Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 883
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 465
  • София
а какво ще купувате на класните, че и ние се чудим?

При нас идеята е за класната - ваучер за 2 нощувки в Старосел, а за господина по математика - гравиран химикал Паркър. Наясно съм, че една химикалка може да струва повече от една почивка, но са ми някак несъразмерни. А и посланието ми е все едно "Госпожата да иде да си почине, пък ти си стой тук да си пишеш/работиш" Grinning
Иначе по 20 лв. събираме.

Писалка. Не химикалка. Говори с който там ще я купува. Химикалката е... как да кажа. Поставяне на ниска оценка за дарявания.
Ако аз бях учител почивката вероятно бих направила опит някак да я върна, продам или по друг начин инкасирам, ако не успея по всяка вероятност бих я тикнала някъде за спомен... Така де, документа за нея. Или бих я подарила на някого, ако има навит. "Почивките" са по същество разход, не приход, независимо от това колко са "платени" (справка "Трима мъже в снега" Wink ). И ако не е точно на мястото, за което съм планирала да отделя пари - пр. море или планина или... нещо си, ако ги нямам налични, ако в този момент имам други планове... абе, общо взето е по-скоро проблем, отколкото нещо положително. Е, освен, ако не е предвидено връщане - тогава е просто нелеп, неудачен подарък за спомен, който поне може да се инкасира и да се преобърне в салам и мляко.
Виж, гравираната писалка (отново - не химикалка, кичозно в много идиотски смисъл е... елитарен по замисъл подарък с ниска класа. Нещо като позлатен пръстен.) си е много добре - има тежест, има спомен, има... как да кажа, говори за уважение и почит. Прочее, аз наследих няколко писалки от дядо си (е, не чак гравирани). Едната - Пеликан - ползвах дълги години, пазех безкрайно, винаги я носех с кутийката и... всичките анджаклами, точно тази писалка му е била подарък от колегите за пенсионирането. Той ми е показваше като бях малко дете, обясняваше ми колко ценна марка е... как дръжката е като глава на пеликан... обясняваше ми как се пълни, как се пише с нея... била съм на порядък 3-4 години, впрочем. Този подарък за спомен, дарен много преди баща ми изобщо да има идея, че майка ми съществува, още стои в бюрото ми и се пази и тачи. Не бих казала, че изобщо ми е известно на какви почивки е ходил дядо ми, вероятно и той самия много от тях не помнеше... Миналото през храносмилателния тракт (в буквален и преносен смисъл), колкото и да е било вкусно, бързо се забравя.

При нас пък е голяма драма!Класната много се стара.Прави извънредни школи по 2 астрономически часа за всички деца,на които преподава.Отделно,синът ни е в математическа паралелка и учат едно 12-тина часа МАТ на седмица.Та,постара се жената.
Сега,топ предложението за подарък е за рамки за очила!!!!Писах им,че крайно не ми харесва.Последна оферта за златно кюлче.След което друг предложи таблет!Не носела бижута,не ходела по почивки....Предложих картина или ваучер,но не би!
Ще ви чета и дано някоя идея се появи,която би допаднала на нашите родители,че е мъкааа!

Рамките за очила, ако носи очила, може да е и много ценен, и много скъп, и (със сигурност) вечен подарък. И определено носи класа. От почивка и ваучер по-тъп подарък трудно мога да си представя, това е по-зле и от пачка банкноти. Щото пачката поне ще си я похарчи където, когато и както си иска. Таблетът е преходен. Само след няколко години отива в кофата като морално остарял. И дори и "няколко" да е 10-на пак е твърде кратък период. Картина е много хубаво, но трябва да се познава вкуса и да има къде да я окачи. Голямо размерно е...

# 466
Сигурно са питали кой колко точки очаква. При нас не са офрмили нито БЕЛ нито Математика. Може и те да чакат резултатите. Официално срока за оформяне е петък, така че по предмети на които има часове петък не очаквам оценка от сега.
Това не може да е сериозно. Все едно да слагаш оценки на база прогностика, която не е подкрепена от никаква обективна база.

# 467
  • София
Аз се чудя дали само от моето дете да не й направим една снимка на класната върху дърво, гравирана с послание. Получават се много ефектни.  Другите като не искат нищо да подаряват...

# 468
  • София
Тук като гледам в темата всяко училище си дава само сроковете да оформи блежките. Нашия срок е петък. На някой може да е понеделник. Не защитавам тезата. Каквам какво може да е. Детето може цяла година да се е трудило усърдно и в момента на НВО да му е станало лошо, да се е притеснило, да .... Просто се опитвам да отгатна причините по които биха оформили оценките. И ако детето има 2 на матурата, а цяла година си е било за 2ка, ама са му писали 3 от милост, също не може да се предвиди как ще процедира госпожата.

# 469
Скрит текст:

При нас идеята е за класната - ваучер за 2 нощувки в Старосел, а за господина по математика - гравиран химикал Паркър. Наясно съм, че една химикалка може да струва повече от една почивка, но са ми някак несъразмерни. А и посланието ми е все едно "Госпожата да иде да си почине, пък ти си стой тук да си пишеш/работиш" Grinning

Писалка. Не химикалка. Говори с който там ще я купува. Химикалката е... как да кажа. Поставяне на ниска оценка за дарявания.
Ако аз бях учител почивката вероятно бих направила опит някак да я върна, продам или по друг начин инкасирам, ако не успея по всяка вероятност бих я тикнала някъде за спомен... Така де, документа за нея. Или бих я подарила на някого, ако има навит. "Почивките" са по същество разход, не приход, независимо от това колко са "платени" (справка "Трима мъже в снега" Wink ). И ако не е точно на мястото, за което съм планирала да отделя пари - пр. море или планина или... нещо си, ако ги нямам налични, ако в този момент имам други планове... абе, общо взето е по-скоро проблем, отколкото нещо положително. Е, освен, ако не е предвидено връщане - тогава е просто нелеп, неудачен подарък за спомен, който поне може да се инкасира и да се преобърне в салам и мляко.
Виж, гравираната писалка (отново - не химикалка, кичозно в много идиотски смисъл е... елитарен по замисъл подарък с ниска класа. Нещо като позлатен пръстен.) си е много добре - има тежест, има спомен, има... как да кажа, говори за уважение и почит. Прочее, аз наследих няколко писалки от дядо си (е, не чак гравирани). Едната - Пеликан - ползвах дълги години, пазех безкрайно, винаги я носех с кутийката и... всичките анджаклами, точно тази писалка му е била подарък от колегите за пенсионирането. Той ми е показваше като бях малко дете, обясняваше ми колко ценна марка е... как дръжката е като глава на пеликан... обясняваше ми как се пълни, как се пише с нея... била съм на порядък 3-4 години, впрочем. Този подарък за спомен, дарен много преди баща ми изобщо да има идея, че майка ми съществува, още стои в бюрото ми и се пази и тачи. Не бих казала, че изобщо ми е известно на какви почивки е ходил дядо ми, вероятно и той самия много от тях не помнеше... Миналото през храносмилателния тракт (в буквален и преносен смисъл), колкото и да е било вкусно, бързо се забравя.

При нас пък е голяма драма!Класната много се стара.Прави извънредни школи по 2 астрономически часа за всички деца,на които преподава.Отделно,синът ни е в математическа паралелка и учат едно 12-тина часа МАТ на седмица.Та,постара се жената.
Сега,топ предложението за подарък е за рамки за очила!!!!Писах им,че крайно не ми харесва.Последна оферта за златно кюлче.След което друг предложи таблет!Не носела бижута,не ходела по почивки....Предложих картина или ваучер,но не би!
Ще ви чета и дано някоя идея се появи,която би допаднала на нашите родители,че е мъкааа!

Рамките за очила, ако носи очила, може да е и много ценен, и много скъп, и (със сигурност) вечен подарък. И определено носи класа. От почивка и ваучер по-тъп подарък трудно мога да си представя, това е по-зле и от пачка банкноти. Щото пачката поне ще си я похарчи където, когато и както си иска. Таблетът е преходен. Само след няколко години отива в кофата като морално остарял. И дори и "няколко" да е 10-на пак е твърде кратък период. Картина е много хубаво, но трябва да се познава вкуса и да има къде да я окачи. Голямо размерно е...

katiABV ти какво би подарила?

# 470
  • София
И при нас нищо не се събира за подарък и завършване, само албум направиха. Чудя се и аз нещо да измисля сама, класната е читава жена, изтърпя го моя хайлазин две години. 😂
При дъщерята по същия начин нямаше организация за подарък и детето й нарисува картина. Ама то може да рисува.😂

# 471
  • България, София
Бебчо, да свършва вече тази серия за вашето семейство и само безоблачни дни занапред.

Снощи за първи път пробвах да вляза в системата. Всичко е точно.

По отношение на техниката и претенции на учители - постарали сме се да осигурим на децата с какво да учат и да работят. От мин.година до сега 2 лаптопа купихме с прилични параметри. Старият лаптоп започна да поиздъхва.
Но много семейства нямат такава възможност и нямат вина за това. Особено хора, които поради пандемията останаха без работа. Май най - голямо разбиране за ситуацията се прояви и проявява от децата и родителите. От много учители се нагледахме на какво ли не  като отношение, претенции и откровена злонамереност към децата.

Връщам се да дочета последните 2 страници, че не смогвам Grinning

# 472
  • София

Дъщерята на учителката по астрономия ще подари такава карта с друг текст. Любимата госпожа заслужава индивидуален подарък. Класната също е любима, но пък като се съберат от целия клас пари може да се купи нещо по-стойностно.

# 473
  • София
За нашата класна децата събират по 10 лв, но все още не са решили какво ще й вземат. Дано до 01.07 да го измислят.

# 474
  • София
В нашето училище срокът за оформяне беше днес. На 02.07. раздават свидетелствата.
Това с оформяне в зависимост от точките от НВО-то не го разбирам. По-скоро съм склонна да мисля, че е за сплашване на децата. Но пък бях свидетел на какво ли не тази учебна година, така че вече нищо няма да ме учуди.

# 475
  • На морето!
Нищо не искам да ѝ подаряваме на нашата класна, страшно съм разочарована от нея. Слушам, че и децата не искат да ѝ купуват подарък, което е напълно разбираемо- намали успеха на всички. Веднага след ДО им даде да правят преразкази (2бр за по 30мин) без никога преди това да е правила с тях преразказ. Написа им ниски оценки и така и не им даде шанс да  ги поправят. На моят син при 6, 6, 6, 5, 4 и вече 2 седмици изпитване всеки час (той твърди, че отговаря правилно), му писа 5 за срока и за годината. Отказваше да изпитва по време на ДО, всички оценки са от По, като 6 има само едно дете от класа, масово са с 4 и 5, има и тройка, но там има тотален отказ да се бори за 4 поне. Та така, не знам какво ще ѝ подаряват, аз дори не искам да я виждам.

# 476
  • София
Аз пък не обичам неизползваеми подаръци, в този смисъл писалката ще е много пари на вятъра. Има и много скъпи химикали, комплект с автоматични моливи и за мен за човек, който работи с пишещи средства това е чудесен подарък.
Скрит текст:
Слава Богу, моите студенти се ограничават в рамките на приличието (имаме си етичен кодекс и например един марков часовник подарък от учебна група може да ни издейства много незавидно положение пред началството, даже наказание).
Винаги съм се радвала на малки жестове, когато ги виждам, че са искрени (в този смисъл груповият подарък ми е много изкуствен - е винаги има и класове, които са изключения и като  климат и като любов към класния). Пазя пакетче чай за спомен от студентка, получавала съм цветя, бонбони, свещи и марков алкохол  рисувани меденки за всеки член на семейството ми (в зависимост от сезона, защото завършват през юли и декември). За мен подаръкът е искрен жест на внимание не цена и количество.  

Рапарига, не мога да приема, че след последната учебна година, в 7 клас учител по балообразуващ предмет ще се държи така. И при нас ги има, даже са болшинство неадекватните, но поне с успеха не се заиграват (мисля, защото Админ мълчи неудържимо)

# 477
  • София
Часовник Кандино или Тисо - гравиран отзад "випуск 2021 с благодарност"
Много съм доволна от идеята.
И ние се спряхме на часовник /гравиран/+гифт кард.
Чудя се от къде да го купя, мисля си от Julliany 🤔

# 478
Аз също незная дали ще се купува общ подарък за класната,моят младеж не ме е информирал. А лично от него мисля да и подари, българска шевица в рамка,която няма да е голяма. Все още не съм решила коя,но сигурно ще е дървото на живота.

# 479
  • София
Скрит текст:

katiABV ти какво би подарила?

Зависи от средствата и от заслугите. Не мога да дам общ отговор.

Аз пък не обичам неизползваеми подаръци, в този смисъл писалката ще е много пари на вятъра. Има и много скъпи химикали, комплект с автоматични моливи и за мен за човек, който работи с пишещи средства това е чудесен подарък.

Не съм единствения човек, ползващ писалки. Вече споменах, че поне за 3 от 5-те години лекциите ми са всъщност писни основно с 2 писалки, и 2-те скъпи... пиша бързи, записвах всички, казано от лектора, дори лиреческите отклонения, майтапите и др. подобни.

И въпросът тук не е само в номиналната стойност. Цената е... по-сложно нещо. Някакви джунджорийки, маратонки или мръсни, потни фланелки / шапки, пипани от някакъв незнаен бейсболист могат и да вървят по-скъпо от малка картина на ... е, може би не на Рембранд, ама да речем по-малко "велик" художник, но ако ги подарите на истински ценител, разбиращ... ами, ако Ви уважава ще сметне, че го обиждате, ако не Ви познава ще си изгради твърде ниско мнение за Вас.

Всичките тези "скъпи" комплекти като цяло влизат в категорията "кич" за хората, които разбират нещо, другите пък съвсем не биха ги оценили по какъвто и да било начин. Не ги подарявате с касовата бележка. Но писалката на всеки е ясно какво е, всеки има поне някаква идея къде е стартовата позиция на цената й... не подарявате практичен подарък на познато дете за РД. Или на близък. Правите подарък, който да отрази уважението (или липсата на такова) към човека и който да остане за спомен. Не се занимавате със социално подпомагане и подкрепяне на семейния му бюджет... Поне за мен така стоят нещата, де. Знам, че има хора, дето подаряват ваучери за топене на крака в мръсна вода, в която си топят краката подред всички клиенти, за да ги гризкат някакви риби. И го смятат този подарък за по-по-най. Не мога да споря с тях, за мен е просто подигравка.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 15:10 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт