Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 931
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 405
  • София
svetli, ММ е компютърен специалист и инженер. Когато се ориентирахме преди две години за евентуални паралелки за детето, (сиреч, когато си правихме сметки без кръчмар Joy),  си спомням реакцията му за КМ: "Чиста загуба на време е това. Как 5 години? Какво толкова се учи? Един курс за месец и ще е готов с КМ."
Признавам си, че аз нищо не разбирам - нито от самите КМ, нито от учебните планове на тези паралелки, нямам и обективен поглед. Но ако трябваше да избирам - по-добре сериозно училище с хубава среда и друга специалност, а КМ отделно на курс, щом това е на сърце на детето. А при нас май ще се получи точно така, макар и в друга област, и изцяло по решение на детето.

Чекай-чекай! КМ Компютърно Моделиране ли е? Щото ако е така какво да ти кажа - занимавам се колко... от '98, дисертацията ми (кандидатската) е с КМ и не мога да твърдя, че чак пък всичко знам, мога и владея, напротив: има техники, които изобщо никога не съм ползвала и определено би ми била нужна примерно... година, за да навляза както трябва в коя да е от тях.

# 406
  • София

Чекай-чекай! КМ Компютърно Моделиране ли е?

Не, Компютърни Мрежи. За това беше въпросът на svetli.

# 407
  • София
desita_g не мисля, че някой трябва да обяснява на учител по каква причина няма нов лаптоп. То все едно става дума за 50лв. Пък и да се обяснява от къде има телефон, че то може да е подарък, може да е плод на събиране на лични пари години. Какво ги интересува госпожите. Точно пък в ситуация като сегашната и с хора останали без доходи и работа да се издевателства така. Не твърдя, че вашето финансово състояние е лошо, а че никой не знае на другия какво му е на душичката: дали сантимент, дали невъзможност или нещо друго.

# 408
Мен ме тормози един въпрос
Имало ли е предни години  грешки по нанасянето на резултатите в системата, че нали всяка година все нещо е объркано-я задача, я резултати.
Май трябваше да стана криминален инспектор, колкото съм мнителна Laughing

# 409
  • София
Имало е всякакви грешки, по-скоро в самата система, но по-добре да не ги знаете! Joy
Успокоението е, че в рамките на няколко часа до ден, се разбира където трябва за тях и се отстраняват.

# 410
  • гр.Варна
Някой има ли учебник по литература на Булвест или Келт за 7 клас?Трябва ми снимка на глава 2 на "Немили-недраги",където би трябвало да е цитата,върху който трябваше да се пише тезата.В някои учебници не бил учен,а това означавало,че не би трябвало да го дават.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 11:05 от Bonanza

# 411
Имало е грешки в системата. Joy
Ама май не се повтарят, много са изобретателни. JoyJoy

# 412
  • София
Ох, помня, че една година при проверка излизаха резултатите от предишната. Голяма драма беше!

# 413
Значи, като видим резултатите да не бързаме да се радваме или да униваме. Laughing
То ако грешкатае за всички, по-бързо ще се открие, но ако касае малък брой деца, не ми се мисли.

# 414
Някой има ли учебник по литература на Булвест или Келт за 7 клас?Трябва ми снимка на глава 2,където би трябвало да е цитата,върху който трябваше да се пише тезата.В някои учебници не бил учен,а това означавало,че не би трябвало да го дават.

Няма ли ги електронни? Ще потърся.

# 415
  • София
Е как ще го няма цитата?
Нали произведенията са определени и текстовете на творбите са целите глави, не част от тях?

# 416
Bonanza, от начина, по който е формулиран конспекта за НВО, съдя, че могат да дадат което си искат изречение от което искат произведение. Те не пишат предварително наизустени тези, а показват способност да анализират авторовото внушение в конкретен откъс или стих, показват познания на творбата, тропи и фигури, лексикални средства. И това всичко в четири изречения, което е доста трудно...

# 417
  • София
Кастрева какви глупости е писала за присъствието на детето при записването. Миналата година записах племенницата, никой не попита за нея, пълномощно не поискаха...Подпиши тук, подпиши там, дай парите за учебника и довиждане 😀

# 418
  • гр.Варна
Е как ще го няма цитата?
Нали произведенията са определени и текстовете на творбите са целите глави, не част от тях?
Някаква част от втора глава била отпаднала,а в нея бил и цитата.Но това е в някои учебници.
Правим справка само!

# 419
  • Варна
Благодаря н всички за мненията, получих и на лични и ви разбрах много добре. Той като малък изкара целия курс роботика, няколко години. От там е влечението към сглобяване, разузнаване кое как работи. Без програмиране. Ще заложим на добро училище с подобна ориентация + каквито странични курсове поиска.

Общи условия

Активация на акаунт