Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 303
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
Честито бебенце!
Аз пробвах течен бебешки medix alvina и тео бебе зеления, е Тео бебе ми хареса повече.

# 571
И тук да се разпиша Simple Smile Вчера се роди Никол, 38 г.с. 3540 гр. и 50 см. Simple Smile Последно преди седмица я измериха 3200. И двете сме добре Simple Smile

# 572
И тук - да е честита малката Никол и бързо възстановяване!

# 573
Така като чета за новородените май май познават ехографите килограмите. При всички ви се доближава даже излизат по-големи бебета.
Аз днес разсъждавам по темата с климатика като се приберем. Нашият апартамент е 4 стаен, но с чупки и дълги коридори, варианта да пусна в 1 стая, а да охладя друга не работи у нас. И се чудя ако верно стане 39 градуса, някак си не вярвам д аму е комфортно на това бебе. Ще трябва да се пускат май май климатици за разхшаждане.
Моя приятелка, която роди на 7.7 преди 2 години пак в такива жеги каза, че тогава е питала в болницата и са й казали, че стига да не се прави голяма амплитуда и да не духа директно в бебето може да се ползва климатик. Тя пускаше още в болничната стая и после вкъщи, и бебока си спеше екстра и се чувстваше много добре.
Какво ще кажете за охлаждането? На 40 градуса май ще ни се наложи🙄

# 574
Честита да е Никол, много здрава и обичана Kissing Heart
 За жалост, ние вкъщи нямаме климатик, иначе щях да пускам. Може да се пусне климатик за малко, а бебето да е в другата стая. Като се разхлади, бебето да се върне в стаята. Но на жега не се вирее. Аз на момата и нагласих едно разкошно боди с дълъг ръкав, едно клинче с къдрички на дупето, чорапки и лента. Но с тези жеги ще я изпиша само с боди потник и това е, наааай-много с някои гащета, ще я сваря иначе милата Grinning

# 575
Честити нови попълнения  в групата и на този свят Heart да бъдат здрави и късметът да в винаги с тях!
О без климатик  не става. Аз вчера се престраших и оставих климатика да работи през нощта. Той е в другата стая и разхлаждаше общо три стаи. Пуснах го на 25, ниска степен на духане. То не се дишаше. Лягам си, отпред възглавница между краката, отзад възглавница за кръста и аз вир вода мокра, как да заспя. Та и на бебето ще му е такъв мор. Вентилатори, климатици, всичко може, просто да не духа директно в детето. Няколко пъти вече го казват на лекциите на акушерки.
Просто затваряте всички врати и само към стаята с детето да е отворено. Все ще се нормализира въздуха, нищо че няма директно към вашата стая да духа. Даже не знам вие как оцелявате без да го пускате.
Аз честно казано си казвам все, че по-добре бременна в този мор, отколкото  с новородено, което се чудя как да разхладя и кога да изведа на въздух като от 09:30 до 21:00 не се диша навън.
Вчера и днес бяхме да подписваме договори за ипотеката. И аз с една маска от KN95 платнена. И двата пъти ми призля, то не можеш да дишаш, на затворено пространство, издишаш горещ въздух, който ти остава в лицето. Изпоти ми се лице, гръб, топли вълни.

# 576
Завиждам ви, че поне повечето имате климатици. Ние нямаме. Апартамента не е много топъл по принцип, но сега е жега. В момента е 29 градуса в стаята, а бебето до колкото знам се държи на 22-24. Та не знам какво ще правя, чудех се за вентилатор, но от него няма много смисъл ако не духа в теб, а в бебе няма как да духа. Вентилатор температура не регулира.

# 577
Вентилаторът раздвижва малко въздуха, колкото да не е без нищо. Иначе продават за по 200-на лева преносими климатици. Ако някоя баба се чуди какво да купи за бебето, това ще е повече от полза от разните му там пищящи и светещи играчки.

# 578
Вентилаторът раздвижва малко въздуха, колкото да не е без нищо. Иначе продават за по 200-на лева преносими климатици. Ако някоя баба се чуди какво да купи за бебето, това ще е повече от полза от разните му там пищящи и светещи играчки.

Мислех го, но не знам колко са ефективни такива климатици. А с бабите е сложно, едната вече я фалирахме, другата купува само каквото си реши.😅

# 579
Относно праховете да споделя и аз мнение. Купих Тео Бебе, защото се открива лесно (живеем в малък град/село). Исках марка, която ще откривам навсякъде, а няма да търся в определени сайтове или само в определен магазин. Та всичко изпрахме на бебето с Тео бебе зелен. Кратка програма, 30 градуса. По-нататък ще увеличавам градусите. Сега един месец ще го гладя и после ще ползвам само сушилня.
Харесва ми, че прахът мирише много леко. На нас ни е готино да мирише на хубаво, но за бебето предпочитам да е лек аромат. Имаме три типа дрехи: българско производство, George, Next. Тези от George и Next са в пъти по-евтини и са много меки на допир. Тези българските (от две различни фирми) са едни твърди, груби. Всички се водят 100% памук, но разликата е осезаема. Та силно препоръчвам английските марки, много хора внасят от Англия по групите. 7 бодита за 23лв купих, нови, супер материя. След като ги видях, поръчах още доста дрешки на тази марка. Всички са еднакво високо качество.

# 580
Потвърждавам това, което Тери споделя за английските марки. Хем са на много добра цена, хем са страхотни като качество. Сега взех малко ромпърчета и чорапки от George. Отделно приятелка ми даде още няколко ромпъра на друга английска марка (не съм сигурна коя е, понеже етикетите са отрязани) и мога да кажа, че са страхотни. След пране си останаха все така мекички и много удобни ми изглеждат вградените ръкавички, които повечето ромпъри имат. Едвам се стърпях да не накупя още и за напред определено ще взимам от тях, сега просто не искам да се презапасявам повече.. Blush За тези, които са от Пловдив, знам за два физически магазина, в които продават дрешки на тези марки.

# 581
По-изгодно излиза от интернет. И аз гледах един физически магазин, но се избиват наеми и заплати. Няма как да не се отрази на цените.
Иначе аз споменах марките, защото по-скоро проблемът не е в праха, Ами дрехите са твърди, груби, като моите на български фирми.
Има една група във фейсбук "Бебе продавалник(втора ръка)" в нея често пишат жени, предлагащи внос от Англия на нови неща. Аз дори мокри кърпи си поръчах няколко кашона Huggies, само където не предвидих, че ще тежи и доставката стана 15 лв

# 582
Аз си взех мокри кърпи на бебелан със сребърна вода. Една приятелка, с бебешки магазин, ми ги препоръча. Но не съм се запасявала с кашони памперси, защото много зависи от партидата. Баткото ми се е изривал от лоша партида памперси от метро. А за прах съм взела на тео бебе, не остава аромат.

# 583
Здравейте, мами,
Моля да ме извините ако вече сме обсъждали темата, но в последните седмици буквално забравям всичко и съм страшно разсеяна Disappointed Relieved
Та… по ред причини в момента нямам достъп до профилът си в НОИ, за да направя справка там дали изобщо документът за майчинство е подаден. Въпросът ми е в какъв срок от подаването на документа би следвало да направят превод на майчинството?
Аз съм официално в майчинство от 02.07 и до днешна дата все още няма никакво развитие, а поне по информацията в сайта на НОИ, тази помощи се изплащат в 10 дневен срок от датата на постъпване на документите.

# 584
10 дни е, да. Мен работодателят ме предупреди, че през август ще ми изпрати болничния към НОИ, тъй като го занесох на 09.07 (петък), а те май трябва до 10то число на всеки месец да ги представят.
Моят 45-дневен е от 01.07 и реално превод може да получа и на 20.08.

Общи условия

Активация на акаунт