Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 952
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Това, че населението на страната намалява по години, не означава, че 2007 няма повече родени деца.
И да, точно в този общодостъпен сайт видимо 2007 и 2009 са доста живородени деца в сравнение с предходните 7-8 години.

# 256
  • София
A aз си мечтая навсякъде изпитът да е като за АК. Подготвени, неподготвени, всеки показва реалните си способности.

Не дай Боже. Този изпит е като "скоростната отсечка", отпаднала от полигона още преди мен. Показва бързи реакции, да, но нищо друго - нито знания, нито умения за аналитично мислене... нищо. Само бърза реакция на зазубрени и неща и прилагане на готови модули.

Айде, бе?! И как го реши?  Grinning Grinning Grinning

Бях гледала някакви примерни ли, предходни ли, не помня, техни тестове преди години. От любопитство. Времето, което се дава, е горе-долу да прочетеш и да отговориш нещо по избор. То не, че са сложни, но много по-добре би било да има сложни неща, изискващи съсредоточаване, проби, обмисляне, от скоростно отговаряне.

Това, че населението на страната намалява по години, не означава, че 2007 няма повече родени деца.
И да, точно в този общодостъпен сайт видимо 2007 и 2009 са доста живородени деца в сравнение с предходните 7-8 години.

Ми ако "доста с/о предходната година" означава с о/о 40 ХИЛЯДИ по-МАЛКО така ще да е. Но иначе намаляват трайно наборите, демографският срив отдавна е криза... и то тенденциите са трайни.

# 257
Ама то не всички деца с висок брой точки по МАТ искат да влязат в СМГ. Не знам защо смятате, че това е мечта на всяко дете. Не ви прави чест да лепите етикети - можещи и неможещи деца. В качеството си на какви давате такава оценка? То и аз бях от последните класирани по бал в моето училище, но завърших отличник на випуска с награда. Добре че не са ме оценявали по точките от приемните изпити. Не искате да приемете, че много деца са добре подготвени. Какво значение има висок или нисък е бала - този с по-високия ще влезе, ако ще половин точка да е разликата. Все смятам, че толкова невероятните ви деца ще си изкарат тази половин точка. Ако пък не - невероятни са само във вашите очи.

Колко сълзи са проляти, “за да не похабим бал”…

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 11:15 от Iseis

# 258
  • гр.Варна
Привет!
Аз сега с един въпрос,вероятно за някои от вас ще е от серията тъпи!
Ако се стигне до оценките от раздел А,става въпрос за тези от дипломата,а те ще са изчислени средноаритметично от последните три години,нали така? Или греша? Rolling Eyes Кои предмети не се включват в този раздел?

# 259
  • Пловдив
Аз гледам колоната "Всичко живородени деца", а не " Население"
2007 - 75 349
2008-77 712
2009 - 80 956

Всички предходни 7-8 години и следващите са доста по-малко.

Видимо и за тези години в колона "Коефициент на раждаемост" процентите са по-високи.

# 260
  • София
Ето ви справка от НСИ за раждаемостта в София:

Броят на децата тук расте и още как, с пик родени през 2009, после пак има спад.
На НВО се явяват ( съвсем грубо и по мои сметки) около 84-85% от родените съгласно справката на НСИ.
Така че е много вероятно да има около 400 кандидата повече т.г. в София.
Ще видим като излезе статистиката на Дидева.

# 261
  • София
Боже изтървах, ви, връщам се да дочета Simple Smile

дописвам: благодаря за изпратения анализ на НВО, притесних се обаче... същото и за математиката, но каквото е такова,  изпитите свършиха.
понеже видях и за перитонита на детенцето на бебчо, надявам, се всичко е наред?

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 12:33 от elpet

# 262
Аз влязох веднъж да погледна, дали има резултати Simple Smile

Четох някаква статия, специално за Пловдив обаче, че миналата година явилите се деца на НВО са били около 5200. Тази година общо седмокласници 5500, но не се явили 378 (или нещо подобно), което значи пак около 5200 явили се. Аз също знам, че 2007 и 2009 имаше бейби-бум, но при тези данни не излиза точно така.
  Тази информация е от 18.6.2021  :
5852 седмокласници трябваше да се явят на днешния изпит. 278 не са отишли в изпитните зали, сред тях е и карантиниран ученик.

А тази от  17.06.2020 :

5380 седмокласници от Пловдив и областта се явиха днес на национално външно оценяване. Неявилите се са 236.

Има разлика към 200 деца  т.е към 7 паралелки.

Сравняваш един град (при това не София) с... неизвестно какво. Аз приложих информация за броя живородени деца през съответната година. Ако не предположим, че предната години е имало някаква изключително висока детска смъртност или емиграция, която в последствие да е секнала (нито едното не е било наблюдавано в рамките на 1 година), или някакво необичайно високо отпадане от гимназии, което внезапно да се е променило само за набор '07 можем смело да ползваме официалните и сигурни данни за брой - общ - на децата.

И какво като не сравнявам София  . Тук сме се събрали от цяла България.София нещо повече  ли е от останалите градове?И да сравнявам си статистиката от предната година за Пловдив със статистиката от тази година за Пловдив за брой реално явили се седмокласници ( при това не София, а ПЛОВДИВ да подчертая)
Верно темата е станала отврат - пийте си хапчетата и не си избивайте комплекси!

# 263
  • София-Младост
Не разбирам за какво се пише в последните 1 страници...честно.

# 264
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз, но съм се отказала. Simple Smile
лично мнение е, че няма как да правим анализ без входни данни и не разбирам защо продължаваме да дълбаем. Simple Smile

чакам понеделника, но стискам палци и за петъка.

# 265
  • София
Ама то не всички деца с висок брой точки по МАТ искат да влязат в СМГ. Не знам защо смятате, че това е мечта на всяко дете. Не ви прави чест да лепите етикети - можещи и неможещи деца. В качеството си на какви давате такава оценка? То и аз бях от последните класирани по бал в моето училище, но завърших отличник на випуска с награда. Добре че не са ме оценявали по точките от приемните изпити. Не искате да приемете, че много деца са добре подготвени. Какво значение има висок или нисък е бала - този с по-високия ще влезе, ако ще половин точка да е разликата. Все смятам, че толкова невероятните ви деца ще си изкарат тази половин точка. Ако пък не - невероятни са само във вашите очи.

Колко сълзи са проляти, “за да не похабим бал”…

Само че при лесен изпит тази точка разлика е вероятно да идва от, примерно, оценка по география. Или история. Или нещо друго напълно нерелевантно. И да влезе не можещия, а късметлията. Това ли би искала?
И да, децата са можещи и неможещи. Колкото и да ни се иска (е, на някои) да са еднакви... те просто НЕ са. Моето дете НЕ може да свири като детето на Рали, никога няма да може и... никога не би могло, независимо какви усилия би положило. Обаче ако поради неадекватни приемни изпити то се бе оказало в МУ, а детето на Рали - в МГ (би могло) единствения резултат е, че нито едното не би било щастливо. В последна сметка. Колкото и да е гордо от приема. Т.е. високите общи точки не водят до нищо. Не разбирам каква изключителна гордост би било за теб детето ти да има 90 т., ако това е средният бал, вместо 60т., ако това е средният бал. И защо изобщо искаш изпитите да се нагласят така, че средният бал да е 90. Той затова е СРЕДЕН! Би следвало СРЕДНИЯТ бал на работещите деца да е 50. Т.е. ако дадено дете е за честна 5-ца в училище би следвало на този изпит да получава о/о 50 т. Примерно 40-60. Честна 4-рка да е 30-50, честна 3-йка да е 20-40, под 20 да са онези, които биха имали честна 2-йка. А над 50 да се разслояват различните видове 6-ци. Понеже там борбата е по-сериозна. И местата - по-малко.

Аз гледам колоната "Всичко живородени деца", а не " Население"
2007 - 75 349
2008-77 712
2009 - 80 956

Всички предходни 7-8 години и следващите са доста по-малко.

Видимо и за тези години в колона "Коефициент на раждаемост" процентите са по-високи.

Да бе, така си е, права си!

# 266
Голям кокошкарник е станало Laughing
последните 10 страници все едно и също се пише, включително и аз, нито мога да убедя противоположната страна ,нито искам
Сменете темата, че стана тегаво, пък още сме на работа и не може да пием Satisfied

# 267
Здравейте, дали може линк към файла с ДПП за тази година. Този от първа страница не се отваря... Може и в мен да е грешката. Нямам справочник и бих искала да видя къде какви паралелки ще има за нашите деца.

# 268
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, дали може линк към файла с ДПП за тази година. Този от първа страница не се отваря... Може и в мен да е грешката. Нямам справочник и бих искала да видя къде какви паралелки ще има за нашите деца.

за София https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … 7-%d0%ba%d0%bb-3/

мисля, че беше пускан и за Пловдив, но нямам линка

# 269
Абе, от догодина да правят един изпит със събиране и изваждане, да отчетат още по- високи резултати от МОН,  а майките да са доволни, че децата имат по 100т.
В някои години приетите в АК са с около 40% на изпита. Не знам майките им как спят от такива ниски точки Laughing

Честито на приетите в ПЧМГ. Много яко, че изкарват толкова бързо резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт