Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 984
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 225
Набор 2007 е голям и това ще е причината за по- голямата борба за места, а не високите оценки.

# 226
Този изпит не в изпит за подготовка с години. Виж този за 5 клас е. Според мен не да се утрои, а да се направи отделен изпит за МГ трябва. Този не е за прием в МГ, няма тръпка особена, 50% от него мери умения, а не знания.

Класацията за 10 клас мери училищна подготовка без специалното старания за 12 клас.

# 227
Хайде момичета- не остана .Още няколко дена и ще видим така жадуваните резултати. Пък дали ще се задоволителни е отделна работа Simple SmileLaughingYum
Я си признайте колко от Вас влизат да проверяват на страницата на МОН дали  са излезнали Rolling Eyes

# 228
  • София
Набор 2007 е голям и това ще е причината за по- голямата борба за места, а не високите оценки.

Нямам поглед над броя деца по випуски в годините. Ако Дидева има такава,   би могла да я сподели при желание. Най-вероятно във времето е имало випуски и с повече деца от този, но резултатите им преди години, ако ги гледаме в точки, не удряха тавана като през последните години заради твърде лесни изпити.

# 229
  • София
Хайде момичета- не остана .Още няколко дена и ще видим така жадуваните резултати. Пък дали ще се задоволителни е отделна работа Simple SmileLaughingYum
Я си признайте колко от Вас влизат да проверяват на страницата на МОН дали  са излезнали Rolling Eyes
Само един път влизахме да разгледаме профила, но от утре или четвъртък ще зачестят влизанията Laughing

# 230
  • София
Русалке, разликата между дете със 100т от кварталното и такова от СМГ е точно никаква. И да, едното е по-добре подготвено и може повече, но другото ще го настигне, ако му се даде шанс да се подготвя при същите преподаватели.

По-голям е наборът със сигурност.

# 231
  • Варна
Добре де, не е ли точно сега нашата роля на родители да поговорим с децата си и да им обясним, че СМГ (примерно) вероятно не е тяхното, въпреки невероятните точки?! Ако детето ми има изключително висок резултат по математика, постигнат на "елементарен изпит", и това би му дало шанс да учи в СМГ, но математиката не му е любима/силна по принцип, това значи ли, че трябва да го "бутам" в СМГ, само заради едните точки на изпита? После нали предстоят едни 5 години, в които това дете, не стига че ще преминава през тийнейджърството, ами и ще трябва да учи нещо, с което не се чувства комфортно. И после защо "прегаряли", защо ставали наркомани, защо създавали проблеми... Лично за мен, високите точки на подготвените деца биха им дали шанс да избират, което не непременно трябва да значи, че са длъжни да изберат СМГ. И не виждам нищо лошо дете, което се е готвило съвестно, да изкара хубави точки и да се радва, че трудът му е оценен. Пък ако иска да учи за цветар, нека е така, а не мама да го кандардисва да ходи в СМГ.

# 232
  • у дома...
Дайв, това е основният проблем - амбициите на родителите не винаги съвпадат с желанията на децата. Ама пусти "престиж" - да се хвалиш на родата къде учи детето, без да те интересува детето как се чувства и дали е щастливо. И най-важното - да не се похаби бала.

# 233
  • Някъде на край света
Преди време дъщеря ми кандидатства за СМГ, но не успя да влезе. Малко не й стигна, но не съжалявам. Сега щеше да е едно неспокойно, напрегнато дете, вместо щастливо тинейджърче.
Има деца, за които СМГ е училището и те с лекота решават 50-60 задачи за домашно от днес за утре (от опит го казвам, имам едно дето с математика се забавлява) и такива, за които това би било убийствено и предпочитат да седнат с книга в ръка вместо със сборника.
Всяко дете е различно. Дори и при много висок резултат по математика, който не очаквам и в най-смелите си мечти, не бих причинила на дете, което не е с математическо мислене и полага много усилия, за да се представя отлично по математика, училище като СМГ.

# 234
  • Варна
Ами, ако това ми е най-важното, тогава бих се почувствала като провалена майка. Но не и ако точките не са бомбастични. Да си подложа детето на стрес и страдание заради едното его, не мерси! Предпочитам да отгледам и възпитам човек с вяра в собствените си сили, уравновесен и спокоен, а не невротик, който се чувства вечно "на педал", за да ми угоди.
Не ми се иска да навлизам в лични подробности, но ММ е пример за човек, който никой никога не е юркал за нищо, никой не е имал свръх очаквания от него, дори в известна степен родителите му мисля са го подценявали. В момента е доста успешен в работата си и то без никакъв напън и стрес му се получават нещата. И не, не е завършил МГ, нито е бил топ отличник. От него научих как хората не се делят на професии и образование, а на добри и не толкова добри. Надявам се и дъщеря ни да го научи и приятелствата й да се осланят на това, а не на точките от НВО...

# 235
Не става въпрос какво искат децата и какво родителите. Винаги е имало и ще има деца оставени да си следват желанията и сред тях доволни или съжаляващи после. Винаго е имало и ще има някъде налагане на родителите и след това доволни или съжаляващи деца. Има отличници до 7 клас и после спиращи да учат. Има и обратното.
Изпитите пък не могат да влияят на това. Те трябва да разслоят децата адекватно, а тези изпити не го правят. И не става въпрос само за СМГ и с баловете около 350 има състезание.

# 236

Аз не съм .... но има ли вариант да излязат по-рано, сиреч още в петъка.

# 237
Влязох преди малко, разглеждам паралелки.
Избирам ги по ред на желанията ли, или има възможност за разместване. Представям си че има опции за местене напред назад, преди финално да си натиснал някакъв бутон като запиши или предай.
Някой с опит може ли да каже?

# 238
  • В офиса
A aз си мечтая навсякъде изпитът да е като за АК. Подготвени, неподготвени, всеки показва реалните си способности.

# 239
  • София
Влязох преди малко, разглеждам паралелки.
Избирам ги по ред на желанията ли, или има възможност за разместване. Представям си че има опции за местене напред назад, преди финално да си натиснал някакъв бутон като запиши или предай.
Някой с опит може ли да каже?
Докато избирате и подреждате паралелки, до всяка от тях има стрелки за преместване нагоре/надолу. Може да ги въртите, както предпочитате. След приключване на подредбата и подаване на заявлението,  вече не може да размествате нищо преди трети етап на класиране (дано не ви се налага да го ползвате)
Успех

Общи условия

Активация на акаунт