Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 276
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Сутринта бях на тонове, ехограф и преглед за разкритие. Бебка се е смъкнала максимално, имам около пръст разкритие, но шийката ми е изгладена само на 50% и трябва да се движа още повече, да качвам стълби и да клякам двойно, за да предизвика контракции. Толкова ми тежи и ми е жега, че думи нямам. Тоновете са добри, но малката заспива веднага след като ми сложат коланите и записите ставали лоши, затова все ме карат да се въртя и да я будя. Терминът ми е днес и можело до седмица да изчакаме за предизвикване Rolling Eyes
По какво съдят, че записите стават лоши?
Моето бебенце вече на втори запис е с основна сърдечна честота около 120 ( това е на долната граница) Доки не направи коментар, но ме вика по два пъти на седмица за тонове.
Вие какво мислите?

# 706
Аз от тонове нищо не разбирам. На моето днес са 150, нищо не ми говори. Моята докторка също, като заместничката й днес, кажа че не трябвало да заспива бебето. Уж ядох сладко и пих кафе преди прегледа. Утре, за трети пореден ден, съм на тонове. Ще видим докога така.

# 707
Паолина, ти си машина. Да ти е  честита дъщеричката и скоро да сте си заедно. Баткото как е вече втора вечер без теб?
Boymama, само трябва да се изглади шийката и ще натежи мехура, и ще се спука. Ами то как се правят физически дейности август, представям си и какъв корем имаш вече. Успех, дано не стигаш до секцио и предизвикване. Аз единствените действащи методи за предизвикване, които знам са миене на прозорци и возене на трактор
Tinki_Winki, и моят младеж, както уж вървеше със седмица напред и сега е три дена назад. Цяла бременност вървеше напред и за седмица не порасна. Моят лекар също не е притеснен. Те са си взели вече, каквото им трябва. Пък всеки ден в корема си е полезен за тях, ако няма проблем с кръвотока.
Бела, а на теб оправи ли ти се стомаха? Помня, че за колоноскопия дори те готвиха
Ще си копирам един коментар от фейсбук групата, където обяснявам за тоновете
"Вчера лекарите ми обясняваха подробно за тонове. Нормалния пулс на бебето е между 120-160, частта в зелено.  Като по време на контракция или движение то трябва да реагира, променяйки пулса си. В едно измерване на тонове трябва да има поне 4 амплитуди (по-голяма промяна на пулса), това показва добри реакции на детето. Пулс в границите, но стоящ все в почти еднакви стойности може да е проблем, защото означава че сърцето бие, но детето е вяло. Обясниха ми го като възрастен човек, който е болен. Ти го ръчкаш, но той спи, няма сила за реакция. Затова понякога някои жени ги карат да пият кафета, коли, ако им спи бебето, за да го събудят и да се повторят тоновете, за да се види има ли реакции (поне 4)"

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 23:38 от teri__90

# 708
Ох, Тери, аз прозорците ги лъснах, но за трактора искрено ме разсмя Grinning
 Днес от 11 до 14 часа само се разхождах, после от 16 до 18 пак и след това слизах стълби и ги качвах два пъти, до 12-ти етаж и ефект няма.
  Замислих се, че това с вялото бебе май се отнася за моето, от както съм легнала, не съм заспивала, но се въртя като луда и бебка я усетих само веднъж, точно като при мерене на тонове. Утре ще го обсъдя с моята докторка.

# 709
Като написах, че трябва пулсът му трябва да реагира при движение имай предвид движение на бебето, не на майката. Техните движения се некоордининирани в момента и се проверява дали сърцето също отговаря.
Иначе твоето бебе вече ще е голямо, кой знае колко място има вътре, но винаги е добре да се обсъди с лекар особено при преносване дали няма вече фетално страдание.

Иначе за трактора. Една позната в 5ти месец щеше да роди. Качила се да се вози с мъжа й 😲 Скоро във фейсбук една мадама беше писала, че се отказва от предизвикване. Чистила, качвала стълби, на трактор се возила. Стана ми смешно, че и други хора го правят, но си казах, че щом тракторът не е помогнал, няма шанс. След ден-два беше писала, че е родила.

# 710
  • Варна
Тери оказа се, че е било много опасно след секцио да ми се прави колоноскопия, а един пишман доцент искаше да ме приеме веднага след като ме изписаха от АГ болница.. щях да си умра ако ми беше направил изследването. Но си гледат пътеките. Трябва да зарастне операцията и може би след около месец, ако не и повече ще си направя колоноскопия. Иначе вчера си направих компютърна томография просто да имам някакъв поглед над това какво аджеба може да ми има, защото още съм си с разстройство.. в заключението пише автоимунен колит 😣 А другите думички изобщо не мога да ги разбера. Нито мога да намеря читав гастроентеролог, обиколих толкова много и всеки си гледа парите и изощо не му дреме за пациента.

# 711
Здравейте, ще размия малко темата за тоновете.
Мисля, че имам контракции от снощи. Засега са слаби и през няколко часа. Та в последния момент да питам - някъде някой беше написал, че в Токуда вече давали вода. Не мога да се сетя дали го четох тук, или във фейсбук.
Знаете ли колко вода дават на ден? Да не помъквам с мен, ако ще е достатъчно.
И друго пак за Токуда - разбрах, че ако раждането ми започне през деня, се качвам на петия етаж. Обаче на локалната регистратура ли отивам и при положение, че там вероятно ще има голяма опашка - всички ли пререждам, или има друг ред?
2 въпроса уж простички, а пък цяла нощ се стресирах, че не знам как да постъпя, ако се наложи да тръгнем ей сега 🤯😀

# 712
Бела, дано скоро намериш своя лекар и да разберете откъде е проблема. Много неприятности ти се събраха, но всичко върви към оправяне. Разминала си се с рискованата процедура, което е добре Simple Smile

# 713
Нямам си на идея за Токуда, по-добре питай във фейсбук групата, все ще има момичета родили там тези дни. Аз в нашата клиника смятам да занеса 2л вода, колкото за първия ден и ако се наложи, мъжът ми ще носи още. То така или иначе не можеш да понесеш 10л туба с теб.
Бела, а на теб ти правиха изследване на фецес нали? Пий сериозно пробиотици. Аз от години пия заради вагинални бактерии, но нали и аз имах проблеми със стомаха тези месеци. Биозин Пробиотик 2х1 доста оправиха нещата. Съмнява ме при теб как са направили изследването на фецес. Дали са направили микробиологична посявка за Clostridium deficile например. Той има такива Симптоми и хич не е шега работа. А за тези специални бактерии се ползват отделни хранителни среди. Мъжът ми е с неустанове хроничен колит и гастрит. Само хранителен режим го държи в някаква норма. Но при всеки различна храна работи. Много зле му влияе на психиката, не иска да пътува, ако не може да спре по пътя на тоалетна, не иска да пътува, ако не е той шофьор. Много е неприятно. Дано намерят при теб нещо. Ти цедиш ли се още? Може би трябва и кърменето да обсъдиш с някой лекар, защото то е най-доброто за детето, но допълнително ти изцежда тялото. А и при стомашни проблеми не е много сигурно колко обработваш витамини и минерали, та какво стига до кърмата.  Дано бебчо си дойде по-скоро, може спокойствието, че той е при теб да те излекува

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 09:05 от teri__90

# 714
  • Варна
Правеха ми няколко изследвания на фецес, но специално за това, което казваш не знам. Правих си и за калпротектин, което е за Крон, Колит и синдром на раздразненото черво. Моите стойности бяха мнооого над макса, което клони към крон и колит. Всички изследвания, които съм си направила клонят към колит. Проблема е, че съм и с таласемия и някои ог храните от които се нуждая трябва да ги огранича..а това ще ме влоши, не му виждам края, не знам как ще живея от тук нататък..доста сложно става. И на никой лекар не му пука..всеки говори на изуст.

# 715
Здравейте и аз да се похваля. Вчера се роди синът ми Калоян в 11и 20 сутринта - нормално с упойка. Стана бързо въпреки, че тръгна тегаво, имах контракции цяла нощ, но ме връщаха заради липса на разкритие. Рано сутринта в 6 пак щяха да се връщат, но процеса се позабърза, появи се разкритие, сложиха ми упойка след 2 часа някъде и след още 2 родих. Доволна съм, добре сме, опознаваме се. Успех на всички които им предстои.

# 716
Бела, стискам палци да се оправиш по-скоро… И аз съм с таласемия, но засега се справям някак с почти безместна диета, повече млечни, салати и кейл (по всички правила трябва да ни е противопоказен, заради многото желязо в него, но е полезен и ми се отразява доста добре…).

Честит да бъде Калоян и бързо възстановяване на мама!

# 717
Слънце, честито бебче Калоян, да е жив и здрав, много гушкане ви пожелавам Simple Smile

# 718
Хей, мамчета агустинчета привет от мен. Първо да честите на всички мама родили през тези дни. Да са ви живи и здрави малките. Е и аз да се похваля вчера сутринта в 6.30ч  след 5 часа големи мъки, нормално раждане се появи и моят юнак. Кръстих ме го Мирослав, но за жалост е в неатологията, в термолегълце е, а аз се възстановявам, защото ме шиха Sad. Роди се много малък 2.230,а на прегледи уж последно беше 2.800. Казаха, че е от инфекция още в мен като е бил, много се притеснявам. Днес неговото Црп е 24, а трябва да е 5. Дано да се оправи, и за напред да е добре. Успех на всички.

# 719
Плами, честито и на теб. Малкият е в добри ръце и съвсем скоро ще си е при теб, само малко да над даде. Ти се възстановява, знам какво е да те шият. Ако нямаш, купи си цикатридина спрей, спаси ме тогава.

Общи условия

Активация на акаунт