Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 572
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 90
Е, как като е написало "името на лодката - Неверест" ще му го зачетат за грешно??? Чак пък толкова не вярвам да режат децата. Очевидно отговорът е верен.
ами четох анализа, който са публикували и стигнах до този извод
дават лесни изпити, пък после се захващат за глупости
затова ли цяла година учихме толкова детайлно произведенията, по български бяхме подготвени със супер трудни тестове

# 91
  • София
Да, исках да кажа, че сложността на двата теста не би трябвало да се сравнява изобщо.
В седми клас, НВО служи за отсяване и кандидатстване. В 10.клас не служи за нищо на практика. Joy
Могат да си позволят чрез него да отчитат резултати.
Но другото е престъпно към труда на децата.

# 92
Ето тук има информация за предишните години по области
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

Благодаря много, вероятно и тази година точките ще са почти същите.

# 93
Ох , като ви чета  тука се депресирам честно . Елементарни тестове, децата очакват  90+ т,  с по 2-3 деца все в елитни училища.  Почувствах се направо провалена като родител . А  в големия ми син беше надеждата ..... 

# 94
  • София
Моля ви кажете ми какво е това медицинско удостоверение, което трябва да се носи утре за изпита по музика? Да хуквам към личната.

# 95
  • София
Е, как като е написало "името на лодката - Неверест" ще му го зачетат за грешно??? Чак пък толкова не вярвам да режат децата. Очевидно отговорът е верен.
ами четох анализа, който са публикували и стигнах до този извод
дават лесни изпити, пък после се захващат за глупости
затова ли цяла година учихме толкова детайлно произведенията, по български бяхме подготвени със супер трудни тестове

The Invisible, няма такова нещо, излишно се притесняваш. В анализа пише, че ще зачетат всякакви "еднословни изрази или кратки словосъчетателни конструкции", които са фактологично верни.
"името на лодката - Неверест" напълно отговаря на това определение. Но се твърди, че няма да зачетат "Името на лодката Е Неверест", и съвсем правилно, защото не ги питат това.

# 96
  • у дома...
Проблемът е, че тестовете бяха лесни и ще има много добри резултати ли е? И лесните тестове не оправдават разходите за школи?  И "битката" за елитните училища ще е жестока? Това е тенденция от няколко години.
Пак казвам - идеята на НВО е всички деца да имат равен шанс - и тези с школите, и тези със знания само от училище. Има начин да се отсеят - преразказ, геометрична задача, текстова задача, при които се изисква определено мислене.

# 97
  • София
Виолетке, как провалена като родител...  Справянето на изпита на макс, уви, не е само на база знания и умения. Има го и елементът на късмета, на шанса, на кондицията на детето в момента на изпита, на настройката му  дори след първото НВО (особено, ако е правена справка с отговорите и гемиите малко са потънали) и още на куп фактори - психика, родителски очаквания, страхове заради учители, зплашващи,  че годишната оценка ще зависи от това..

Пишещите тук активно майки няма как да са  в графата "провалени". Simple Smile

# 98
  • на пистата
Ох , като ви чета  тука се депресирам честно . Елементарни тестове, децата очакват  90+ т,  с по 2-3 деца все в елитни училища.  Почувствах се направо провалена като родител . А  в големия ми син беше надеждата .....  
Не сте само вие 😁 и аз така.Повече от 70-75 точки и по двете не очаквам.Ще ми бъде интересно да видя резултатите после

# 99
  • София
Ох , като ви чета  тука се депресирам честно . Елементарни тестове, децата очакват  90+ т,  с по 2-3 деца все в елитни училища.  Почувствах се направо провалена като родител . А  в големия ми син беше надеждата ..... 

red violet, повярвай, не е така!
А и преди съмване, винаги е най-тъмно.
Когато излязат резултатите и седнете сериозно да мислите и да позиционирате, ще видиш, че има повече възможности, отколкото си си представяла. Говоря от опит. Hug

# 100
  • Пловдив
Да, и аз така се чувствам. 23-та задача дъщеря ми я е решавала 1000 пъти, знае наизуст тези медиани и пак не е успяла да я реши. Явно стресът се отразява на някои повече. Може би за тези деца, които ходят непрекъснато на олимпиади и състезания, ще са много лесни задачите, но те са единици.
Майка ми е учител по математика, тя я подготвяше, ходеше по 4 пъти в седмицата на математика, и пак не успя да се справи блестящо, въпреки че и последния ден преговаряха медианата.

# 101
  • у дома...
red_violet, амбициите и изискванията на родителите, особено на майките и особено от бг-мама са огромни и неограничени. Резултатите са друго нещо. А желанията на децата - съвсем различно. Важното е децата да са щастливи.

# 102
  • Варна
Девойки, дайте да не сравняваме тестовете от минали години с тазгодишния. Ако почнем така - то къде ще му излезе краят? Че кой набор е бил подложен на това, което премина нашия? Никога, ама никога, няма да има тест, с който всички да са съгласни, че е добър. За едни ще е обидно лесен, за други - невъзможно труден, за трети ще има заяждане и порязване в точките... Личното ми мнение, без да имам намерение да сравнвявам, е че задачите са решими и от деца, които съвестно са си учили през годините. Нямаше тип: "умен съм бил, сетил съм се", нямаше нужда от разписвания по 3 листа, нямаше чудеса невиждани. Винаги е имало учители, които са преподавали по-добре и такива, които отбиват номер. Съответно учениците на едните се представят като цяло по-добре от учениците на другите. И тук не мога да се съглася, че 23-та е била само за ученици от МГ. Да, може да отреже точки, на тези, които се стремят към максимума, но категорично не съм съгласна, че е само по силите на усилено училите математика. При положение, че тази година децата (и учителите!) бяха подложени на какво ли не, мисля че не е удачно да сравняваме, защото ситуацията е несравнима. Дайте да не си тровим нервите, на всички ни е напрегнато, какво точно ще помогне, ако си говорим и във форума "на въпреки"? Вие тийнейджъри нямате ли си Joy

# 103
  • София
Моля ви кажете ми какво е това медицинско удостоверение, което трябва да се носи утре за изпита по музика? Да хуквам към личната.
Общо взето, заключение на ЛЛ, че детето може да се обучава в училища по изкуствата.

Бонанза, честита победа! Другата седмица да ви зарадва и с резултатите!

# 104
  • на пистата
red_violet, амбициите и изискванията на родителите, особено на майките и особено от бг-мама са огромни и неограничени. Резултатите са друго нещо. А желанията на децата - съвсем различно. Важното е децата да са щастливи.
Абсолютно!
И да са ниски резултатите на моето дете..голяма работа.Аз знам,че може и повече,той също, за това и много се разстрои..но майната му.
Важното е,че съм отгледала възпитано,трудолюбиво,отговорно и не на последно място, добро дете.Това,че не бил пълен отличник,въобще не ме притеснява.Справя се в училище,справя се и в спорта.Щастлив е,има мечтаното детство,това е най-важното в тези години!

Общи условия

Активация на акаунт