Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 633
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.Варна
yovanka, честита Ви титла! Заслужават момчетата Simple Smile Ще Ви чакаме във Варна другата седмица! Надявам се на добри резултати, но ще видим на 28-ми.Отсега тръпна.
Вярно ли е, че медицинското можело да не се прикача при кандидатстването, а да се занесе при записване на детето?

# 121
  • В офиса
OK, задачата е основна, преподавана е навсякъде, с малки изключения, и въпреки това масата не са се сетили. Може да я има в учебниците, но не е нещо, което напр. аз помнех, а аз нямам никакви проблеми с геометрията за 7-ми клас, а и по-нагоре. Не че е доказателство за нещо, освен за това, че това е от типа знания, който ти трябва само и единствено за НВО 7-ми клас. Силно стискам палци за изпита на ПЧМГ и се заричам да не подложа нито едно друго мое дете на безумието НВО, достатъчно ми е джънк фууд-а, който изгълтах за 1 месец сега (не че синковеца се беше стреснал, да изреши цели 10-тина пробни изпита сам и без грешка в последните 2 седмици и да тръгне със самочувствието, че и този ще е такъв, а да се препъне на ъгъл 15 градуса, със сигурност не му е много весело в момента)

# 122
Прилагам линк към анализа на тазгодишното НВО по БЕЛ, направено от учител -
https://bel7blog.wordpress.com/2021/06/21/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0% … d0%b2%d0%be-2021/
Може да ви е от полза. Пожелавам всяко дете да попадне в мечтаното училище!

Manzhelka, благодаря за линка към анализа. Излиза от разбора, че изпитът не е бил толкова лесен.
Успех на художниците!

# 123
Разгледайте спокойно 23 задача.
Подусловията носят 3, 5, 4 точки.
Подточка а) предполагам въобще не се обсъжда.

Остават 9 точки.
В б) подусловие да се видят двете медиани не е трудно. Има тънък момент да се сетят да изразяват ъглите, за да видят, че е равностранен триъгълника, защото другата страна няма от къде да дойде. Но и без това предполагам стигналите само до намирането дължините на двете медиани ще получат две точки. От тук -3 т.
 в) подточка, митичният правоъгълен с 15 градуса носи и той максимум 3 точки, а ако не са и само 2. Другият триъгълник е много лесно да се сметне. Т.е. и тук сме -2 (-3) точки.
Общо -5 (-6) т.

Лошото е наистина, че децата са под стрес и много биха се справили по-добре, ако можеха спокойно да го работят. Отделно като се панират, че не виждат всичко, не успяват да "изстискат" задачата, т.е. да напишат всичко, което са видели.

Значи тази задача нито отсяване може да направи, нито ще спъне неборещите се за паралелките гонещи 490+ бал.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 16:09 от solnichka

# 124
  • София
Тинкърбел,
Скрит текст:
не знам защо реши, че приложението на задачата си остава само  необходимо знание в 7 клас за едното НВО.. Много често и нагоре се среща. Преди по-малко от седмица само  решавах на познато дете задача от метрични зависимости в правоъгълен триъгълник, 9 клас е. И се прилагаше  в решението точно тази задача. А де факто като стъпка от цялостно решение може да бъде срещната къде ли не из геометрията и стереометрията  от 8-12 клас. Айде по-големите ще се измъкнат и без да я знаят, понеже ще ползват тригонометрия, ама  въпросният деветокласник нямаше избор.. Той умее да работи само с таблични ъгли до 90 градуса, тоест без тази основна задача няма как да реши дадената му.

# 125
  • София
Ако детето кандидатства за СМГ тези макс 3 точки стават 9. И ако има и минус 5-6 точки от БЕЛ и вече шансовете значително намаляват. Просто за статистиката. За останалите гимназии май не е чак такъв проблем.

# 126
Момичета, имам въпрос.

Днес получих съобщение с информация за училищата-гнезда, в които се подават заявления за участие в първи и в трети етап на класиране.
Нещо не разбирам - тези заявления не се ли подаваха онлайн, реденето не е ли от 5-7 Юли онлайн, а не да ходиш до училището и там да подаваш книжно заявление.
Уф, нещо се пообърках с тоя всичкия стрес Simple Smile

# 127
  • София
yovanka, честита Ви титла! Заслужават момчетата Simple Smile Ще Ви чакаме във Варна другата седмица! Надявам се на добри резултати, но ще видим на 28-ми.Отсега тръпна.
Вярно ли е, че медицинското можело да не се прикача при кандидатстването, а да се занесе при записване на детето?
Така пише в платформата за приема. Носело се при записването.

# 128
Изключих борещите се за паралелки с балове 490+. От друга страна за тях не трябва да е предизвикателство задачата.
От друга страна се обзалагам, че много математичета не са доказали това за 15 градуса, защото си го знаят от много задачи и го ползват по инерция, че 2-3 точковото си предимство ще са съкратили и ще се молят да им харесат черешите. Пак казвам това важи за борещите се за над 490 бал.

# 129
  • София
Моето дете се "завърна". Днес заминаха на зелено училище в Пампорово и преди малко ми звънна по телефона. Гласчето и направо звънеше и се смееше с пълно гърло. След целия този зор и измъчената и призрачно- бледа физиономия от последните седмици сега вече имам едно жизнерадостно дете. За първи път си давам сметка какъв стрес са изживели с тези изпити милите.
Абсолютно същото е при моето дете. Днес заминаха и те на зелено училище и е супер доволна и щастлива. До оня ден беше като буреносен облак. Стресът и напрежението бяха огромни за тях.

# 130
аз пък за разнообразие да кажа, че е не е лесно да е сети човек, че и втората права се пада медиана. аз напр там запрях, като дъщеря ми. иначе и тя и аз знаех за 15те градуса. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 131
  • Варна
А щерката е видяла решението и не го разписала подробно на черновата, щото време нямало. После на беловата като прехвърляла, доказала едната медиана, 60-те градуса и зацепила за другата страна, че и тя е медиана. Решила да не губи време и да го ползва, че е равностранен, без да го е доказала докрай. По-забавното е, че за следващата подточка е доказала и втората медиана Joy Какво реално е описала страх ме хваща да си помисля, но зарът е хвърлен. Поне с 15-те градуса не е имало драма. Знаела е, че трябва да го докаже и го е направила.
И аз в отбора на майките със "завърналите се" деца. След близо три месеца адски рани от АД по ръцете, днес нещата са коренно различни. Като с магическа пръчка заздравяват и се показва кожа. Толкова я радва това, че не мога да опиша.
На училище са обсъждали тестовете. По БЕЛ учителката е питала всеки какво очаква от първата част и ги е поздравила. Върна се доволна девойката, много се беше притеснила, че ще разочарова Госпожата. Домашни пак нямали, контролни се очертавали 2 или 3, не разбрах, но пак залегна да гледа филми. Simple Smile
Бонанза, Йованка, честито на младежите! Сигурна съм, че са заслужили медалите си и се гордеете с тях!
Как са художниците? Доволни ли са? Кой остана за палцестискане още?

# 132
Днес е на школа по МАТ и докато след училище се уговаряше да не ходи повече, след половин час обърна палачинката и реши,че до края на месеца ще взима часове. Май се усети, че вече ще е за удоволствие - много харесва госпожата по МАТ.

# 133
Записвам се в новата тема, със същата дилема - как да подредим училищата:)
Благодаря за новата тема!

# 134
Dive, моята е рисувала по тема Музиканти. Не са разрешили да снима след предаването. Ще видим. Работила си е цялото време- 5 часа, но тя не се е готвила за този изпит. Каквото дойде.
Позрави за медалите на синовете на Yovanka и Bonanza.
Ред, не се притеснявай, и аз не очаквам повече от 65т. на математиката.

Общи условия

Активация на акаунт