Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 324
  • 788
  •   1
Отговори
# 180
А не ти ли казаха да поставяш Утрогестан , аз се надявам той да задържи положението , че не ми се лежи по болниците . Моята АГ е на мнение, че шийката ми е скъсена и трябва да си почивам вкъщи , то аз и нищо не правя свеки и майка ми чистят и готвят . Но и разходките ми забрани , ще видим другата седмица как ще е дължината , тогава ще съм в 33 г.с . Дори ме предупреди, че при по-сериозно скъсяване и инжекции за дробчетата на бебето ще сложим. Не знамдали тя се презастрахова или положението е наистина толкова сериозно .
Не, докторът ми каза, че за тази седмица ми била добре шийката. А моята е 21мм, но няма фуния. А контракции трябвало да имам, просто не трябва да са болезнени. И аз се зачудих, че колко жени ги вкараха за задържане, та гледам да лежа повече. Правя една разходка по 30 Мин на ден и това ми е движението, подготовката за бебето напълно я зарязах.
Аз контракции не бих ги описала като бодежи. Коремът ми става на две бабуни, там където е  дупето и нещо друго на бебето и от стяганетго се очертава. И си се усеща стягане, но не ме боли. Преди имах и болезнени контракции. Сега само усещам като съм права тежестта на бебето ниско долу и е нормално това да ми скъсява шийката

# 181
  • Варна
Как така сме голи в реанимацията? Защо изобщо трябва да сме голи? Аз все още лежа в инфекциозно и нямам никаква диагноза, преливаха ми 2 пъти албумин, физиономията ми се промени тотално, клепачите ми покриват очите вече, адски са подути, заради липсата на белтък. Днес ме пращат на гастроентеролог и ми казаха, че те имали някакви начини да преглеждат бременни, някой знае ли какви са те освен ехограф? Трябва да ме пратят и на проктолог.. излизане скоро няма, вчера получавах доста контракции, въпреки че пия магнерот и но шпа. Почти в 33г.с. съм, но си мисля, че ще излезе много по-рано бебчето...

# 182
И аз съм със същите усещания за стягане - две бабуни, едната по-изразена Joy поне вече не са придружени с болки.. стяга се, все едно изтръпва, леко ми спира въздуха и ме замайва (не знам как да го обясня), но е за кратко и минава.
Тери, в Селена ще раждам. Мисля да се доверя на моя доктор, в последно време съм изключително доволна от вниманието, което ми обръща и само добри отзиви чувам за него. Поздравявам те за избора.  Д-р Д. Ставрев е изключителен специалист според мен. Когато лежах в патологична останах с много добри впечатления за него! Hug

В 33г.с не е ли излишна вече терапията за дробчетата? Чувала съм, че до 32ра се поставят инжекциите, после няма смисъл, защото бебетата успяват да дишат самостоятелно. Според мен в тези седмици не би трябвало да се притесняваш и да стигаш до крайности, всичко ще бъде наред! Blush

# 183
Ами нямам представа на моя приятелка я направиха в 35 г.с дори 😳 не помня къде се следеше тя , аз се следя и ще раждам в Токуда. Дано не се налага все пак , с нетърпение чакам да мине и този месец за да вляза в 9 , вече всичко ме боли и ми тежи 😆
И аз съм със същите усещания за стягане - две бабуни, едната по-изразена Joy поне вече не са придружени с болки.. стяга се, все едно изтръпва, леко ми спира въздуха и ме замайва (не знам как да го обясня), но е за кратко и минава.
Тери, в Селена ще раждам. Мисля да се доверя на моя доктор, в последно време съм изключително доволна от вниманието, което ми обръща и само добри отзиви чувам за него. Поздравявам те за избора.  Д-р Д. Ставрев е изключителен специалист според мен. Когато лежах в патологична останах с много добри впечатления за него! Hug

В 33г.с не е ли излишна вече терапията за дробчетата? Чувала съм, че до 32ра се поставят инжекциите, после няма смисъл, защото бебетата успяват да дишат самостоятелно. Според мен в тези седмици не би трябвало да се притесняваш и да стигаш до крайности, всичко ще бъде наред! Blush

# 184
Tinki_Winki, ти защо лежа в патология, за задържане ли си била? Забравила съм

Belatrix, недей така "прекалено рано...". Ти си вече в 33 г.с бебето е достатъчно голямо. Още две седмици да изкара и ще си се роди в 9ти месец. Хич не е прекалено рано. След 32 г.с. дробчетата са развити и някои деца дори дишат напълно самостоятелно.
Иначе гастроентеролог по принцип гледа с ехограф като за начало, някъде под гърдите, ако ти открие стомаха и червата. Може да ти пуснат изследване  на изпражнения (фецес). Иначе ако и двете не покажат проблем се пристъпва към колоноскопия, но на бременна няма да направят. Според мен от самото начало проблемът ти е стомахът на теб. Споменавала съм, че съм с кашави изпражнения. И изведнъж започна да ми пада белтъка. Стигна 36, което е много, много ниско, въпреки двойната доза протеин. Изписаха ми антибиотик за вагинални бактерии. Изхождането стана с нормална консистенция, контракциите изчезнаха. Пуснах ПКК. Белтък и желязо в норма, всички показатели за анемия в норма. Пет дена след като спрях антибиотика се върнаха меките изпражнения и контракциите. При мен всичко идва от бактерии: проблеми със стомаха и контракции. Аз ходя на тоалетната на 48-72 часа. И въпреки, че толкова време се задържа храната по тях, все пак не успяват да се усвоят вещества, затова и водата остава. Та смятам, че и при теб е същото, но в по-лошо вариант, защото дори си с разстройство. Дали бактерия, дали проблем със стомаха, но оттам ти идват проблемът с белтъка. Просто не се усвоява. Пробваха ли те с широкоспектърен антибиотик да те лекуват?

# 185
  • Варна
Изледваха ме за всички възможни чревни инфекции, редки и чести, фецес дадох няколко пъти, урина и кръв редовно. Нищо няма, днес чакат някакво изследване да излезе, някаква рядка бактерия и ако това не е казаха, че не е инфекция и вече гастроентеролога ще видим какво ще види и каже. Колоноскопия няма как да, но имало някакъв друг начин да се изследват бременни.. само се моля да не е болезнен. Бях на антибиотик не знам какъв беше, той единствено спря адските болки, вече не го приемам. Нищо не помага за това разстройство, не знам какво е това чудо ... никога не съм имала разстройство за повече от ден. Просто искам да се намери проблема и да го оправим.. само за това се моля. След малко отивам на гастро и ще пиша пак.

# 186
  • Варна
При раждането ми на баткото бях взела тези еднократни гащи , ужасни са ... Препоръчвам обикновени памучни бикини и превръзки за родилки. Сменях се често и не съм се цапала. 😊
Плацентата при нормално раждане също се ,,ражда,, след бебето , така че това няма общо с лохиите. Много е индивидуално. 🙃
Мен ме е хванала ужасна сънливост , от 2-3 дни самооо ми се спии , нон стоп 🤷‍♀️😑

# 187
С баткото си бях взела превръзки на канпоол, бях много доволна. Сега съм взела същите. В багажа остава да сложа лигнин и чай за кърмачка на hipp. С две ръце го препоръчвам. Също взех чорапи за следродилна зала, предния път ми беше много студено. Завиваха ме с одеала, въпреки че беше края на август Grinning а, да, за раждащите нормално, вземете си шоколад и кола Simple Smile

# 188
Тери, и аз съм на 18.07 при Д. Ставрев в 9 сутринта Избрахме него да проследи и да направи секциото и съм с много добри впечатления. Моята дата на секциото ще бъде 10 дни преди термин, но последно на прегледа ми каза да спирам магнезия и да допия останалите витамини и дотам, както се изрази, когато реши добре дошло, звъниш и това е. Може би защото и самото бебе върви напред и с размерите и с кг.следя си захарта и диета, като всички вече ми тежи и едва смогвам  с домакинската работа, кръст, бодежи. 35 седмица съм. Честно казано,мислех, че ще бъда по-спокойна накрая, но вече май напрежението си казва думата.

# 189
Колко броя превръзки си вземате за болницата?
Чудя се дали 20 ще ми стигнат, или да дозаредя багажа.

# 190
Първия път си бях взела два пакета, не помня бройката обаче.

# 191
  • София
FBID10207020918681427 и аз се насочих към Токуда за раждане след пълното ми разочарование от доктора и ЖК в Надежда. Утре съм на тонове и ехограф и нямам търпение да видя как е бебето. В 33 седмица съм. И при мен ако това са контракции ме заболява ниско долу като при цикъл и ми се замайва главата за малко, прималява ми.
Аз тези дни пера и гладя бебешките дрешки, чаршафчета, одеалца, сглобихме скринчето и легълцето.
Купих еднократни гащи на Канпол и Чико, като мрежичка са, в тях може да се сложи превръзка, но са доста хлабави.

# 192
Аз утре влизам в 32 седмица , ако всичко е наред и изкарам до термин може да се засечем в болницата , моето секцио ще е след 20 август. Ти към кой лекар си се насочила ?
[/b]
FBID10207020918681427 и аз се насочих към Токуда за раждане след пълното ми разочарование от доктора и ЖК в Надежда. Утре съм на тонове и ехограф и нямам търпение да видя как е бебето. В 33 седмица съм. И при мен ако това са контракции ме заболява ниско долу като при цикъл и ми се замайва главата за малко, прималява ми.
Аз тези дни пера и гладя бебешките дрешки, чаршафчета, одеалца, сглобихме скринчето и легълцето.
Купих еднократни гащи на Канпол и Чико, като мрежичка са, в тях може да се сложи превръзка, но са доста хлабави.

# 193
  • София
При д-р Нашар ме изпратиха, нямах възможност за избор, иначе препоръчват много д-р Атанасова. Разбрах че д-р Нашар ще отсъства от 15 до 25.07. Утре ще попитам за дата евентуално ако не е рано.

# 194
Bamboo.ag,имаш страхотен късмет,че са те изпратили при д-р Нашар. Тя е ръководител на отделението и само позитивни отзиви съм чувала за нея. Записването за часовете стига до 2-3 месеца напред,а често изобщо не приема нови пациентки. Така че си в добри ръце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт