Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 97 056
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Та там съзирам дадените дати: 28 и 29.06, с работно време от 9:00. Вероятно това следва да значи, че самите резултати ще са обявени преди този час, иначе няма как да идеш да си видиш работата, пък да няма точки... Полудях ли съвсем, или има някаква логика в разсъжденията ми още?
Да не би случайно да гледате заповедта от 2020 година?
A, не! Чак толкова изтрещяла да ровя назад в годините, май още не съм, но има време Simple Smile Това чета: http://ruo-varna.bg/images/files/2021/Pravila.pdf

# 631
  • София
Чакам си аз да го оформят по математика, а те днес правили тест. Дала на няколко деца само.... всичко е нарочно! 😡

# 632
  • София
От снощи не бях влизала във форума и сега като видях 5 изписани страници и викам, айдеее има резултати, а то вие сте подхванали учителите. За някои от тях просто не си заслужава да си хабим думите.

# 633
  • вкъщи
Моят син с пет по български, въпреки че първият срок има шест. По математика се бори още за петица. Като знам как им подаряват шестици на кг в селата ,а в града ги режат ми е криво. Като чета и при вас положението е същото. Поне по литература можеше шест да му остави при положение че се спука да учи и е пращал всички домашни. После как да имат мотивация да продължат да се трудят.

# 634
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
интересно как ще им дадат дипломите на 1.7?
нали са на училище до 30, а всички свидетелств трябва да са с печат и заверки от МОН?

# 635
  • София
Точно затова трябва да са оформени преди да излязат резултатите от НВО. Но някои училища явно са над наредбите.

При нас всички са оформени по всичко. Дремят на двора.

# 636
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зачудих се, като прочетох, че официалното завършване е на първи.
нашето е по-късно.

# 637
За частните училища в София има график за  полагане на печат с държавен герб върху свидетелства за завършено основно образование - датите са първи и втори юли. Ще се вместят в срока - до втори юли включително.

# 638
  • В центъра на моретата
зачудих се, като прочетох, че официалното завършване е на първи.
нашето е по-късно.

Да, на 1-ви ги искат в училище в 10 ч. всички седми класове, за да им връчват свидетелствата. Щяло да има знаменосец, асистентки, програма с песни и слова. Дано не продължи много дълго, че като гледам температурите какви са - ще има припаднали.
А след това, тържествено черпене в заведение, което щерката отхвърли и се уговори с приятелка.

# 639
Да се похваля!
Вече сме оформени и завършваме годината с пълно 6.
Сега остава да излязат резултатите от НВО и ще си отдъхна.

# 640
  • София
Подкокоросахте ме да звънна на учителката и колкото да не харесвам подобно поведение, взех, че го направих.
Абсолютно ме отряза, като изрази мнение, че подобно неглижиране на проектите не работи за него и трябва да се научи (което, казано честно отчитам като абсолютен негов пропуск)... но, дамата ми звънна след два часа, за да предложи, все пак да му даде шанс с изпит върху целия материал, пък "каквото сабя покаже"... Доволна съм Simple Smile

пп- Между другото, учителката е наистина добър преподавател, но избеснях, защото не му даваше шансове за повишаване последния месец (а според него щяла да му пише още една шестица за редовно участие), ама, май повече избеснях от несериозното отношение към домашните на синковеца.
пп2- Рисунките ги направи сам Simple Smile, като ги ограничи до 3... Все пак, стигнаха за трета оценка Simple Smile

Благодаря ви, момичета Simple Smile

# 641
  • София
Моята девойка е оформена по всичко още снощи с успех 5,60. Имаше учители в 2 през нощта нанасяха оценки .... Определено оценките бяха в полза на детето, не видях огромно ощетяване. Единствено по втората математика първи срок има 6, втори 5 и за годината остана с 5. Но това са бели кахъри - тази оценка на участва в балообразуването. Тя е доволна, аз също. По важните предмите БЕЛ, МАТ и История е с 6.
За класната, децата сами се организираха и си събраха пари - по 20 лева на дете. Ще купят гривна на Пандора.
Изненадах им се на организацията, не го очаквах, предвид, че не са задружен клас и са на групички.
Девойката стои у дома, не ходи на училище и тайно се надявам да учи по история за изпита, а не да ваканцува ...., но то си е за нея.
Хайде вече да излизат резултатите .....

# 642
За частните училища в София има график за  полагане на печат с държавен герб върху свидетелства за завършено основно образование - датите са първи и втори юли. Ще се вместят в срока - до втори юли включително.

Точно така, на нашите ще им ги връчат на 02.07.

# 643
  • Пловдив
Моето още не е оформено. След двойката по химия днес е изкарал 5,6 но изходното и има 4 за срока.
Няма да ходим на изпит.
От учители не мога да се оплача, само от моето магаре...

# 644
  • София
Синковец лично й е ял попарата на географичката на 125то...
Ооо, явно си е традиция там.  Laughing Преди Х по много години го завърших и в 10 клас бях в болница дълго време и географичката ме остави на поправка, въпреки, че знаеше и т.н.

Обаче същата госпожа им преподава и по физика и при 5 и 6 текущи оценки, тя решава да ѝ пише 5 за срока, съответно за годината. Защо, по ягодите, кому е нужно това?! Детето харесваше предмета, петицата ѝ е от тест, на който голяма част от съучениците ѝ са преписвали, а тя не.
Как те разбирам.... Днес за малко да си изпусна телефона - аз съм спокойна за срочните, но днес по физика гледам - при 3 шестици и 1 петица му е оставила 5 за срока!!! Нямам идея как е с математиката госпожата... Добре, че е 6 за годината иначе щях да отида да говоря с нея, а това не съм го правила никога, с никого... Не зная до къде искат и нас и децата да докарат и как и кое смятат, че ги стимулира да учат! Защото с това отношение не го постигат!

Аз се чудя, дали при оценка от първия срок по БЕЛ - 4, а от втория - 6, може да се пише 6 за годината. Детето активно е участвало и си е подобрило успеваемостта през втория срок.
Такъв компромис от страна на учител правен ли е? Какво е вашето мнение и опит?
Според мен, ако е ЧОВЕК, а и детето е показало старание, нищо не пречи да му пише 6 ! Може детето да говори с учителката и да и се "примоли", така да се каже, може и да сработи.

Общи условия

Активация на акаунт