Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 586
  • 788
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момичета чета ви и си спомням аз като млада булка с бившия ми мъж. Как ми се качваха на главата, как се съобразявах и все някой да не е обиден, и всеки великден и коледа по селата при техните и вещицата ме командваше и и и....
Сега имам много добри свекъри и разбран мъж, а и аз съм на години, на които човек гледа спокойствието си, а не другите да са доволни. Казах на ММ, че след болницата искам да сме си сами и да се разбере с техните да дойдат например две седмици след това, за да ни видят с бебето, когато вече ще съм се пооправила, той каза както и когато кажеш.
Не мога да ги разбера тия баби и стринки как идват у вас неканени??? Моите родители също са предупредени вече, че сбирки няма да правим в началото. Да сме живи и здрави и всичко да е наред, ще се почерпим малко понатам.
Иначе и тях ги разбирам обичат си внучетата искат да ги видят, но все пак трябва да се съобразяваш и с родителите на детето и да имаш предвид, че на родилката не и е лесно и има нужда от почивка, не от непоискана помощ.
А тези, които още живеете със свекърви не мога и да си го представя сигурно е ад, аз и с майка си не си представям да живея на едно място. Ние с нашите сме в един двор реално, но те чукат, питат може ли да влязат, правят го рядко, само при нужда, за д ане ни притесняват и реално сме си напълно самостоятелни.

# 466
  • Варна
На мен пък ми беше много приятно , да се съберем вкъщи в деня на изписването. Никой не  се е врял върху сина ми , просто хапнахме ,побъбрихме и си тръгнаха. След 7 дни престой в болницата си ми беше мини празник това ,че съм сред хора които са истински щастливи ,че ни виждат 😊

# 467
  • Варна
Божее май само аз няма да имам такива проблеми 😂 Мойта свекърва, няма и да е в България като си го приберем малкия, а и да беше точно 1 ден щеше да е желанието да го види, после ще забрави и за внук и за мнук 🤣 Майка ми е тук в момента, иначе и тя е в чужбина, но нямаме никакви проблеми, дължа живота си на нея! Изключително благодарни сме с мъжа ми за всичко, което прави за нас! Не очаквам цяла тумба хора, като отидем да си вземем Мишонката, единствено свекъра ми, майка ми, евентуално сестра ми, ако не се пада на работа и може би етърва ми с малкия, нямам нищо против да дойдат, тъй като всички си разбрани и НЕ са двулични като тези, които няма да присъстват. 😂 А и има разлика, че аз няма да съм прясно родила, така че няма да съм уморена и ще можем да се съберем вкъщи евентуално, без някакви грандиозни неща, просто семейно събиране. Но не сме говорили по тая тема, за сега просто очакваме бебчо да наддаде и да ни го изпишат здравичък 🥰 Вчера ме зарадваха, като ми казаха, че е качил 30 гр. надявам се днес да е качил още. 😊

# 468
Супер Бела, нека качва момчето, но да много си права на вашата сбирка няма да си прясно родила и затова така с кеф ще се почерпите.
При мен не е баш така, баткото ми е на 6 почти и всичко разбира. Знае за сестра му, пита постоянно кога ще я види и тн, знае че като съм в болницата ще ходи с всички други в парка, че някой друг ще го взима от детска и тн. И макар че е свикнал при майка ми да стои и да спи там,днес като го оставях се разрева. Товс никога не се е случвало дори на 2 като беше. Преживява си, усеща че няма да ме има скоро за няколко дни. И кучето усеща, залепено е за мен. Предпочитам като ни изпишат да си видя "децата" космати и некосмати, да ми се порадват те, да видят да се запознаят с бебето, от колкото бабичките да си говорят любезно и да хлипат от умиление. За всичко си има време. При 1вото раждане си се прибираш с новия член на семейството, ама при 2ро има вече друго дете и тн. Различно е. Само исках тогава да си се изкъпя в мойта баня и да си облека нормални дрехи. Ама сега... Не се е случвало никога детето да не е при мен за 5-6 дни. Максимум 2 дни е бил при баба си и на мен ще ми е гадно и на него също. Та затова така крайно казвам, че ако никой не дойде вкъщи ще съм най-доволна. Надявам се да се усетят сами, а не аз да забранявам, щото изглежда гадно така. Ама ще видим....

# 469
Момичета много сте ги разпуснали тия свекърви майки, бащи и рода . В нашето семейство каквото кажем аз и мъжа ми това става.
Кого да поканим,кой да дойде и т.н ние решаваме. Никой не може да ми идва на  гости без да ми иска позволение или разни му събирания и тем подобни. Какво пиене? какво ядене ?! Всички пари се влагат за бебе ,а не за такива простотии! Ние ще имаме бебе, а не сватба ! Времената се променят трябва и хората да се променят и мисленето им. Вече сме 2021 година. Нека всички мислят за спокойствието на бебето и майката,а не да се чудят за поводи за пиене и ядене.
Казали сме предварително,че две седмици от деня на раждането никой да не ни притеснява и точка. Ще си бъдем само тримата на спокойствие и опознаване ❤❤❤

# 470
Явно всички имаме еднакви да го нарека проблеми със свекървите си. При мен сега май и на изписването се гласят приятелски семейства на свекърите, освен че ще са на въпросното празненство, което ММ си организирва с приятели, което е разбираемо, ама те щели да канят и техни 😀. А вчера ми съобщи, че н на изписването трябвало най-възрастния член да ни посрещнел вкъщи, вие нещи такова знаете ли. Всеки ден ме изумява с нови неща, отделно че от 8 м е започнала да прави разни неща

# 471
Смело заявете вие какво искате ,а не какво искат хората! Големи хора сме всеки сам може да определи какво да се случва. Изумявате ме как позволявате да ви командват разни му приятели и роднини 🤯😱😱😱😱

Явно всички имаме еднакви да го нарека проблеми със свекървите си. При мен сега май и на изписването се гласят приятелски семейства на свекърите, освен че ще са на въпросното празненство, което ММ си организирва с приятели, което е разбираемо, ама те щели да канят и техни 😀. А вчера ми съобщи, че н на изписването трябвало най-възрастния член да ни посрещнел вкъщи, вие нещи такова знаете ли. Всеки ден ме изумява с нови неща, отделно че от 8 м е започнала да прави разни неща

# 472
Лошото е че на мен не ми се казва, защото знаят какво ще стане . Аз разбирам по други начини. Те държат на традициите от едно време,даже на събирането те щели да плащат, така трябвало, щом било момченце, родителите на момчето,хем казах че не искам това и онова, но се продължава и се скарах ме,накрая ММ го отнеся.,викам да са си канели гости и квото искат ти като си се раждал, не когато моето дете се ражда. То верно поговорката, който плаща, той поръчва, Но или ще живее с мен, или с майка си. 😇

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 14:43 от Plamity91

# 473
И у нас е каквото ние кажем. Не ме интересува кой ще ме хареса и кой не. Още около организацията на сватбата свекървата се опита да ходила по ресторанти да види хубава ли била храната и аз ясно показаха, че ако имам нужда от помощ, ще поискам, на нея ако й се ходи по ресторанти, да си ходи. А с майка и татко хептен, още повече си отвързвам езика.
Но то си е и до хора, някои просто са много нахални. Нашите семейства разбират от дума.
А мъжът ми, ако реши с този коронавирус и ентеровируси да си прави сбирки с приятели и той няма да види бебето две седмици.
Иначе ние още няколко месеца ще живеем с нашите и съм напълно ок с това. Майка ще готви, аз ще гледам детето. Когато бях със сериозни контракции, ми беше много в помощ. Оттогава само тя готви, чисти етажа за бебето. Но никога не се навира или натяга, чака в готовност да я помоля за помощ.

# 474
Тери, друго си е майката. И аз като ме изписаха и трябваше да лежа, мама идваше да изчисти, да домакинства в къщи до като се прибере ММ, но пък не съм вика свекървата,и пак проблеми ами не мога да я извикам, нищо че е техен апартамента.

И у нас е каквото ние кажем. Не ме интересува кой ще ме хареса и кой не. Още около организацията на сватбата свекървата се опита да ходила по ресторанти да види хубава ли била храната и аз ясно показаха, че ако имам нужда от помощ, ще поискам, на нея ако й се ходи по ресторанти, да си ходи. А с майка и татко хептен, още повече си отвързвам езика.
Но то си е и до хора, някои просто са много нахални. Нашите семейства разбират от дума.
А мъжът ми, ако реши с този коронавирус и ентеровируси да си прави сбирки с приятели и той няма да види бебето две седмици.
Иначе ние още няколко месеца ще живеем с нашите и съм напълно ок с това. Майка ще готви, аз ще гледам детето. Когато бях със сериозни контракции, ми беше много в помощ. Оттогава само тя готви, чисти етажа за бебето. Но никога не се навира или натяга, чака в готовност да я помоля за помощ.

# 475
Здравейте момичета! Малко ще се отклоня от темата, но се притесних като видях резултатите от миналия ден
Въпроса ми е имате ли представа какво означават тези резултати? И какво ще е лечението, понеже вече сме в 37 г.седмица? Благодаря Ви предварително за отговорите!

# 476
Ами според мен, че има масово анаеробни бактерии. Във влагалището има аеробни и анаеробни. Аеробните са в норма, но има масово анаеробни, липсват лактобацили, има възпаление и оттам масово левкоцити. Ще те лекуват с антибиотик вероятно, но не са изолирали какви точно са бактериите и към какво са чувствителни

# 477
Въобще не са ни еднакви проблемите 😂 аз се чудя да плача ли, да се смея ли? В кой век живеете? Аз съм от партията на Хабиби91. Никой копче не може да ни каже. Когато кажем ние тогава някой прекрачва прага и то за час - два. Ние сме си семейство и вземаме решенията за децата и кучето.

# 478
Как 2 км разходка ? 😱😱😱 Аз 20 м не мога

Моят бебок е ниско долу от 29 г.с , шийката ми се скъсяваше, контракции. А ей ме на, 5 седмици по-късно, не съм родила още.  А докторът каза, че беше застанал да поема контрола. При мерене на шийката буквално главата му беше навряна там и тежестта цялата върху шийката. Всеки ден вървя по 2 км разходка, вкъщи си се движа (само не домакинствам) и не съм имала проблеми.
Hetera, и аз съм тогава, ама в Пловдив. Росна-росна първото секцио ще съм аз за деня. Другата седмица отивам на консултация с анестезиолог и да ми оформят картона. Харесва ми, че тук не ми викат още предишния ден, а директно за секциото.

# 479
Аз даже мислих, че съм от най-мързеливите, като четох някои жени във фейсбук, че правили по 10км.
Даже израждащия каза, че иска много да се движа оттук насетне. Ама нали съм секцио и магнезия ми спира. Май ми се ходи на спешни секцио.

Общи условия

Активация на акаунт