Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 897
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 450
Сигурно са питали кой колко точки очаква. При нас не са офрмили нито БЕЛ нито Математика. Може и те да чакат резултатите. Официално срока за оформяне е петък, така че по предмети на които има часове петък не очаквам оценка от сега.
Сигурно ли е,че официалният срок е петък
Защото как ще нанесат от матурите, преди понеделник не вярвам да ги изнесат.

# 451
  • София
Нашата учителка тъкмо ги оформи по математика със срочна и годишна оценка.
За нашата класна още никой не е искал никакви пари - мисля, че в крайна сметка ще си остане без подарък.

# 452
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
450, и ако той каже, че очаква 100/100 тя му пише 6 без да се замисли?
луда работа  Sad

# 453
  • Пловдив
И ние събирахме по 20лв за златно колие или картина за класната.

При нас днес ги оформиха по БЕЛ и математика. Цял ден излизат срочни и годишни оценки в Админплюс.

# 454
  • Перник
а какво ще купувате на класните, че и ние се чудим?

При нас идеята е за класната - ваучер за 2 нощувки в Старосел, а за господина по математика - гравиран химикал Паркър. Наясно съм, че една химикалка може да струва повече от една почивка, но са ми някак несъразмерни. А и посланието ми е все едно "Госпожата да иде да си почине, пък ти си стой тук да си пишеш/работиш" Grinning
Иначе по 20 лв. събираме.

# 455
  • гр.Варна
При нас пък е голяма драма!Класната много се стара.Прави извънредни школи по 2 астрономически часа за всички деца,на които преподава.Отделно,синът ни е в математическа паралелка и учат едно 12-тина часа МАТ на седмица.Та,постара се жената.
Сега,топ предложението за подарък е за рамки за очила!!!!Писах им,че крайно не ми харесва.Последна оферта за златно кюлче.След което друг предложи таблет!Не носела бижута,не ходела по почивки....Предложих картина или ваучер,но не би!
Ще ви чета и дано някоя идея се появи,която би допаднала на нашите родители,че е мъкааа!

# 456
Скрит текст:
Медицинското, което се изисква за професионална паралелка може ли да се издаде само от личен лекар?
Да.

А на бланка за медицинско за работа ли трябва да бъде?

Да ви кажа при мен какво стана. Отивам за медицинско , ЛЛ ми издава медицинска бележка, в която пише,че детето няма противопоказания за кандидаттване в профисионална гимназия. Аз и казвам: Ама аз искам медицинско. Тя казва: това ще ви свърши работа за гимназията , бланките за медицинско са 2 вида: за работа и за шофьорска книжка. А кажете сега какво да правя?

За училищата към МК същи искат бележки. Точно с такава обикновена зелена бяхме и в първи, и в четвърти клас, вчера също ми приеха документите с обикновена бележка от ЛЛ, не бланка за медицинско. Минава, спокойно  Simple Smile

А благодаря.

# 457
При нас приключиха с оформянето. И ние събирахме по 20 лв. от дете за подърък. Класният е млад учител 26-27 год. и решихме ваучер от техно магазин да си купи кавото иска. Ще им раздава свидетелствата на 01,07 в заведението , където ще празнуват завършването.

# 458
  • София
Ние доста преди събрахме по 10 лева. Като цяло класната е недолюбвана и от децата, и от повечето родители. Цели три години слушаме как само от нейния клас нищо не става, все са най-лошите, с най-ниския успех, най-много не са група и т.н. Всеки неин час (в ДО) започваше с петминутка колко са нескопосани (то на мен ми додея да я слушам, а тези тийнейджъри не знам как устояха). Шест години бях касиер, тази година нямаме каса, една майка си пое инициатива за подарък, събра пари - честно казано - абсолютно ми е безразлично какво са намислили.
Не остана, още пет дни все някак ще минат.

А за идеи - май нямаме много читави през години - рисуван шал от естествена коприна, ваучер за Кауфланд (лично за мен много обидна идея - това на госпожата до 4 клас), билети за театрална постановка, ваучер за Сиела, кошница. В друг клас имаше гривна Пандора (но и госпожата им е по-млада).

# 459
Въобще никой не събира пари за нашата класната , а и аз няма да  дам.Толкова съм разочарована от повечето учители, че няма накъде. Жалко за парите , които набутахме в това училище. Сина ми ме моли всеки ден да му пише бележка да не ходи до 30.06, но от дисциплинарна гледна точка няма да го направя.

# 460
  • София
450, и ако той каже, че очаква 100/100 тя му пише 6 без да се замисли?
луда работа  Sad

Не казвам, че е ОК. Просто предполагам. Опитвах се да обясня на едно познато дете, че ако изкара 2 на матурата не се знае какво ще направи госпожата. Може и на поправка да го остави, макар че за срока е бил за 3. Ама то по-скоро се опитвах да го накарам да решава, защото можеше да реши нещо като за 3, ама голям зор да играе на тото - бил по-голям шанса Kissing Smiling Eyes

# 461
  • София
Сигурно са питали кой колко точки очаква. При нас не са офрмили нито БЕЛ нито Математика. Може и те да чакат резултатите. Официално срока за оформяне е петък, така че по предмети на които има часове петък не очаквам оценка от сега.
Какво и къде да нанесат от матурите? На НВО няма оценки, а резултатите се вписват в точки единствено и само в свидетелството. Няма нито нормативна възможност, нито начин /поради липса на скала за приравняване/ за вписването на тези резултати като текуща оценка.

# 462
Скрит текст:
Срочната оценка се формира не по-рано от една учебна седмица и не по-късно от два учебни дни преди приключване на съответния учебен срок. От срочните оценки зависи годишната.
Второто изречение - без коментар. Ако някъде някой учител (и) си позволява да нарушава наредба, вина има не само той.

# 463
  • Пловдив
Часовник Кандино или Тисо - гравиран отзад "випуск 2021 с благодарност"
Много съм доволна от идеята.

# 464
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
намерили са начин явно. 

Общи условия

Активация на акаунт