Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 791
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 525
Понеже се заговори за техника в предишните страници,искам да повдигна въпрос относно Хромбуците,които явно сериозно ще навлязат в образователната система.
Има ли някой,който вече учи по програма с тях и какво се случва?
Задължително ли е от училището да се закупят,колко струват,софтуера отделно ли се заплаща индивидуално от всеки ученик?
Имам РС тип уога,който се завърта на 360° и става на таблет,с тъч скрийн.Попитах дали може да го ползваме него,отговора беше "Не",защото Хромбуците били защитени и само за училищните нужди,и т.н.
Моля за мнения! От колко време изобщо е тази програма с тези компютър-таблети?Плюсове-минуси?
Учебниците били в него,домашни и проекти се пишат в него.Това значи ли,че на ръка в тетрадка почти или изобщо не се пише?Означава ли край на тежките раници или още по-тежка чанта с + един брой компютър.
В училище на батерия ли се ползва или има зарядни към всеки чин!?

# 526
  • София
Здравейте, днес влязох в профила на дъщеря ми в МОН, не за да търся оценки от НВО, а само да разгледам. Очаквах обаче да видя точките от състезанията в НПМГ, но и тях ги няма. Трябва ли да сигнализирам някъде или ще ги добавят заедно с точките от НВО?

# 527
  • София
Във втора английска има такива паралелки, които учат основно и само с хромбуци. В АК мисля, също.
Попитайте в темата на 2 АЕГ.

# 528
  • Варна
Гита ог, стискам палци! Това вече минава граници. В седми клас не трябва по нищо да пишат 2, за да не спъват децата. В нашия клас едно момиче дойде в пети клас. Повтаряло беше 2 години. С нашите изкласи и сега са обявили, че поне 3 ще й пишат учителите, не че ще кандидатства в елитни гимназии, а да не я спъват да остане или в същото училище, или в друго да се пробва.

# 529
  • София
Момичета, бясна съм... Току що Школо ме възвести за 5 по География... а НПМГ ни беше опцията извън частните
И това след три шестици от изпитвания, няколко точки на косъм от класиране на национален кръг на Олимпиадата и ... две четворки от проекти... Не искала да го изпита, "важни били знанията, а не оценките"... Поздравявала го, защото бил единствения с 5 ... Гьостерицата у кого отиде?

Стига бе, тъпата гъска му орязва шансовете заради ПРОЕКТИ!?

# 530
И моят ще го водя за ваксина. Чакам брат му да направи 12 другият месец, моля се до септември да пуснат и за малката, че тя е на 11.
Тези учители накрая...
При нас само по 2 предмета има оценки за годината. Чакаме.

# 531
  • София

И що така? В ЧУ хем плащаш дебела такса, хем ти отказват тези пари, които иначе се раздават на калпак (на дете), не според доход... децата от ЧУ по-малко деца ли са!?
И за протокола, моето не само в СМГ, но и в ЧУ няма да ходи. Въпросът отново е принципен, не лично касаещ ме.

Хайде моя днес ваксиниран. Нямаше хора и докато разбере какво става беше бучнат. Добре че така се стекоха нещата , че тези хора на изкуствата много чувствителни бе - то едни колебания едни размисли, ако ги оставиш да решават накрая нищо няма да излезе. На връщане в колата да се притеснява си държи ръката като счупена. Обаче един дюнер и два часа на конзолата рязко подобриха състоянието му. Вече е забравил.

Честито, Реге!
Аз мисля това да го направя малко по-късно... да има повече антитела за училище, сега кой знае с кого няма да се среща, тогава ще му трябва, а ще е рано за бустер.

re_ge, каква ваксина му сложиха?

Само тази на Пфайзер е регистрирана за деца засега.

# 532
  • София
molive, нищо не пречи да поговориш с нея. Кажи й, че обича географията и се надява да продължи в НПМГ с нея...

# 533
  • София
Понеже се заговори за техника в предишните страници,искам да повдигна въпрос относно Хромбуците,които явно сериозно ще навлязат в образователната система.
Има ли някой,който вече учи по програма с тях и какво се случва?
Задължително ли е от училището да се закупят,колко струват,софтуера отделно ли се заплаща индивидуално от всеки ученик?
Имам РС тип уога,който се завърта на 360° и става на таблет,с тъч скрийн.Попитах дали може да го ползваме него,отговора беше "Не",защото Хромбуците били защитени и само за училищните нужди,и т.н.
Моля за мнения! От колко време изобщо е тази програма с тези компютър-таблети?Плюсове-минуси?
Учебниците били в него,домашни и проекти се пишат в него.Това значи ли,че на ръка в тетрадка почти или изобщо не се пише?Означава ли край на тежките раници или още по-тежка чанта с + един брой компютър.
В училище на батерия ли се ползва или има зарядни към всеки чин!?

Ко-ко!? 'къф хром, 'къф сакат, 'къф бук, 'къф желъд!?

# 534
  • София
Бебчо, благодаря за инфото за приложението. Там има някои оценки, а в десктоп версията - нищо.
Вчера госпожата по география е нанесла двойка на дете от нашия клас с дата 28.май. Днес вече си имаме грандиозен скандал... Не съм лично потърпевша, но вече яко ми писна.

Иначе не мисля да ваксинирам децата.

# 535
  • у дома
В темата на 8кл има деца,които са във 2
АЕГ и ползват  само хромбук и не купуват учебници и ако искате питайте за подробности...

# 536
  • София
В АК са с хромбуци. Дават им ги от училището. Не носят тетрадки. Имат “служебен” акаунт и ползват интернет само на хромбука. Не могат да се логват от телефоните, с тях трябва да си ползват собствените данни. Не знам дали могат да си носят свои лаптопи.

# 537
  • В офиса
В АК са с хромбуци, те им казваха хромбоклуци. Много дървено, няма стандартните офис приложения - ppt, word, excel, а някакви безплатни, отделно често давали дефекти. Плюс (дали е плюс) - няма чатове, социални мрежи, игри и т.н. Иначе и в училището на малките имат часове на хромбуци, те се кефеха, но за дистанционно обучение и домашна работа в пъти предпочитам собствено устройство.

# 538
Момичета, бясна съм... Току що Школо ме възвести за 5 по География... а НПМГ ни беше опцията извън частните
И това след три шестици от изпитвания, няколко точки на косъм от класиране на национален кръг на Олимпиадата и ... две четворки от проекти... Не искала да го изпита, "важни били знанията, а не оценките"... Поздравявала го, защото бил единствения с 5 ... Гьостерицата у кого отиде?

За да не нарушаваме анонимността си във форума, би ли споделила в коя софийска посока е това училище, в което преподава въпросната "велика" госпожа. Не за друго, да избегнем кандидатстване в подобно ...
Мразя самозабравили се хора, независимо от професията. Но някои учители избиват рибата направо.

# 539
  • София
До тук добре, останаха математика, БЕЛ и биология.
Утре ще е класната по математика. Можеше и на 29 да я направи.
Днес беше изпита по английски за ниво.

Общи условия

Активация на акаунт