Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 927
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Пак съм аз с пореден въпрос. Blush
Сутринта си получихме новата домашна помощница от Gorenje. Grinning
Не я изчаках да престои 24ч., а около 8ч. И реших да я пусна за проба.
И нещо трака. Това нормално ли е?
Дрехите са без копчета, ципове и тн.
Благодаря ви!

# 316
Хем пита, хем ти беше обяснявано, ама ти не изчака. И сега защо тракала... Ми от де да знаем, може наистина нещо да не се е стекло където трябва, да работи на сухо триене или кой знае какво. Конкретните детайли са по частта на Васил, ама нали си говорихме, че не е случайно???

# 317
  • Велики Преслав
А, тракането не е от суха работа компресора, той ако поработи повече от 1 час на сухо, ще затегне. Една жена ме викаше за и прегледам сушилнята защото тракала. Пускам нищо не чувам, казвами чакай да сложа пране. Още докато е мокро от пералнята, прането тупка, а тя го мисли за проблем. При вас да не е същото.

# 318
Да и аз щях да предположа тупкането на самите дрехи, дори и без капси и копчета, се "удрят" докато са мокри. Веднъж ми се беше случило в джоб да е имало монета и тя беше изпаднала вътре. Спирате на пауза и проверявате вътре има ли някакъв предмет.

# 319
Изключих я  и ще я оставя в покой до сутринта. Работила е не повече от 10 мин.
Може би прането, което съм сложила  е малко и се премята повече. Няма копчета или нещо такова по дрехите.
А може би  излишно се паникьосвам. Ще и свикна Simple Smile
Благодаря ви за помощта и съветите. Simple Smile

# 320
Ами утре я пуснете празна на 20мин (за време) да видите как ще е и след това с дрехи.

# 321
Е как празна? Поне един влажен чаршаф да има вътре.

# 322
  • Велики Преслав
Е що как?. Е така. Наглася е на перманентни 20 мин и включва. Какво има?

# 323
Да се отчета след сутрешното пускане. Пуснах на 30м. С хавлия и две кърпи за ръце и този шум пак го имаше.
Допълних с още дрехи и шумът почти изчезна. Трябва да събирам дрехите от 2 перални, иначе са малко като количество. Само трябва да реорганизирам дрехите, които пера - по материи и дебелина.
Пуснах на микс за гардероб. Суши дрехите почти 3ч., но и аз бях сложила различни по материя и дебелина. Изсушени са отлично. Много съм доволна от уреда!
Благодаря ви!

# 324
  • Велики Преслав
Може ли да кажеш, на колко оборота беше центрофугирано прането. Аз тава Горение съм го гледал 8 кг пране изцентрофугирано на 1400 оборота го исуши зо 1 час и 45 мин.

# 325
Може ли да кажеш, на колко оборота беше центрофугирано прането. Аз тава Горение съм го гледал 8 кг пране изцентрофугирано на 1400 оборота го исуши зо 1 час и 45 мин.
Сушилнята е чудесна, пералнята ми е старичка, на поне 17г. Трябва да потърся упътването. Но повече от 600 оборота не е центрофугирането. Засега не мисля да я сменявам, така че ще се примиря с по-дългия период на сушене. Оказа се здрава бойна машина. Blush
На първо ползване не ѝ намирам никакви кусури на сушилнята. Наясно съм, че резултатите зависят от много фактори, а не всичко при мен е както трябва. Важното е, че през зимата ще си спестя влагата вкъщи.

# 326
  • Пловдив
С тези 600 оборота центруфуга сушилнята ще работи дълго...много дълго...

# 327
С тези 600 оборота центруфуга сушилнята ще работи дълго...много дълго...
Знам.
Ще я сменим и нея, но няма как да стане сега. Тогава ще ви досаждам в темата за пералните машини. Grinning

# 328
Е как празна? Поне един влажен чаршаф да има вътре.

В упътването на моята - АЕГ - пишеше да се пусне една празна сушилня на произволна програма, преди да започне да се използва по същество.

# 329
  • Варна
В упътването на сушилнята(gorenje DA83IL/i) пише,че центрофугирането трябва да е на минимум 800 об./мин.

Общи условия

Активация на акаунт