Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 596
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, малко се притесних и да питам. Нормално ли е да се свалят килограми сега, а съм в 37 седмица и 3 дена и днес в сравнение с преди 3 дена съм с кило и половина надолу. При разтящ корем и дете се чудя как стават тези неща...

# 421
Да, аз също свалям, а се храня.

# 422
И аз се храня нормално. Аз по принцип не качих много, само 10 кила, но сега съм ги свалила на 8 и почнах да се притеснявам. Даже вчера ядох през нощта като бременна ама ей на, не съм повече пак

# 423
То и аз съм качила общо 9, а в последния месец свалих един, докато бебето е пораснало с 1200.

# 424
  • София
Напълно възможно и нормлано е да сваляте килограми не се притеснявайте, особено килограм два е нищо, реално може да е била задържана вода.

За датата първите два оъти пазих тайна, сега който пита, на него казвам, близките ми така или иначе ги интересува живо и се вълнуват с нас, нека знаят кога ще е денят ще ми оращат положителна енергия, по-далечните хора съм убедена, че в едното ухо влязло, от другото излязло едва ли ще ми помнят датата.
Тя момата само да си пака датата и да минава така или иначе ще се похваля на всички, живи и здрави всичко да е наред.

За изписването планът е да дойдат да си ни взенат ММ и децата. Вкъщи не предвиждаме гости, аз съм в една къща с брат ми на различни етажи, а в същия двор в по-малка къща са нашите, така че като се приберем ще дойдат да видят беба, но не мислим да има софри и почерпки. Като се поосвестя ще викнем да дойдат на ММ родителите да ни видят, те са от друг град. И така, без някакви големи партита. Само да сме добре с девойката има време ще се събираме и виждаме.

# 425
И аз мисля да скрия от възможно най-много хора точната дата, ако се наложи секцио. Особено моите роднини са много лабилни 😂ММ може да си реши за неговото семейство. Бих си споделила с няколко приятелки и това ще е Simple Smile

# 426
Относно водата, на бебе, изцяло на кърма, вода не се дава, докато бебето не се захрани. Кърмата, макар и доста калорична, е по-водниста и съобразена само и единствено с нуждите на кърмачето. Тя съдържа всичко необходимо за него. С чаена лъжичка вода съм му измивала езичето след кърмене, само толкова вода. При жеги, кърмачето може и на 15 мин. да се кърми и обезводняването е изключено, но бебе на формула си яде на определен интервал. А и адаптираното мляко е по-гъсто и си трябва вода след него. Кърмила съм година и половина и синът ми, допреди пюретата, вода не е пил. Така че, това с водата е строго индивидуално, според вида хранене.

# 427
Относно водата аз съм кърмила и съм давала винаги и по малко вода. Някак си не си представям особено пък в теьи жеги да не давам вода.

# 428
Зависи кога и по колко вода се дава. Ако бебето пие много вода, суче и пак пие вода, се получава препълване на коремчето, изместване на следвашо кърмене и фалшиво усещане за ситост. Следователно не наддават добре и личните лекари започват да предлагат формула и да втълпяват глупостта за нехранителна кърма. Аз само ще прочиствам устната кухина след кърмене, ше й обливам телцето по-често с водичка в жегите и ще кърмя на поискване. Всяка майка ще си усети бебчето Simple Smile

# 429
  • Harmonia Mundi
Boymama, и аз попаднах на същото, което си споделила. Нямам опит. Всички разказват различни неща за водата и купих книгата на Хедра. В нея пише дословно същото, което казваш - няма нужда от вода, ако детето се кърми. Вода се предлага, ако детето е на АМ.

Tinki, за да потвърдя това, което ти казах за кг на бебето, вчера след тоновете ме гледа и пак разликата е голяма. Миналата седмица в сряда 3.200, а вчера седмица по-късно (37 г. с. + 2) каза 3.620. Дори не успя да замери главата на бебето, защото е много ниско.
Както казва баба ми - бебета са неслучайно наричани плодове. По различно време узряват. Така, че влезеш ли в последния месец, бебето е достатъчно зряло, за да се роди и живее нормално Simple Smile

Дадоха ми вече документите за раждането. Аз ще бъда във Вита. Остават 18 дни до термина, а съм в очакване почти всеки ден. Днес една приятелка ми каза, че ако започнат силни позиви за изхождане да не отлагам да звъня на лекарят.. Можело да нямам болезнени контракции. Тя така е стартирала, без изпаднала тапа, без изтекли води, само с позиви и в болницата с разкритие 6 см.
Иначе за информиране на близките - смятам да кажем след раждането на семейството ни. Така или иначе в болницата не се допуска никой. Дори таткото няма да може да влезе. Така, че не планираме нищо за изписването - нямало такова събитие във Вита.
Може само родителите ни да надминат при това не съм сигурна кога и как. Не сме го решили още.

# 430
Моето дете пък вода до над годинка изобщо не искаше, а я напъвах, особено накрая, когато имаше само вечерно АМ. На АМ е била през цялото време, аз честно казано по едно време се чудех как оцелява без вода. Много късно пропи, сега смятам да давам на малкото от бебе.

# 431
А каква вода давате: някоя от тези розовите бутиларни или чешмяна. И двата вида ли се преваряват?
Аз ако кърмя, ще предлагам вода само в някаква неописуема жега и то след като се е наяло детето, малко вода. Поне това са съветите на консултантите по кърмене.
Иначе това с изплакването на устата казват, че е излишно. Ако идеята е да предпази от гъбички, то обясняват, че няма смисъл от цялото упражнение, защото ако гъбички се лекували с вода, то никоя от нас нямаше да ги хваща, защото се мием всеки ден. Поне така четох и гледах на видеа.
Мен започва да ме тресе притеснението от отглеждане на бебе. Толкова неподготвена се чувствам. Изобщо това за водата го бях забравила. Ще съм примерно на АМ и ще забравя, че трябва вода да му дам. Тук бабите с даването на акъл, биха свършили работа. Те винаги много държат децата да са пили вода

# 432
  • София
Преварена охладена водичка. Аз не съм предлагала, само на кърма беше.
Но пък направи гъбички в устата - по езика и бузките отвътре имаше бели точици, тогава по спомен ги мазах с Дактарин.

# 433
Казват, че млечницата\млечката при кърмачетата или бели отлагвания по езика на кърмачето, се получават от останалата тепност в устната кухина и това, че кърмата е много сладка. А точно сладката среда способства развитието на гъбички. Затова, според майка ми, е хубаво да се промива с водичка. Може и да не е вярно, но така го знам. А иначе, ако майката има гъбички във влагалището, по време на естествено раждане, се предават на бебето. Но къде точно му се предават, идея си нямам Grinning
Тери, не се притеснявай, всичко се учи, а ти си от търсещите информация. Дори пето дете да ти е, пак присъства чувството за несигурност. Всяко дете има различни нужди и ние трябва да се водим само по него. Аз давах преварена чешмяна вода :*

# 434
Благодаря за отговорите, момичета. Аз четох, че дори 4 дена след раждане вече имали заселени Ешерихия коли, Ентерококи и т.н. в дебелото черво, които по принцип не се предават от кърма. Мислех, че тези бактерии ги завъждаме като започнем да се храним с твърда храна. Но явно не.

Бърборанче само аз ли я изпуснах кога е родила или съобщи днес между капките.
Как сте с бебето? Щом и вода си пие, значи сте заедно.

Общи условия

Активация на акаунт