Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 764
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Имам въпрос - извинете, ако е обсъждан - какво мислите за изучаването на езици от сорта на китайски, японски, корейски дори? Thinking

# 481
  • В центъра на моретата
Днес ходих да нося пари за албума, който правиха и за подарък класната - общо 45 лв. Нямам никаква представа какво ще купуват и в групата на родителите нищо не е обсъждано, а и чесно казано не проявявам интерес.
Предни години са вземали билети за театрални постановки, концерт на Васко Василев и от сорта, електронна книга.
При завършване на 4 клас - някакъв скъп шал и един албум, който съдържаше рисунка и послание (пожелание) за класната от всяко дете поотделно, подвързан като книга.
Много зависи и каква възраст е човека, на който ще се подарява.  За картина съм скептична, защото вкусовете се различават, а и ако не отговаря на интериора - ще стои в килерите. Ако съдя по собствения си изчанчен вкус - рядко ми харесва нещо, което на останалите им харесва. За рамки за очила - малко странно ми се вижда, а и те все пак се пробват. Ваучери за почивки и екскурзии - в това пандемично време не съм сигурна този, на който ще се подарява как гледа на пътуванията и дали няма да е стрес вместо релакс.

Иначе, свидетествата ще им раздават на 01.07. с тържество, знаменосци и т.н.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 15:09 от zaek

# 482
Цитат на:  link=topic=1346991.msg43045813#msg43045813 date=1624448371
Нищо не искам да ѝ подаряваме на нашата класна, страшно съм разочарована от нея. Слушам, че и децата не искат да ѝ купуват подарък, което е напълно разбираемо- намали успеха на всички. Веднага след ДО им даде да правят преразкази (2бр за по 30мин) без никога преди това да е правила с тях преразказ. Написа им ниски оценки и така и не им даде шанс да  ги поправят. На моят син при 6, 6, 6, 5, 4 и вече 2 седмици изпитване всеки час (той твърди, че отговаря правилно), му писа 5 за срока и за годината. Отказваше да изпитва по време на ДО, всички оценки са от По, като 6 има само едно дете от класа, масово са с 4 и 5, има и тройка, но там има тотален отказ да се бори за 4 поне. Та така, не знам какво ще ѝ подаряват, аз дори не искам да я виждам.

Rapariga  и аз така, много съм разочарована. Говорих с нея преди 1 месец да я помоля да изпитва сина ми постоянно , за да се опита да се пребори за 6 по БЕЛ . Веднага каза: А не , той е за 5, няма как, но добре , ще го направя. Въобще не го изпита нито едиН път. Вчера му беше казала,че ще го изпита , но тцъ .....не стигнало времето за него и днес гледам , му писала 5. Много ме е яд. Чудя се , дали другата седмица да не и напиша едно "благодарствено" писмо.

# 483
Имам въпрос - извинете, ако е обсъждан - какво мислите за изучаването на езици от сорта на китайски, японски, корейски дори? Thinking
Приятелка на моя приятелка има дъщеря, която учеше китайски в гимназията. После замина да учи в Китай. Там я хвана и пандемията. Аз не познавам лично това момиче, нито майка й, но по силата на клюката знам доста за тях 😅
Така че има бъдеще в тая работа, но с тия йероглифи хич няма да е лесно.

# 484
  • Варна
При нас подаръкът за класната ще е бижу. Не че децата са й особени фенове, нито пък кой знае какви заслуги има като класен ръководител, но традиция е, спазваме я. Дъщеря ми изяви желание да направим подаръчни кошници за учителките от школата и вече сме ги подготвили. Остава да ги занесем, вероятно уикенда. Нямам нужда да чакам оценките, за да съм благодарна на тези учителки за старанието, което вложиха. Детето ми обикновено не се откроява в групова обстановка, все гледа да е нейде спотаена, но тези дами й научиха името, отбелязаха присъствието й, създадоха й самочувствие на знаеща и можеща, а това ми е най-важно. Точно тези неща някои учители в училище не съумяха да направят за три години...
Появиха се и първите годишни оценки в школо - по ТП и по ИИ Joy За другите ще почакаме до петък - тогава бил срока в нашето училище.

# 485
  • В светлината на слънцето
Изрично го питах дали и по колко пари ще се събират за подарък на класната, не знае.  Албум направиха. Но за подарък, идея нямам. Много тъпо ще е, ако не се организира нещо.

И при наличието на техника пак може да има гафове, така че това не трябва да е мерило. У нас техника да искаш. Обаче първият срок имахме на няколко пъти такива случки, защото работехме едновременно: 2 деца, аз и мм. А при него преподаването е на задължителна двустранна видео връзка. Ами ни двата рутера, ни високоскоростният нет, ни окабеляването ни спасиха.

# 486
  • София

До тук 2 очаквани 5-ци - география и история, 2 очаквани 6-ци - химия и БЕЛ - и една неочаквана 6-ца - физическо. Голям фен съм му на учителя им, още от първата среща. Много точен младеж. Хем им вадеше душата през годината да се размърдат, хем им служеше и за ... отдушник от пандемията, знам ли, говореше с тях докато ги кара по възможност да скачат или клякат - на какви теми не зная, по-скоро на всякакви. Много се постара за тези години да направи от тях хора, не просто човечета, да направи клас, не просто случаен сбор (не им е класен), да им внуши, че достойнството и честта са толкова важни, колкото и оценката... пишеше им всевъзможни оценки през годината, за да не седят само на столовете... и накрая им изобрети някакви 6-ци, за да не им загрозява дипломите.

# 487
Lulumba, щели да събират, ама кога не знае и по колко също не знае. Като разбере, щял да ми каже 🤪

# 488
Мисля, че изучаването на кой да е език е изключително важно и хубаво нещо. На тези - още повече. Дори единия от тези езици дъщеря ми започна да учи сама, като трети. Възможно е и номер две да изучава усилено някой от тях.

# 489
  • Пловдив
Аз съм абсолютно ЗА изучаването на тези езици - особено китайския, стига на човек да му се учи и да му вървят езиците.
Имаме познати, чиято дъщеря едва завърши частно у-ще, защото не можеше другаде да изкласи, после записа Китайски в Пловдивския университет. Не залагаха много надежди в това момиче, но то пък взе че го научи, ходи няколко пъти в Китай, участва в официални делегации и в момента работи във фирма с китайски инвеститори. Отделно прави преводи, които също са много добре платени.

# 490
  • София
Не се чува нищо при нас за подарък. Аз по принцип обичам да се занимавам с такива неща, но след 4.клас класът на сина ми се разформирова и ги разпръснаха по други класове. Новият клас си имаше организация. На господина, който му беше до 4.клас  подарихме гравиран часовник - толкова много се разчувства,носи го и сега.
magi_sveta, в мобилното приложение на Админ се появяват оценки, иначе няма шанс да ги видя в платформата. Не знам дали е поставен срок за оформяне при нас...

# 491
  • София

Киайският мисля, че е много ценен и ще става все по-ценен... но ми се струва и труден за усвояване.

# 492
  • В центъра на моретата
По мое мнение владеене на източен език: японски, китайски, корейски, индийски (и не само източен) е огромно богатство. Малцина са тези, които владеят такъв език говоримо, а още по-малко - писмено. Дъщеря ми се мъчеше сама преди година да учи корейски, чрез интернет. Е, не й се получи особено. Исках да я запиша на школа, но ми казаха, че трябва да е на 13-14 г. Сега вече назря момента и смятам да го направя - желанието още си го има.

Но си мисля, също, че за източните езици е добре да се познава и културата.

# 493
  • Пловдив
Моят... покрай една Настинка в Приморско преди 2 лета мнооого искаше да го запиша на руски.
Е, не намерих школа в Пловдив, а за частен учител ми се стори необосновано скъпо. На едно място ми записаха координатите и обещаха да ми се обадят като се съберат желаещи. Така и не ми се обадиха.
А и той забрави за Настинка (както го бъзикахме с баща му - НастИнка Wink )

# 494
SmileSmile
Dive, назад сте с "материала", при нас Марвел отдавна са изгледани всичките. В момента върви сериалът "Локи", но серия на седмица е жива мъка. Може сериалите "Уанда Вижън" и "Falcon and The Winter Soldier". Извън вселената на Марвел, препоръчвам да се насочите към сериали с повече серии. Не знам какво би допаднало на твоето дете, ние сме на трети сезон на "Д-р Хаус", а след него съм приготвила втори сезон на "Тъмните му материи" и 4 сезона "Тюдорите". Пълна съм с идеи и за must-seen филми, та няма да закъсаме Blush

Боже Kally - моя гледа Dynasty | Netflix - то е една сапунка, едни драми....притеснявам се вече!!! Иначе прокарах Lost и Fringe...ама като е сам стига и до Съдби на кръстопът !!! Smile

st. Dobri - наистина ли ще нанасят от НВО-то за годишна?!?! Това някак не ми се струва редно...

feel_the_rush - майка на дете от класа на моя хубостник зададе въпрос към РУО :

beb4o_fb
- Hands Pray Всичко да ви минава бързо и да идват само положителни емоции! 
Благодаря за полезната информация.
Според действащите закони в НР България това не е ли абсолютно своеволие от страна на РУО. Родител/ настойник е длъжен да се разпише и неговият подпис би следвало да е задължителен, а не на детето, моето даже няма да е на 14 тогава? Какво става, ако детето е болно в дните определени за записване? Съвсем не можем нищо да планираме, не говоря за почивки, а в моя случай за работа....

За подарък се сетих чак когато вие започнахте да го обсъждате - голям срам. Ще питам по-късно има ли нещо организирано. Според мен е важен жестът, а не стойността на подаръка.

Всеки език е богатство. Всяко придобито умение е богаство, но да не забравяме "насила хубост не става". Това си го повтарях доста често през изминалата година InnocentInnocent

Общи условия

Активация на акаунт