Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 272
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Честито Плами! Ех, дойде август и заваляхя бебчетата ❤❤❤
Живи и здрави да са всички! Не се притеснявайте, щом изкарахме до тук, и по-мънички да са ще се справят.
Wanderer in life и аз питах в темата за Токуда, но никой не отговаря по същество за съжаление. Д-р Нашар ми каза ако започне раждане да и се обадя и да тръгвам към болницата. А списъкът с вещи бил в сайта на болницата. Аз си взех няколко бутилки вода от 330 и няколко от 500 мл.

# 721
Bamboo, вземи си по едно шише, не ти трябват повече за три дни Simple Smile

# 722
Честито на Плами! Вярвам, че всичко ще бъде наред💙

Точно разсъждавах върху темата с водата и частните болници. Не разбирам, при положение, че взимат не малко пари, защо не я осигуряват те…

# 723
Ох, много съм зле, извинявай. Аз разбрах, че за бебето си взела няколко шишета/биберони за вода, а ти за теб си взела.

# 724
Честити и благословени нови бебенца Heart Бързо възстановяване, майчици и бърза адаптация на бебетата.

Плами, щом е на термолегло, значи вероятно си диша самичко бебчето. Просто ще му дават антибиотик. И на мен това може големия страх: че ми е мъничък  и че съм с бактерии от началото на бременността. По принцип ЦРП под 40 не говори за инвазивна бактериална инфекция. Не е толкова висока стойност. До 40 го водят за вируси, но той няма откъде да има вирус, та е с лека инфекция. С антибиотик ще го стегнат бързо-бързо.

Аз се чудя дали не ми пада тапата. Имам някакво течение днес, но преди малко имаше безцветно-бяло на хартията, хем като бяло течение, хем по-лепкаво. Като казах на мъжа ми и пребледня. Но бебето днес много, много ме рита. От вчера ме пробожда и във влагалището. В 36 г.с.+ 2 съм, да поседи още малко

# 725
За таласемията - аз започнах бременността с 92 хемоглобин, който спадна до 80 два месеца преди раждането - все на косъм от преливане на кръв. Започнах да пия билкова кръв, въпреки, че е с железни съставки - те са билки, не чисто желязо и обсъдихме с хематолог, че за мен е ок. С нея за два месеца вдигнах от 80 до 97 и след раждането бях с 82, не се наложи кръвопреливане, каквото имах с първото раждане.

За пробожданията, при мен в последните две седмици бяха ужасни, оказа се, че главата е на входа ден преди секциото. Но все пак няколко седмици си удържах с пробождания и без контракции.

# 726
Аз от 35г.с съм с пробождания, а вече преносвам. Толкова ме е яд, че ме рзкарваха по жегите до кабинета на докторката, за тонове, а то било за утре, не за днес.

# 727
Благодаря Ви момичета за подкрепата. Казаха че още в мен не е наддавало поради някаква причина. А за моята инфекцията, црп-то не ми е много високо но не се знае и моята от къде е, а изследвснията ги направих в събота, и в понеделник излезнаха резултатите.

# 728
Плами, аз мислех, че това е CRP на бебето. При него открита ли е бактерия? Иначе твоето няма и да открият защо. Толкова ниско повишение може да е и от кариес. Иначе бебето, за да не се храни са много фактори: зрялост на плацентата, кръвоток, витамини, изобщо не е сигурно, че е инфекция. Важното е, че сега ще го хранят мъника и ще наддаде. То си е доносено детенце.

Момичета, как сте с посещенията в тоалетната по голяма нужда? При мен вече и свещички Ева Кю не помагат явно. Спрях магнезия и днес вече трети ден нищо. Утре пак ще пробвам със свещичка, ако не ще говоря с доктора, че то сигурно си има определен брой допустими дни

# 729
  • София
Аз пия по 1т. сорбифер дурулес(желязо) на ден. Вземам го точно преди да започна да се храня, обикновено на обяд, и вместо да ме запича, забелязах че ме разкарва 🙄 И гледам да има 4ч.преди/след млечни. Много плодове ям, и пробиотика не съм спирала.

# 730
Тери днес като отидох да го видя ми казаха че е CRP му 24,при допустима стойност 5. Но не са ми казали за бактерия. Хранеше се, плазма му преляха, защото кръвчицата му е била сгъстена. И ще му слагат антибиотик.

# 731
Plami, звучи че е в добро ръце, щом го изследват и лекуват. Когато ние сме се раждали, само са можели да си мечтаят майките ни за тези условия. Тогава са предпочитали да родят седмаче пред осмаче, защото е било по-безопасно за дробовете при липса на неонатология.

Bamboo, и аз съм на желязо. От Сорбифер почти стигнах до спешното. Единствената причина, поради която не отидохме е, че не можех да стана от леглото от болки в корема. Такова разстройство ми докара. И така от 17 г.с., сменихме го с Тотема, която по-леко понасям и по-леко разхлабване ми докарваше. Но вече в девети месец съм в другата крайност, а липсата на Магнезий хептен вече запече положението.

# 732
Боймама, дали ще стане за вътрешни шевове, защото мойте са такива. Аз попитах едната акушерка вика не, по добре с риванолче промивай само. Иначе и аз мислих за Цикатридина спрей, но като попитах в болницата ми казаха само с риванил.

Плами, честито и на теб. Малкият е в добри ръце и съвсем скоро ще си е при теб, само малко да над даде. Ти се възстановява, знам какво е да те шият. Ако нямаш, купи си цикатридина спрей, спаси ме тогава.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 22:38 от Plamity91

# 733
На мен акушерката на моя лекар ми препоръча Юриаж Цикаила Спрей. Каза с него да си пръскам след секцио раната и с него да обработвам на бебето пъпния остатък, вместо със спирт. Каза, че и със спирт може, но в спрея има и цинк и е по-добре. Но каза, че може и Цикатридина спрей да купя. Та поне няма да навреди, щом за бебе ми го препоръча. Също каза, че мога и отдолу да се пръскам с него, ако имам рани или разни гадости, въпреки секциото

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 21:45 от teri__90

# 734
Здравейте момичета! Вчера бях на преглед и ми казаха,  че имам 3 см разкритие. И дали от прегледа не знам, но мисля че ми падна и запушалката (тапата) днес. Много се притесних имам контракции но не са болезнени. Скоро ще родя ли според вас?

Общи условия

Активация на акаунт