Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 605
  • 788
  •   1
Отговори
# 345
Първото секцио беше със спинална. Предполагам и това сега също. По-добре, от колкото пълна. Доста по-трудно и гадно е събуждането след пълна упойка.
А за чуването не си мисли, че чуваш кой знае какво 😂 те си действат и си приказват някви неща, като нормалните хора които пият кафе сутрин на работа. Цялата галимация е 20 минути, веднага виждаш бебчето, после в общия случай те показват на мъжа ти. А с пълната не е така.
Към мамите които са раждали и ще раждат секцио, с каква упойка е по безопасно, мен много ме е страх от това да съм будна и да чувам всичко което се случва.

# 346
  • Варна
Plamy аз ходих преди дни на такава молитва. По принцип се чете като се влезе в 9ти месец. Нищо не съм носила, за 3 минути е цялата работа.

Marinela имам вече 2 пъти секцио с пълна упойка и не съм имала никакви странични ефекти. За мен спиналната не е опция точно поради същата причина като теб. Не се притеснявай.

Habibi хълцането е ритмичното тупкане да 😁
Преди 2-3 дни надувах един пояс на дъщеря ми и не знам защо но бебето започна да хълца след това 😁😁

# 347
Добро утро дами. Имам едно питане. През нощта се събудих и имах нещо като менструални болки, не болезнени, но постоянни. Въртях се и нямаше промяна. Като че ли като ставах по не се усещаха. Два часа не можах да заспя от страх да не почна да раждам толкова рано или да има някакъв проблем. В кройна сметка съм заспала и като се събудих усещам пак някакво напрежение, ама то е като стягането на корема, което ми се случва вече доста често. Случвало ли ви се е и дали има място за притеснение?

# 348
И аз съм имала и то точно нощем. Казват в такъв случай да се пие Но-шпа. Ако не помогне, болницата. На теб ти е отминало, но пий Но-шпа, че зорлен да не си предизвикаш раждане от чудене какво е

# 349
Момичета, започнах бавно подготовката на багажа за родилното и ме налегна една чуденка…
Имайки предвид температурите- на какъв дезодорант или рол-он без парфюм да се спра?
Препоръчайте някои био продукти ако се сещате за такива, които да не дразнят бебчето.
И още- освен бельото за еднократна употреба, подготвили ли сте и по- дълбоки ластични клинове, от типа на оформящите? Докторът ми е категорично против всякакви колани за прибиране на корема, но поне за подходящо бельо.. може да се помисли май Thinking

# 350
Ходих на дежурен кабинет за всеки случай и казаха, че всичко е наред, и както ти предлагаш, да се пие Но-шпа. Поне се успокоих, че то от притеснение верно да не си го предизвикам сама.

И аз съм имала и то точно нощем. Казват в такъв случай да се пие Но-шпа. Ако не помогне, болницата. На теб ти е отминало, но пий Но-шпа, че зорлен да не си предизвикаш раждане от чудене какво е

# 351
Аз имам такива като менструални болки от 2 седмици. Тогава бях в 35 седмица, сега съм вече в 37ма. Питах АГ каза, че били подготовителни контракции. То на момент ме боли постоянно, а в друг момент точно на вълни. Явно е нормално, но първите пъти като ми се случи вечер и аз се уплаших, че раждам. Вече знам какво са. Според лекарката нямало как да ги объркам с родилните, ама ще видим де.

# 352
Бяхте писали по-горе за бактериите. Не ги подценявайте, като мен! На два пъти пробвахме да лекуваме бактерия в урината с различни медикаменти и не се повлия. Докторката ме посъветва да вляза в болница за венозен антибиотик, за да се изчисти, но нали си мислех, че щом не ме боли - няма нужда да влизам в болница, без симптоми за раждане.. До вчера! Приеха ме със силна болка в единия бъбрек, именно заради тази гад, та ще си полежа докрая на седмицата и определено ще съм по-спокойна, че съм чиста за раждането. 🙂

# 353
И аз се събуждах с болки тия дни. С първото не ми се е случвало. Имам насрочено секцио за другата седмица, надявам се да издържи до тогава. Не съм подготвяла ластични клинове, с първото и колан не съм слагала, но сега си мисля за стягащ. Ще го мисля обаче след като родя.

# 354
Момичета имате ли пробождане във влагалището понякога? Вчера ми се случи веднъж , днес също , но отмина за секунди в 33+5 съм . Утре съм при АГ и ще я попитам .

# 355
Аз от 34-та имам, вече съм 38-ма, всеки ден бодежи, болезнени стягания, но нищо не се случва. Предполагам ще дочака термин, а ми се ражда вече Grinning

# 356
  • София
Anny щом вливат венозно ще се повлияят бързо!
Ambrosia леле датата е много близо! Представям си как се вълнуваш!
Lillip в аптеките има ролки без аромат, в момента ползвам Ducray, antiperspirant roll-on, ползвала съм и на Vichy. Мисля, че ластичните гащи се носят след като мине известно време от секциото, заради раната, така че е рано за това. Някъде пък бях прочела мнения против, проверете.
Аз чакам другия понеделник да определяме дата за секциото.
При мен пък вчера заради кръвното ми пуснаха и урина със седимент, излезе висок албумин и белтък. Много се притесних, док каза да изчакам до другата седмица и пак да пусна, има ли някой като мен? И аз мисля тези дни да започна с куфара за болницата вече.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 17:43 от bamboo.ag

# 357
Аз го стъкмих багажа за болницата. Не съм слагала еднократни гащи и други подобни. Сложих си нормални широки гащи😂 и превръзки. Ще си купя свещички, че си спомням от 1 секцио лекарите и великият въпрос "акахте ли" и се хихикат, а аз зелката викам ми не и те дооообре ще ви дадем нещо. Рициново масло. Това бешв най-ужасното нещо в живота ми евър🙄 никога няма да го забравя. Та ще взема за сега свещички. Сложих си и нурофен за всвки случай. Чаша, вилица, лъжица, кърпи, нощници, чехли, сапун и тези подобните и това е. Каквото друго трябва ще се донася допълнително.
Болки, бодежи, всвки ден, на различни места, най-вече като си легна, едно наместване, едно разтягане.... Утре влизам в 37 седмица. Секциото е планирано за 38+6. Нямам търпение вече да се свършва.

# 358
Към мамите който си правили молитва за леко раждане. На мен попа ми каза нищо да не нося, а знаете ли дали трябва да е на някакъв празник, понеже свекито повтаря та повтаря трябвало да е на празник,та вече с по висок тон си приказваме 😀 след като и обясних, че от един път разбирам за каквото и да е било, и че не вярвам на такива неща.
Относно болницата,моя багаж беше събран след като лежах мин. месец, просто допълних някой неща, за бельото си взех от дълбоко, а не от тези еднократните, и след родилни превръзки.

# 359
  • София
Плами, по-добре попитай там където си решила, ако имат някакви изисквания. Ние просто отидохме, не беше празник, попа каза, че било хубаво на хляб и вино да се чете и прати мъжа ми до близкия Лидл да вземе хлебче без мая, с квас, и  прочете молитвата.

Общи условия

Активация на акаунт