Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 902
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
Много кофти е в нашето руо направено.  План приема директно се  сваля файла. Минималните балове с гугъл ми излизат в сайтове разни качени. 
Благодарности на Дидева и Донибон за което. В сайта на руо не мога да ги намеря нещо.

# 271
  • София
Хем си знам, че  по това време присъствието в седмокласната тема е мъчение все едно дали очаквам бал 90+90 или 70+70, хем пусти навик - пак надничам... Хич не ми се нравят темата и тона на последните страници и все се надявам да прескочим на друго ниво.
Аз пък като дете от малък град ( в настоящия формат направо село), което все е било първа резерва и е влизало в 92та минута в желаното място и почти винаги завършвала съответното място втора по успех, мога да твърдя, че труден и лесен изпит са много по-относителни понятия, отколкото може да си представите и рядко в един изпит само знанията са определящи - има здравословно състояние, психилогическо, та дори и на кой чин си седял в деня на изпита и какви са били квесторите (бъбриви, неориентирани, сприхави и т.н.). И никой няма право да дели децата на талантливи, трудолюбиви, можещи, неможещи... щом са показали съответен резултат - нека ползват това, което този резултат им дава.
И да, моето дете се е издънило на "лесния" изпит по математика, и да беше успял, пак щях да знам, че не е за СМГ, вярвам, тази издънка да позволи добра гимназия и донякъде не страдам за ТУЕС, защото въпреки, че той иска, аз знам, че не е за там.

# 272
  • София
Сега ще се опитам да ви разсмея с история от моето детсво. Майка ми е музикант. Години наред по разни концерти и турнета. Живее, диша в тази среда. И се раждам аз. Стъпила съм си на ушите. Ама нищо не разбирам от музика. И се почват едни уроци, години. И мечтата изпълнена. Детето е прието в музикална гимназия, нищо, че е прието защото на цигулката си е издълбало къде да слага пръстите, защото грам не чува дали свири чисто или не. Приеха ме, аз вече с ужас заявявам на майка ми, че аз музикант няма да стана. Счупи ми лъка в главата и ме остави. След няколко години влязах в МГ без уроци. Това ми харесваше! След като родих детето беше на 3 години когато ме помоли да не му пея повече. Била съм пяла: "Мила моя мамо" с мелодията на "Зайченцето бяло". Ми толкова си мога пък.

# 273
  • Варна
Аз пък имам различни терзания. С тези нови програми, как да се ориентираме, каква точно гимназия ни трябва? Ами ако сега избере езикова гимназия, с профилиращи предмети 2 езика, а в 11 клас реши, че иска да става адвокат? Не всяка гимназия предлага профилиращи предмети, които да позволят кандидатстване за право, медицина, инженерни науки...В МГ, например, избираш два профилирани сега в 7 клас и след 10 още един (и то от ограничен списък). Добре де, ами ако реши друго...Според мен са много малко децата, които на тази възраст са наясно, какво точно искат да учат/рабоят в бъдеще. Сега му е интересно компютърни науки, но ако след време поиска да учи право или каквото и да е различно от 2-те профилиращи, които е избрал в 7 клас? Изобщо, много ми е неясна тази нова схема и имам усещането, че е преписана от някъде, без да е обмислена много-много...(или пък аз не съм чела достатъчно).
Да не говорим, че някой може да реши, че иска да учи второ висше, съвсем различно от първоначалното. Животът е шарен, никой не знае накъде ще го духне вятъра или какви ситуации могат коренно да променят виждането и желанието за реализация...

# 274
  • На морето!
Не разбирам за какво се пише в последните 1 страници...честно.

Поради тази причина чета избирателно, обикновено мнения в различен цвят и някакви спорове "по принцип" директно ги прескачам.
За протокола- лежа на плажа, пия мента и до мен група ученици (неразслоени още в 7ми клас) , играят, смеят се, толкова е хубав животът без точки и прогнози.

# 275
  • София
Kally May, много сладко стихотворение, благодаря!

# 276

Поради тази причина чета избирателно, обикновено мнения в различен цвят и някакви спорове "по принцип" директно ги прескачам.
За протокола- лежа на плажа, пия мента и до мен група ученици (неразслоени още в 7ми клас) , играят, смеят се, толкова е хубав животът без точки и прогнози.
това изобщо не трябваше да ни го казваш
завиждам ти и то неблагородно Laughing

# 277
# 278
  • София

Аз и от последните 10+ страници. Не разбирам добавената стойност на тази дискусия.

Не смея и да се обадя, защото моето е от издънилите се на "елементарния" изпит по МАТ. Та така. Няма да е конкуренция на "можещите" за топ училищата.

При нас драмите продължават в училище - тече оформяне в последната седмица, учителите се събудиха, децата не, или поне моето. Но аз се събудих сутринта в 7 ч. с "честитка" от Школо - 2-ка по физика. Не съм на работа днес, мога да си сипя, мисля.

# 279
  • София
Аз разбирам, но не ми е интересно.
Предпочитам стихчета, мента или друго, което да ни разведри в момента.

По повод влизането в системата. Не влизам да проверяма дали не са излязли резултати.
За сметка на това проверявам редовно ел. бележник за оценка по БЕЛ.

П.П. на работа съм и не мога да си позволя питие.

# 280
Аз ей сега влезнах да видя какво е, след като попитахте Simple Smile
Присъединявам се към въпроса на поспаланка. Гледам, че във втора английска има профилиращи предмети. Моят например на този етап не иска да става юрист, тоест профил история и бел му е излишен. Значи ли това, че тази паралелка въобще не трябва да я включвам в класирането, защото каквото изберем сега, това остава в десети клас?
Най-голям е 2007 набор в сравнение с предходните години. След това има и по-големи

# 281
  • София
И аз ще се пробвам за последно... 😂
Ако приемате за нормално, паралелки с изучаване на природни науки да осъществява прием с резултати от оли, тоест детето видимо и целенасочено проявява интерес към тях, защо не приемате прием в математически паралелки да е насочен към деца с изявен интерес към науката математика?
И да, НВО по същността си е бил замислен за съвсем друга цел, според мен - обща диагностика на средното училищно ниво, както е в 4 и 7 клас. Не се иска особено мат.мислене, за което всъщност не искат много сложни задачи, с нечуван материал, а просто засукано условие.
За профилирането - в ПМГ, дори с избор в 7 клас, на финала излиза с поне 3 практични ПП, които могат да използват. Изключение прави СХН, с неговите  информатика и ИТ. В ЕГ, прави свободен избор, който в крайна сметка се свежда до 2 предмета, но пък с добре научен език.

# 282
  • Варна
Профилиращите не са ли 2 навсякъде (за втори етап питам)? За първи, сякаш ми е ясно, че в зависимост от това дали е чуждоезиков, математически, природни науки си има двойка профилиращи предмети. Но после бях останала с впечатлението, че се избират още два други, различни от тези първите.
Рапарига, на плаж преди 17ч не стъпвам, но точно сега много ми се прииска да ти правя компания Simple Smile
Днес осъзнах, че след седмица девойката няма да е заета дори до обед! Не знам какво ще правим, вероятно ще се изнасям през деня да работя от другаде, защото ще ме дразни бездействието й Joy Имате ли идеи какво да предложим за забавление (щото те филмите за Марвъл ще свършат в един момент), някакво ново хоби, знам ли...

# 283
Профилиращите предмети си продължават след 10 клас. В НПМГ избираха и трети профил по желание, предполагам във всички други училища е същото, но нямам директни наблюдения, за това пиша за там. Т.е, паралелките с профил история ще учат история и след 10клас.

# 284
  • София
От каквото изберете сега за профил, само първи и втори профил са сигурните - учат се до 12 клас. В 10 клас допълнително наново се избира профил/и - трети и четвърти - може съвсем различни от първоначално избраните, но естествено от тези, които предлага училището.
При нас изборът в 10 клас е комбинация от два предмета: математика + инф.технологии, математика + география, математика + физика, химия + биология, БЕЛ + история.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 12:41 от Sunny bunny

Общи условия

Активация на акаунт