Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 683
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Варна
Златна си! Благодаря ти много!
Надявам се да не се наложи да ходим да гледаме работите.

# 1 156
  • София
Хипотетично..какво печелите ако видите какво е направило детето с точност и за какво са ми дали или взели точки? ... Дали преразказа лош, дали първата част, по мат какво се е случило какво значение има за вас. Аз, лично за мен  , полза не виждам... Да беше в училище, през учебната година, щеше да ми е важно за да се поправи и да не допуска следващия път такива пропуски или грешки, но тук поправка няма...
Зависи от гледната точка.
На моите познати, чиито деца са били в същата школа и бяха видяли работата по Бел на децата си - най-много точки им бяха взели от преразказа. А на пробните матури не са имали такъв проблем. Така установих, че трябваше да поработим върху преразказа, за по висок резултат. Направих консултация с още двама учители по Бел само за преразказа.

# 1 157
  • Варна
Бих гледала работата в случай, че имам съмнение за анулиран преразказ, неоценена цяла задача (примерно несканирана, не знам дали може да се случи въобще). Все пак имам някаква представа за диапазон, който очаквам и ако точките са твърде далеч от този диапазон, бих искала да разбера защо. Но да бия път през целия град в работен ден само, за да разбера колко точки са й дали на тезата, примерно - не.

# 1 158
  • София
А може ли да се иска преразглеждане на резултата?

# 1 159
  • Ланкър, планините Овнерог
Не мисля. Само при техническа грешка от тяхна страна май може.

# 1 160
  • София
Т.е. евентуално разглеждане на работите си е само за наша информация. Дори и да смятаме, че са ощетени, нищо не може да се направи.

# 1 161
  • София
Честит рожден ден, на младежите на Кати и МММ.
Да ви носят радост и да се сбъдват мечтите им Hug
Birthday

Наваксвам с темата от вчера и днес и докато четях наблюдавах дали няма рязко да се вдигне бройката на страниците.Joy
Чувствам се почти като пред раждане, сякаш очакването ме притеснява по-малко от това да погледна резултата ...Joy
Имам малко нужда и да отдъхна от Школото Wink
През последните два дни освен, че побърка мен (сигурно и ММ, че и той има приложението+същите настройки) телефонът почна да забива от нотификациите

Дано напоителният дъжд им донесе всичко да е по вода Hug
Девойката се завърна - доволна, е и малко мърмореща за наложени ограничения и се наложи да обясня, че учителите се притесняват, тъй като носят отговорност за тях.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 20:31 от Desem

# 1 162
  • София
Т.е. евентуално разглеждане на работите си е само за наша информация. Дори и да смятаме, че са ощетени, нищо не може да се направи.
Точно така!
Промяна на резултата може да има само, ако установите, че това не е работата на детето ви.
Преди доста години беше споменат такъв случай.

Иначе само се гледа работата, не се проверява от никого.
Понякога този учител, който ви придружава в гледането, изказва с няколко думи какво виждате, но и това не е задължително.
Гледате - тук-там нещо подчертано.
Като цяло, ако оценката е такава, каквато очаквате е излишно да си правите това занимание.
Ако се чувствате ощетени, то идете - вижте, но нищо няма да се промени, освен да знаете приблизително за какво да мърморите на детето. Wink

# 1 163
  • у дома...
Нали работите минават евентуално и на арбитраж. Едва ли има родител, който не смята, че детето му е ощетено, ако резултатите не съвпадат с очакванията. И как родителя обективно ще оцени детето си? Дали имаме нужния капацитет? А и колко време ще се проточи кампанията, ако на половината деца работите се проверяват отново?

# 1 164
А може ли да се иска преразглеждане на резултата?

Не може. Резултатите са окончателни

# 1 165
Ако при разсекретяването са сменени две работи и това се установи при запознаването с работата по-късно, как се процедира? Добре, тази, която виждам не е на моето дете, но как ще се разбере на моето при кого е отишла? Аз не изключвам варианта за техническа грешка и ако точките не съответстват на очакваното (с много), ще отидем. Дано да не влизаме в този филм.
Кати, жив и здрав да ти е Врячо 💐

# 1 166
  • на пистата
На мен ще ми е интересно как са му оценили преразказа.Нищо друго.

# 1 167
Нали работите минават евентуално и на арбитраж.
                     Работата минава на арбитраж само , ако оценките на двамата проверяващи се разминават с и над определени точки - не помня точно с колко точки беше минимума.
                     Аз ходих да видя работата по БЕЛ на младежа защото : първо - у-щето,в което са работите е до нас и второ - беше ми интересно да видя как са му разчели "прекрасния" краснопис. Завидях на търпението на проверяващите,защото всичко беше изключително прецизно.И двамата бяха точни.

# 1 168
  • В светлината на слънцето
Кати, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав! Heart

# 1 169
  • София
Хипотетично..какво печелите ако видите какво е направило детето с точност и за какво са ми дали или взели точки? ... Дали преразказа лош, дали първата част, по мат какво се е случило какво значение има за вас. Аз, лично за мен  , полза не виждам... Да беше в училище, през учебната година, щеше да ми е важно за да се поправи и да не допуска следващия път такива пропуски или грешки, но тук поправка няма...

Получаваш яснота за какво са взели точки. Ние ходихме навремето и за двете деца да видим работите им. От една страна децата да си видят постижението, а от друга да видим и къде грешката е ясна и къде на фантазия на проверителя. Учителите, които бяха там така и не можаха да обяснят защо точно са взети стотните или точката като дори в сравнението с текста на преразказа всичко беше написано, буквално цитирано от детето съвсем точно. Подчертана една дума, която е вярна, с два различни цвята и още една дума, която е поправена, обаче точка и половина е заминала. А на работата без грешка по математика беше много приятно да няма дори запетайчица в червено. Така че от нашия опит си струва.  Няма значение, че няма поправки, но поне яснота има.

Общи условия

Активация на акаунт