Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 574
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 105
Ох , като ви чета  тука се депресирам честно . Елементарни тестове, децата очакват  90+ т,  с по 2-3 деца все в елитни училища.  Почувствах се направо провалена като родител . А  в големия ми син беше надеждата ..... 
red_violet дори и най-подготвено дете, може да се "препъне" понякога
все пак това не е последният шанс в живота им
винаги си повтарям, че не знаем какво печелим, като губим
няма как да се провалиш като родител, ако отгледаш добър и честен човек

# 106
  • София
И аз съм на мнение, че за едни деца НВО е било обидно лесен, но за други е било ужасно труден.
То и за това е НВО, защото е и за децата от големите градове, в които борбата за добрите гимназии е ожесточена, и за деца от малките населени места, в които явяването на НВО не е нищо друго освен поредния тест по БЕЛ и по математика.
Не искам отново да се разгаря спор за самостоятелни изпити в отделни гимназии, но това е може би най - удачния вариант.

# 107
Проблема е , че и той е недоволен от себе си . В училище се справя перфектно , всички учители го хвалят , на пробните също се справяше по мат повече от добре , а това му е пореден изпит , който се смята за провален и започна да се определя като " карък" .

# 108
Проблема е , че и той е недоволен от себе си . В училище се справя перфектно , всички учители го хвалят , на пробните също се справяше по мат повече от добре , а това му е пореден изпит , който се смята за провален и започна да се определя като " карък" .
Това ми беше най-големият страх от матурите
Да не се чувства провален и разочарован, успокоение и любов му давай
За него провал може и да е резултат 90+, така че нека изчака резултатите и дано се зарадва

# 109
  • София
Така е. 23та е много по-лесна в сравнение с други години. По-скоро заради тортите на децата не им е стигнало времето за нея.

# 110
  • София
Да си призная, тази тема е огромно предизвикателство за мен. Толкова много пишете, че ми е трудно да изчета, а толкова много знаете и искам да съм в крака с нещата...  Бъдете здрави и позитивни, момичета!

# 111
  • София
И тук не мога да се съглася, че 23-та е била само за ученици от МГ.
Не мисля, че някой някога е твърдял такова нещо. Твърдението беше, че точно тази основна задача не беше обяснена нито в училището ни, нито на курса. После се оказа, че в учебниците я е имало, ама няма кой да я обясни, както и че например в музикалната гимназия е преподавано. Което само идва да потвърди, че има учители които си вършат работата съвестно и такива които просто отбиват номера. Щом се наложи при положение, че детето ходи на училище и на школа аз да обяснявам тази задача + как се смята уравнение с два модула, значи сме попаднали поне на две от местата където това не е обяснявано. Смея да твърдя, че сигурно има и други такива места. На такава задача сме подали на два пробни теста и от там я знаем.

# 112
  • София
Взех медицинското свидетелсто - да съм спокойна, че няма да хвърча за него в последния момент.
Задачите - трудни, лесни , каквито и да са- не трябва да забравяме и стреса и това, че ги решават под напрежение.

# 113
  • София
E, kak никой да не е твърдял, че е само за МГ, 450?...Страница-две назад само да се върне човек Wink

И пак ще изразя мнението, че МОН са дали заложен по програма материал в задачите, няма как да се съобразят с това къде какво е разгледано или не е по нечия вина.. Задачата я има в учебниците, това вече се изясни. Не мога да повярвам, че се превърна в  неразглеждана дори и в школи. Айде  някои учители в училище са на принципа "Ден да мине, друг да дойде", в това няма спор, ама  в школите се преподава всичко. Последните разчитат при  набирането на курсисти все пак  на отзиви на минали вече по пътя  и  най-вече ДОВОЛНИ. Разполагам  от години с файл на Регалия, разглеждащ всички основни задачи с техните доказателства..В помощните помагала на Образователни технологии също ги има..

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 15:30 от пенсионирана русалка

# 114
  • На морето!
Днес в училище децата масово са коментирали някакви точки над 80, 85 и моят син тотално се е "саднал". Хем, знам, че това ще му е полезен урок, хем ми е мъчно, че точно така ще си го научи тоя пусти урок.

# 115
  • София
Девойки, дайте да не сравняваме тестовете от минали години с тазгодишния.
...

Сравняването на задачите всъщност е много полезно - не за да си мерят знанията наборите или майките им, а за да имате предварителни нагласи къде ще се позиционира детето още преди да излезе статистиката.

red violet, успокойте детето, че нищо не приключва с това външно оценяване. Ще намери своето място и дано му е на късмет!

# 116
  • София
Днес в училище децата масово са коментирали някакви точки над 80, 85 и моят син тотално се е "саднал". Хем, знам, че това ще му е полезен урок, хем ми е мъчно, че точно така ще си го научи тоя пусти урок.
В нашия клас пък са въодушевени от изпита по БЕЛ, а по математика са тихи. Едно-две деца очакват резултат 80+. Но ние не сме представителна извадка - все пак в нашето училище, за нашия випуск математиката беше само загуба на време.

И поне при нас се оказа, че школата навакса много, но все пак школата не е за преподаване - а преподаването го нямаше... жалко, че това НВО е само веднъж в живота и е толкова определящо, но аз вярвам че децата ще намерят местата си.

# 117
  • България, София
При предишния си отговор сутринта пропуснах - за Маги и детенце голямо гуш.
Мъчно ми стана, като прочетох за реакцията на бабата на наборчето. В твое лице има безусловна подкрепа и това трябва да му стига, за да върви напред и да следва мечтите си. А ти все така бъди зад него Hug
Понякога бабите са по по - строги и взискателни от майките. А уж само глезели внуците.

Кали, дръж се, не се давай на вируса! Бързо да подминава Hug

Девойката днес се отказала от фигуралната композиция. Ни музиканти, ни кукери. Рисувала слънчогледи.
Паднал й се лист с по 1 см. по - голям от предвиденото, след изпита успяла да счупи 50 - сантиметровата линия, но по - добре след, а не преди Simple Smile

Връщам се малко назад да дочета Simple Smile

# 118
  • София
Моето дете се "завърна". Днес заминаха на зелено училище в Пампорово и преди малко ми звънна по телефона. Гласчето и направо звънеше и се смееше с пълно гърло. След целия този зор и измъчената и призрачно- бледа физиономия от последните седмици сега вече имам едно жизнерадостно дете. За първи път си давам сметка какъв стрес са изживели с тези изпити милите.

# 119
  • София
Разполагам  от години с файл на Регалия, разглеждащ всички основни задачи с техните доказателства..В помощните помагала на Образователни технологии също ги има..

Точно в книгите на Регалия ги решавахме тези тестове, за което няколко пъти писах. За съжаление явно като съм избирала школата не съм знаела точно коя да избера. В същата школа в която учи моето дете, но в друга група също не е учено това правило, но там са учили модулите. Не може да съдите къде какво се учи по това което са споделили няколко родители от една школа, защото се оказва, че дори и в една и съща школа, различните групи имат различни пропуски. Може да се дължи на човешка грешка, може да се дължи да недостиг на време, може да се дължи на ДО, може да се дължи на хиляди неща. И накрая основно се оказва, че решаването на много пробни в същност е най-добрата подготовка, защото срещаш различни неща и постоянно си припомняш наученото.
пенсионирана русалка чета вече няколко теми назад за НЕГ. Виждам в каква помощ си за всички, които са малко неориентирани като мен и не знаят много добре нещата. Много ти благодаря за положения труд който влагаш. Но моля те, не ме обвинявай, че не казвам истината. Явно в началото съдейки от собствената си камбанария обобщих, че сигурно са го учили това основно в СМГ и няколко други училища с математическа насоченост, но ме опровергаха, обясниха ми, че дори в музикалното се е учило. Което не променя факта, че при нас не се е учело. Сама казваш в темата за НЕГ, че има учители и учители и има значение в кой клас ще попадне детето. Приеми, че наистина има значение къде е попаднало детето и не си търся извинения, защото моето дете е решило тази задача.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 15:49 от 450

Общи условия

Активация на акаунт