Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 582
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
Аз не се спирам, с детето по цял ден обикаляме улиците, слизам по стълбите от 12 етаж и днес се скъсахме от чистене. А съм +16 кг отгоре. С този ремонт оправия няма. Въпреки това, освен това, че пета седмица съм с вагинални болки и стягания, друго няма. Както казва баба и по цял ден да лежа, ще се роди, когато тя си реши Grinning

# 481
И аз съм от групата на движещите се Simple Smile Много съм благодарна, че нямах болежки никакви през бременността и мога да се размотавам всеки ден и чистя и т. Н. Сега правя упражнения за обръщане на бебето, че е напречно разположено 😫 вися надолу с главата, провесила корем и пак нищо...
Има ли още някоя мама с такова предлежание? Има ли някакви препоръки освен упражненията? Повече лежане или движение? 5Чак след 10 дни съм на консултация, а съм 35та седмица от днес.  Притеснявам се какво се случва с бебчо. Утре съм на тонове и се надявам, че се чувства добре, но не знам дали в 36тата е късно да се планира секцио 🤔 ух направо така се надявам да се обърне...

# 482
Falan, моя позната с упражнения и помощ от доктора го обърнаха главично в 37 г.с. Лекарят и въртял нещо корема, после и тя правила упражнения и се завъртя.

# 483
Моето бебе е напречно. След едно скорошно секцио и това ще е така, но и лекарите се чудят как е застанала и как ще я извадят. Опитвам се да не се филмирам излишно.

# 484
38+4г.с и моето застава напречно постоянно, има моменти в които се обръща, уж днес ще постъпвам в болница за секцио, но ще видим какво ще кажат, все си мисля, че е ако се е завъртял ще ме върнат да чакам термина.

# 485
Моето бебе се обърна (в края на 31ва седмица), като бях легнала по гръб, краката на стената и няколко възглавници или одеала под дупето, така че да е повдигнато на около 30 см. Препоръчват не повече от 15-20 мин на ден в тази поза (на мен ми падаше кръвното до 10тата минута, така че го правех на няколко пъти). Винаги усещах как започва да шава и да се върти вътре след 5тата минута някъде.
Друго, което правех, е докато си гледам телефона или телевизия да застана на колене на дивана и да си подпра лактите на подлакътника. Малко по-удобно е така, отколкото просто на колене. Не ми изтръпват толкова ръцете.
От йогата са полезни за целта позата downword dog и онази, при която си на колене и правиш котешки гръб и после изпъчваш гърди.
Важно е и да се седи в правилна поза - с изправен гръб. Така му ставало максимално неудобно на бебето да стои в друга поза освен с главата надолу.
Добре е да се правят поне половин часови разходки ежедневно.
Това е всичко, което правих и правя. Най-вече мисля, че подейства това с възглавниците под дупето.
Виждала съм видео как лекари завъртат ръчно бебе, но съм чувала, че не винаги е успешно и е добре да е мината 37ма седмица, защото процедурата може да предизвика раждане.
За да се ангажира главичката в таза съветват да се качваме по стълби, напади настрани, клекове и други подобни упражнения. Но ми предстои да разбера дали имат ефект.

# 486
  • Harmonia Mundi
Има един сайт с упражнения за обръщане на плода - spinning babies.
Не съм пробвала, но доста го хвалят акушерките и другите мами.

Момичета, вчера родих малката бебка Елена, 15 дни по-рано. Со зор, 17 часа, но голямо щастие. Heart
Добре сме и двете. Днес ще се гушим и опознаваме повече.Ще ми правят обучение за кърменето към 10:00.
Без значение какво ти е раждането и как е протекло, като си видиш бебчето и всичко сякаш спира да съществува.

Акушерките във Вита са страхотни!
Дайте някаква идея за почерпка без алкохол. Чудя се освен някакви готини кафета (имат еспресо машина) дали да не купя нещо за подкрепа - сладко, солено. Хапваха плодове в почивката.
Давайте идеи.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 07:04 от ad_ksha

# 487
Честито на родилките Simple Smile
Моето бебе е с пъпна връв около вратлето. Докторът каза, че това не е предпоставка за цезарово. Много се тревожa нещо да не се обърка, а съм и инвитро.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 10:54 от Chory

# 488
Някъде бях чела, че упражненията може и да бъдат опасни, не правя нищо, както е писано така да се случат нещата Simple Smile

# 489
Ad_ksha, честита голяма радост. Да ти бъде благословена!
Вземи някакви соленки, плодове, нещо малко сладичко. Понякога дори не обядват хората в екипите и една акушерка беше казала на родилка, че на това се радват, да могат да замезят между работа. Бутилките с алкохол, тортата и ядки нито могат на работа да ги ползват, нито са удобни.
Аз ще накарам мъжа ми от някоя пекарна да поръча. Мислех дали да не поръчам от групата във фейсбук за майките на деца с увреждания, но е рисково дали ще пристигнат в деня и ще бъдат ли пресни, та май няма да е оттам

# 490
Ad-ksha, жива и здрава да е Елена. Прекрасно име сте й избрали Blush бързо възстановяване на теб и успехи с кърменето, всичко ще потръгне Simple Smile

# 491
Ad-ksha, жива и здрава да е Елена. Пожелавам ти  бързо възстановяване.

# 492
Честито бебче, прекрасни новини вече имаме почти всеки ден. Много хубаво😊 лека по-лека всички бебоци се появяват.

# 493
  • София
Ad_ksha чудесна новина! Да сте живи и здрави! Във Вита роди една приятелка, и тя беше доволна. Аз мисля живот и здраве някакъв малък кетъринг, с първото бебе поръчвахме от 100 гр. имат и сладки и солени неща, и плодове, виж в сайта им. Успех с кърменето и много гушкане!

# 494
Как сте с килограмите, момичета? Аз съм в 35 г.с. и последните две седмици качвам по килограм на седмица и ми призлява от кантара

Общи условия

Активация на акаунт