитах го, даже днес му се обаждах по друг повод, защото ми запази час за утре, но утре на татко се падат 3 месеца и не ми се искаше, и ми каза не се притеснявай няма нищо общо с това и няма да носиш нищо. Просто свекървата повтаря трябвало на празник, и за това реших и вас да попитам какво са ви казали като сте си правили такава молитва.

# 361
Единия крак ми се подува доста повече от другия, на някой случва ли се и имате ли си представа защо?

# 362
На мен ми се подува десния, повече от левия - идея си нямам защо Simple Smile Пусках изследвания , бяха наред.. Дори дясната ръка ме боли и се подува повече от лявата - бебето е в дясно, предполагам притиска нещо Simple Smile

# 363
Аз качих 1.5-2лг за една седмица, всичко ми стана изведнъж тясно. Днес докторите ми обясниха, че по това време започват отоците от задържана вода. Тялото събира вода, защото след раждане се губи много кръв и на тялото му трябва тази вода, за да компенсира загубите.

# 364
  • Варна
Към мамите които са раждали и ще раждат секцио, с каква упойка е по безопасно, мен много ме е страх от това да съм будна и да чувам всичко което се случва.

Аз родих с пълна и честно казано ми хареса 😅 събудих се напълно нормално от дълъг и дълбок сън, докато другите със спинална повръщаха около мен. Дори бях сънувала нещо. Единственото гадно е, че не чуваш първия плач на бебчо. Нямах абсолютно никакви странични ефекти, а и времето в реанимация минава по-бързо защото си поспалив и си дремуцаш. Имайки предвид, че мен ме беше много страх от пълната упойка, но нямах избор за упойки аз..наложи се пълна. И сега като се замисля, по-добре ми е било така, отколкото да не си чувствам краката и да чувам и виждам..Едно от момичетата беше казало, че виждало в лапмата отражение на операцията..

# 365
И моя приятелка е виждала отражението на операцията в лампата горе.  Беше казала, че повече деца няма да има след видяното. По стечение на обстоятелствата започна да работи към банка за стволови клетки и го гледа това всеки ден.
Аз пък не се гнуся от червата ми и моите кървища. Надявам се да виждам отражението, за да видя като вадят бебето, че тези 5 секунди, когато чакаш да изплаче ми се струват като най-дълго време на света.
На мен в края на краищата ще ми спрат Клексан 11 дена преди секцио. Следващият ми лекар каза, че не се притеснява дори днес да ми го спре, защото ме следи достатъчно често. А и да стане някой тромб той запушва един кръвоносен съд на плацентата, а не всички, както е при възрастните с инфаркт. Реално ще се види фетално страдание и ще вземем мерки, но той не смята, че ще има проблем.
Относно рол-он. Аз баш като се роди детето ще си купя нормален рол-он. Те не са като парфюм да миришат много силно. А от началото на бременността карам с био рол-они, първо се потя, второ мириша лошо. И сега имам време да се къпя, когато си искам. Като се роди детето, няма да е така. Та ще си взема нормален рол-он. Все пак и дрехите на бебето миришат на прах за пране, няма как съвсем да го огранича от аромати. Просто няма да слагам парфюми.

# 366
  • София
Teri ще пиша и аз като питам в понеделник за Клексана, явно се застраховат.
Аз не виждах първото си секцио, но се побърквах от притеснение, защото раждането беше по спешност в 7 месец, със спинална упойка, просто исках да си говоря с някой, да ме успокои, че всичко ще е наред. Доктора си оперира зад зеленото платно. Затова сега ще питам не може ли мъжът ми да присъства до главата ми, защото от притеснение и вълнение ще вдигна кръвното още повече 🙄
Да добавя за багажа -  четох, че е хубаво да имаме сутиен за кърмене,  еднократни подплънки ако тече кърма и охлаждащи гел пачове за гърди ако се препълнят. Аз пък мисля като взема помпата за кърма, ще ми трябва и стерилизатор, и препарат за миене, четка и т.н.за нея и шишетата, та стават много нещата 🙄
Белла как сте? Как е бебчо?

# 367
Бамбу целия тоя багаж няма смисъл да го влачиш вярвай ми... И се съмнявам да одобрят да влачиш толкова неща. Помпата да, но идеята на всички болници е да се стимулира кърмене, демек твоите шишета и стерилизатор няма да гик гледат добре вярвай ми. По принцип всички болници подкрепят кърменето и макар всичко приготвят мляко и го оставят в легълцата за всеки случай,ако някоя майка има проблем с опитите за кърмене.
При 1 раждане си бях внесла нелегално една биба стерилизирана и едно малко шишенце с вода преварена, да му давам да си изплаква устата. Ей бога ми луда ме направиха. А сега с Короната подозирам че ще те побъркат. Вземи си помпата. Другите неща недей.

# 368
Презастраховат се, да. Аз затова изчетох всички форуми за тромбофилия и има доста жени, които са го спирали по-рано и всичко е било ок. Та ще гледам да се доверя на лекарите, все пак те знаят как стоят нещата, те израждат всеки ден жени на и без Клексан.

Иначе и аз ще нося помпа, но без стерилизатор. Идеята ми за помпата е да се стимулирам, докато ми дадат бебето или ако не ни се получава сученето. Но не мисля, че самата източена кърма ще стигне до него. Ако се наложи вече да се храни само от шише и имам кърма, бащата ще донесе стерилизатор. Няма смисъл по начало да е в багажа. И аз съм си сложила сутиени за кърмачки, но не знам ще ми стават ли, тъй като като ги купих преди седмица ми ставаха, а вчера едва ги закопчах на подгръдната.
И дрехи за изписването не мога да си нагодя, защото гледам да е нещо подходящо за кърмене и да ми става. Всичко, което ми става на корема ми е като чувал на кокалестите рамене. Само нощницата за кърмачки ни стой добре 😀

# 369
В Токуда в София помпата за кърма е част от списъка за родилното. Но доколкото знам, ако не носиш стерилизатор, няма да ти позволят да даваш на бебето изцедена кърма. Та става доста багаж, да. Аз не съм си купувала, като не знам дали ще ми влязат в употреба тия уреди. Ако ми потрябва, ще поискам помпа от тях и няма да размъквам.

А да ви питам - имали ли сте болка в някоя от гърдите? От вчера ме боли на едно място лявата, все едно е насинена. Усещам я като се движа и като я докосна само. И зърното само ми е болезнено в едната си част. Видимо няма нищо, няма подуване или втърдяване и не съм я удряла или притискала.

# 370
При мен не беше болка, но жесток сърбеж в едното зърно без видима причина за това. Няколко дена ме сърбя. Имала съм болки без подувания на дадени части от гърдата, но минават за ден.

# 371
  • Варна
И аз имам тук там болки по гърдите които минават за ден два. Или ще ме сърби или ще са много чувствителни.

За болницата мисля да си взема една биба, защото с дъщеря ми беше кошмар. Плачеше по цяла нощ, веднъж ги бях помолила за мляко и не ми дадоха( около 3 сутринта беше). Накрая от безизходицата взех биберона от шишето за мляко(което ми го бяха дали по рано вечерта), натъпках го с памук за да не взима въздух и й го дадох да си го смуче да се успокои. Не можеше да засуче, защото не ми обясниха какво да правя, съответно гърдите ми се напълниха много и зърната изчезнаха.

# 372
Значи предпочитам с пълна упойка, ако се наложи де, че бебчо прави номера, сутринта бях отново на тонове и преглед беше се обърнал, АГ каза да отида на 26ти в отделението да ме прегледат и ще преценят дали да ме приемат или да чакам

# 373
  • Варна
Бамбу, аз се възстановявам лека полека, добре съм, а бебчо ходим да си го виждаме, всеки ден звъним за информация, само 10гр е отслабнал и всичко е наред за сега. Много ми е гадно, че аз съм вкъщи, а той е самичък там.. но много се надявам да започне да си наддава вече и скоро да си го приберем. Това, че никой не може да ни каже колко време ще стои в неонатологията ни убива, така искаме да си го гушкаме вкъщи и да ходим по разходки вече.

# 374
А колко тежи сега? Май към 2500гр ги изписват. А те всеки ден започват да ядат повече. В началото са уморени от раждането, жълтеница и всички нови неща, които започват да правят, но после се осаферват и бързо започват да наддават. Реално около термин ще сте си вкъщи и той ще е забравил, че е бил в кувьоз. Кураж, още месец и всички ще сме щастливи мами.
Ти от секциото си имаш неразположения, но стомаха оправи ли ти се?

Общи условия

Активация на акаунт