Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 51 407
  • 736
  •   2
Отговори
# 570
Едва ли някой ще отговори на въпросите без да знае модела на сушилнята.

# 571
От вчера имам сушилня и ми прави впечатление, че пускам на 57 минутна програма,  но тя зацепва на 30 минути после сваля до 28 минути и така нататък по същия начин докато влезе в релси и стигна до края, като общо времето се увеличи с час. Днес я пуснах на програма за 2.57 минути, но въртя около час и половина. Тя сама ли си разбира кога е изсушено прането и затова става така?

Обикновено сушилните могат да работят за време или за степен на изсушаване. В първия случай и задаваш да суши 30, 50, 60, 90 .... минути и тя суши толкова без да я е грижа дали прането е изсъхнало, мокро или пресушено. Във втория случай задаваш степен на изсушаване - за гладене, за прибиране, супер сухо и т.н. и тя с датчици си определя колко да суши. В началото дава максимална прогноза, а после я доуточнява непрекъснато. Аз ползвам само втората опция. Първата много рядко, ако се случи някоя дебела дреха да има мокро по ластиците например може да я пусна след това само нея за 30 минути примерно.

# 572
  • гр. София
съвсем възможно е да няма читави. Просто търся за къщата на село и ще я ползваме броени пъти в годината. Не мисля да влагам колкото за тази вкъщи. Но ако наистина са зле в тази ценова категория, ще трябва да потърся още малко.
Благодаря ви Simple Smile
Около тези пари е Шарп-а в магазини Зора. Предлага се и в Technowelt, правена за Германия. Ние сме с такава.

# 573
  • София
За бюджетен уред може да се надникне в магазини с транспортни дефекти. Не ВУ, подчертавам, а с транспортни дефекти. Моята я взех от такъв и за година и половина определено си заработи 700-те лева.

# 574
За бюджетен уред може да се надникне в магазини с транспортни дефекти. Не ВУ, подчертавам, а с транспортни дефекти. Моята я взех от такъв и за година и половина определено си заработи 700-те лева.
Допълвам, обаче, че е хубаво да се внимава повечко. Ако сушилнята е с термопомпена технология, която е доста  лесна за повреда при удар, може да се окаже, че има пробив в системата, компресорът да не си върши работата както трябва и резултатът да е лошо сушене.

# 575
  • Велики Преслав
Е то за да я ударят там трябва да е разглобена.

# 576
Е то за да я ударят там трябва да е разглобена.
Принципно е така, но миналата година наши приятели я изпуснали при сваляне от колата. Външно само едно  долно ръбче беше огънато, но пък "газът" си беше заминал. По-натаък знаеш какво следва.

# 577
  • Където е сърцето
Здравейте,
Може ли мнение коя от двете сушилни е по-хубава?
Наистина просто нямам никакъв опит какво да гледам. Благодаря ви!

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DF%C2%A074 … %C2%A0PA/p/680727

https://www.technomarket.bg/sushilni/indesit-yt-m08-71-r-eu-09176697
Взех Бекото преди 2 седмици.Ами суши си бе хора за 700 лв се справя добре.Всички не взимаме по 2000 лв заплата да си купим сушилни от по 1000 и нагоре.Двоумях се между спрягания Шарп и Бекото и звех него заради 5 год гаранция.След 5 ще си купя нова,ако вземам 3000 лв заплата тогава ще споделя как съм намерила разлика между сушилня за 700 и за 1500 лв.Извинявайте,ама ясно е че всеки иска скъпо ама като не ми отговаря бюджета се простирам според чергата си.По добре е от колкото като си запалят печките и горят всякаква пластмаса и дрехите ми миришат на м......

# 578
  • Велики Преслав
Ами след това се намира теча и се зарежда с фреон.

# 579
  • София
Аз като търсех сушилня, в магазина за уреди с дефекти даваха 3 години гаранция, а във веригите даваха по 2 на всичко в рамките на бюджета ми. Затова не се кахърих особено за скрити дефекти (освен че прочетох отзиви за магазина преди да купувам от тях). Може би съм късметлийка, но според моя опит си струва и ако човек задава правилни въпроси и събере подробно инфо, рискът е не особено по-висок от този при покупка на уред от голям търговец.

Някой може ли да ми каже как се познава кога е за профилактика в сервиз уредът? При моята има някаква промяна в звука, звучи ми все едно ремък е имал смазка, а сега работи на по-сухо. Не е да вие или нещо супер тревожно. ММ смята, че си е окей, но понеже аз я ползвам, според мен има промяна в звука и се чудя дали е време да й търся сервиз. И има ли сервизи, които правят профилактика на всякакви марки машини? И дали има такива, които идват да вземат уреда и после го връщат? Дават ли някаква гаранция, че наистина са свършили нещо?

# 580
съвсем възможно е да няма читави. Просто търся за къщата на село и ще я ползваме броени пъти в годината. Не мисля да влагам колкото за тази вкъщи. Но ако наистина са зле в тази ценова категория, ще трябва да потърся още малко.
Благодаря ви Simple Smile

Вземете си Бекото. Или някоя с голяма гаранция.
От всички сушилни, които съм ползвала - АЕГ, Уърлпул, Беко, Миле, Електролукс, Бекото си остава любимата ми - перфектни резултати - меко, като изгладено, перфектно изсушено пране, много и лесни програми, кратко време за сушене, изкара около 11-12 години без нито един ремонт. На второ място е Електролукса, останалите три си делят последното място.

# 581
Подкрепям за Беко-то. Бях писала преди време, че имам от сто години, исках да го сменям, ама се отказах. Докато сдаде багажа, ще го ползвам. Моето е наистина много стар модел.

# 582
Има една подробност, а тя е, че днешните модели нямат нищо общо със  старите като качество. Това важи и за други марки.

# 583
  • гр. София
Има една подробност, а тя е, че днешните модели нямат нищо общо със  старите като качество. Това важи и за други марки.
+1.

# 584
  • София
Момичета, преди 3.5г.благодарение на вас избрах прекрасна сушилня. Но явно времето й изтече. След сервизиране -диагноза-изтекър фреон. Майсторът каза, че това е съдбата на всички сушилни с термодинамиката помпи и ни посъветва да си закупим такава с нагревател. Моля за мнение?

Общи условия

Активация на акаунт