Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 813
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 615
  • В светлината на слънцето
хахаха, а как реагира професора на оценката си по музика?
някои учители не знаят нищо извън написаното в учебника. за съжаление са.

Първо се ядоса, сега имат повод за веселби с колегите му в паузите между изпитите на студентите. Joy

# 616
...... неравенствата и уравненията от втория модул (защото има дробна черта, а пак е решил най-малко 100 примера подобни).
Strom76, какво имаш предвид под "дробна черта"? На 22з. не ги е представил в десетични дроби отговорите, а в обикновени ли?
Синът ми е решил задачата с обикновени дроби и са верни, това дали ще е проблем Frowning1
Не, говоря за самия първи израз в 22 и 22 мисля в беше.

# 617
  • там някъде...
Здравейте на всички,
и аз съм в трепетно вълнение за резултатите от матурите. Мойто гардже се ошашква и панира по изпити, иначе знае диването. Та тръпна в очакване да видя резултата. Във вторник им беше третата матура по История , неговият клас беше избран на случаен принцип. Стискам палци на всички и пожелавам здрави нерви на всички майки. Нека силата е с нас ! Simple Smile

# 618
  • В центъра на моретата
Не знам къде точно е проблема с образованието, дали в цялата система  или в учителите, дали е кумулативно..., но факт, че е под всякаква критика. Да не говоря колко неграмотни излизат от училища и университети.
Смея да твърдя, че имам известен поглед върху новоназначени млади колеги - е, много голяма рядкост е да намериш някой, който да напише два реда грамотно. В това число включвам и завършващи високо рейтинговани специалности в уневирситети.  
Имам усещането, че и  учителите я карат, колкото да мине часа, а дистанционното обучение ги улесни още повече. Никакъв ентусиазъм да накарат децата да заобичат предмета им, да ги вдъхновят.  А и сякаш има някакво озлобление в тях - не знам срещу какво, но го усещам. Сигурно не всички са такива.

С огромно съжаление ще кажа, че когато аз бях ученичка - не беше така. Моята майка е бивш учител по БЕЛ в гимназиален етап - ами учениците й, които вече са на  56 - 57 г. все още ходят при нея, канят я  често на събирания и я ценят.
Не съм сигурна дъщеря ми кого ще запомни от учителите си до 7 кл. ...., пък и времето ще покаже. Аз се радвам, че му идва края.
Започнах да звуча като някоя баба...., а ако мъжа ми беше тук щеше да каже, че на там съм се запътила Laughing

Щерката е вече оформена по всичко и на 1-ви тържествено ще им връчват свидетелствата. Въпреки че има годишни оценки, днес имат няколко изходни нива, които вероятно са формалност и няма да се оценяват.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 15:06 от zaek

# 619
  • на пистата
Значи бясна съм.По Бел чу е писала 4 на някакво изходно ниво каквото не са правили.Написала му е оценката от класната работа и по бел и по бел рп.Натряскала е две 4ки  за да му остави 4 при полажение,че детето има две петици и една шестица.Ако му остави 4 за срока ще откача.Директно ще ида при директорката.А най-странното е,че е писала 6ци на деца,които имат само 4ки целия срок.Цяла година открито показва,че не харесва моето дете...но на края ще и покажа,че и аз не я харесвам.

# 620
Аз се чудя, дали при оценка от първия срок по БЕЛ - 4, а от втория - 6, може да се пише 6 за годината. Детето активно е участвало и си е подобрило успеваемостта през втория срок.
Такъв компромис от страна на учител правен ли е? Какво е вашето мнение и опит?
Ако на НВО имате 80+ точки е почти сигурно, че ще остане с 6 за годината  😉

Ние сме случай с доста над 80 и оценка 5 за годината по български. Така или иначе тя не повлия. За предната година става въпрос

# 621
Аз се чудя, дали при оценка от първия срок по БЕЛ - 4, а от втория - 6, може да се пише 6 за годината. Детето активно е участвало и си е подобрило успеваемостта през втория срок.
Такъв компромис от страна на учител правен ли е? Какво е вашето мнение и опит?
Ако на НВО имате 80+ точки е почти сигурно, че ще остане с 6 за годината  😉

Дай боже! Пак зависи от учителя, а тя не е много склонна да прави компромиси.Sad

# 622
  • София
Заек, въпреки че от известно време съм част от системата напълно подкрепям това, което си написала.
Все по-малко стават учителите, които наистина вдъхновяват децата. Аз бях безрезервно подкрепяща учителите, докато синът ми не стана в пети клас и видях що за чудеса могат да се нарекат учители. А за озлоблението и аз го наблюдавам - не знам защо е така, но откакто започна тази драма с ковида е много неприятна обстановката и в двете училища на децата ми, има учители, които са откровено изтрещели и си го изкарват на децата, а комуникацията с родителите е под всякаква критика.

У нас имаме драма с тогите. Синът никога не е обичал да се преоблича и облича с разни обществени дрехи - никога в градината не е бил някакво животно, палячо, джудже, дори в Пв го бяха изрязали от календара, защото не пожелал да сложи отредения му костюм, а всички били с костюми, той не можело "цивилен"... Та сега е в мислене - ще му дадат ли в сряда свидетелството, ако откаже тогата...
Имам изпит в сряда, сега въртях разни групи и колеги, да се сменя и да не съм квестор, че да отида в училище, ако има драми, поне да не е сам, не искам да му развалят деня, а и категорично не одобрявам тогите (и все пак ще се опитам да го умиротворя и ги изтърпи като за последно).

# 623
  • на пистата
Имат ли право една и съща оценка да я пишат и по Бел и по РП бел?Това не са ли разлини часове.

# 624
  • София
Йеее, пребори се за 6 по Биология. Много съм горда с него, че голямо учене му дръпна.
Общо по четири предмета е оформен само днес, а е едва обяд (целодневно е на училище).

Проблемът с учителите, според мен, е основно заради техния недостиг.
Затова се наема куцо, кьораво и сакато да "преподава", за да е запълнена бройката.
Ама какво е качеството на кой му пука? Ден да мине, друг да дойде... те децата си растат и голяма работа, че пропуснали по това или онова година/две/три... Затова и ще просперират частните уроци и школи. А като се въведе онова комбинираното НВО, не ми се мисли.

# 625
  • Ланкър, планините Овнерог
Мда, предишните две години по математика ги пиша нулеви заради предишната учителка. Беше си позволила и да посяга. Правихме нарочни РС - нищо не можели да направят, нямало желаещи, мин година ДО се състоеше в изпращане по вайбър на коя страница в учебника да учат, дъщеря ми ми е пускала запис как им крещи в часовете. Записах я още миналата година да ходи на уроци, но определено не очаквам хубав резултат от НВО.

# 626
  • Пловдив
Та там съзирам дадените дати: 28 и 29.06, с работно време от 9:00. Вероятно това следва да значи, че самите резултати ще са обявени преди този час, иначе няма как да идеш да си видиш работата, пък да няма точки... Полудях ли съвсем, или има някаква логика в разсъжденията ми още?
чувам, че МОН вадят резултати обикновено в петък късно следобед - ей тъй! - да ти е гаден уикенда
Imp

# 627
Та там съзирам дадените дати: 28 и 29.06, с работно време от 9:00. Вероятно това следва да значи, че самите резултати ще са обявени преди този час, иначе няма как да идеш да си видиш работата, пък да няма точки... Полудях ли съвсем, или има някаква логика в разсъжденията ми още?
Да не би случайно да гледате заповедта от 2020 година?

# 628
  • вкъщи
Съмнявам се да е утре,още проверяват. Моя позната проверяваща на 10 клас каза в неделя следобед или понеделник сутринта ще ги публикуват.

# 629
  • гр.Варна
Така пише в правилата за запознаване с работите ,публикувани вчера  в сайта на РУО-Варна:
http://ruo-varna.bg/images/files/2021/Pravila.pdf?fbclid=IwAR3XN … HJI1CJ-_CjPLdosTk

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 13:02 от Bonanza

Общи условия

Активация на акаунт