Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 779
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 855
Значииии - много сте продуктивни - докато ви наваксам и стана обядGrinning Моя хубостник е оформен почти по всичко, ще е пълен отличник, ако госпожата по ИИ се смили и му пише 6. Макар че като зная как рисува...Grinning

Малко странен ще ви се стори въпроса ми сега, но ме тормози - чета за децата ви - интереси по това, иска да учи онова, спортува трето... Моя кога учи не зная, тренираше таекуондо и плуване, но всичко приключи, отказа се и ако може ще си ляга с PСто и да играе насън - само това, tic tok, youtube го интересува DisappointedКарали ли сте детето ви да направи нещо за себе си - да излиза, да спортува "насила", защото вие смятате, че е важно и добре за него?

Моето дете е от "болните" от fortnite, имам много впечатления, че сред 10-16 годишните това е по-масово от Ковид, а в световен план облъчените са стотици милиони. Полагам неистови усилия да продължи със заниманията, които е започнал в детската градина- народни танци, английско училище, турнири. Уредих да ходи на самостоятелни тренировки по бойни изкуства. Познавам учителя, син е на моя близка. Инструктирах го, че искам да го раздвижва, не само да ритат, но и общо укрепваща подготовка. За щастие си допаднаха, слушат еднаква музика, обсъждат...Денонощно държа моя тийн под око /дискретно/, измислям му занимания навън- къде с молби,къде с изнудване. Да излиза. Много е трудно и ми коства лично и работно време, уговорки, закарване, прибиране, защото в града заниманията са далеч и от дома, и от училището му. Записва се по всевъзможни състезания, и там го карам. Следя му времето на компютъра...В същото време го мотивирам, да спазва своята част от "договора" и правилата, като му осигурявам "джаджи" за геймърството. геймърски лаптоп.Клавиатура. Контролери.... Тежко е. Водим се насила на море!!!! За планина и природа- пак с молби и само "заради мама". Но няма да се отказвам.

# 856
Може ли да ми кажете в статистиката за успеваемостта от миналата година, каква информация дава колоната Общо БЕЛ+МАТ?

# 857
Чета ви под диагонал
Аз не разбрах кой проверява нво-тата, нали не са от собствените ни училища?
При нас Пловдив област са от училищата ни.На моето дете учителката му по бел е проверяваща.

това ми се вижда пълен абсурд, та тя даже и почерците им познава!!
а няма ли по двама проверяващи на работа?!?! бях чела за спорове между проверяващи...

# 858
  • София
Ох леле, ако нашата работа се падне на нашата учителка по бел, нищо добро не чакам, а така искам една безпристрастна оценка, че после да я пратя на тази същата, стига е съскала от злоба. Вчера потала сина ми колко точки чакал, той скромен, ами поне 50 от първия модул, втория, незнам, а тя... Оооо 50,гледай ти, хаха. Така че рефрешвам всяка минута 🤣😎

# 859
  • София-Младост
Вече имаме желаните две по  шест. Потруди се и ги получи. Оформен е и по останалите предмети. Свърши итази година.
Заминават и те към Пампорово, явно всички ще са там този уикенд Simple Smile
Само на мен ли ми се струва много висока тази цена за 2 нощувки?!

Има ли как да не се споделят клюки от типа 30% са с нула точки на втори модул...

# 860
  • на пистата
Чета ви под диагонал
Аз не разбрах кой проверява нво-тата, нали не са от собствените ни училища?
При нас Пловдив област са от училищата ни.На моето дете учителката му по бел е проверяваща.

това ми се вижда пълен абсурд, та тя даже и почерците им познава!!
а няма ли по двама проверяващи на работа?!?! бях чела за спорове между проверяващи...
Така е.Но както писаха момичета горе явно им разпределят работи от други градове.Двама са да,ако са на много различно мнение се дава на трети.

# 861
  • В центъра на моретата
Преподавателката от частните уроци по математика, на дъщеря ми,  е проверяваща от много години. Тя каза, че от две години работите се проверяват на национално ниво, т. е. нашите НВО-та може да ги е проверявал някой учител от Чепеларе, примерно. Проверяват се от двама и ако има разлика в оценките (не си спомням колко точно беше) - минава на арбитър. По принцип, всяка година насоките им са да се пише оценката в полза на ученика, но де факто не е така (арбитрите за най-дребни грешки от невнимание, не дават точки или отнемат). Мисля, че откакто се сканират работите, се проверяват на национално ниво, защото е много по-лесно да се пращат по електронен път.

# 862
  • В офиса
Аз си мисля, че като видят някоя много слаба работа, дават точки, а на силните (особено пък представете си, учител си в малко градче, учениците ти едва връзват 40-50т. и ти дават да проверяваш на Св. София, където от 90 надолу рядко има. Как няма да те хване яд, то чак човещинка Grinning (не ме четете насериозно)

# 863
Еее, Тинки, пепел ти на клавиатурата!
Да се надяваме проверяващите да са само алтруисти.

# 864
  • На морето!
Нали на НВО се дават точки, не се отнемат? На нас ни е важно, т.к. детето открило 16 грешки, а не 14 на задачата по БЕЛ и от там са ни 2 точки под въпрос (4т в бала)

# 865
Rapariga
Не взимат точки за това
Ако е открила верните грешки' ще и дадат 14

# 866
От 2019 се разпределят на случаен принцип.
Явно само аз си чета правилата за информационна сигурност, нищо че ги пускам веднага, когато ги открия. Joy
Няма арбитър в смисъла, в който го имаше преди ( неговата оценка да е окончателна). Сега при надвишаване на заложената в системата максимално допустима разлика в оценките на двамата проверители за конкретна задача, работата се насочва към председател (или зам. председател) на регионална комисия за проверка и оценка. Той констатира проблема и отбелязва в системата начина, по който може да бъде отстранен от единия или от двамата оценители. Системата връща писмената работа към оценителя ( оценителите) за отстраняване на съответния проблем.

Да, на НВО точки се присъждат за верни отговори и не се отнемат за грешни. И въпросът " колко точки ще вземат на ученика, ако...", не е правилният въпрос.

# 867
Защо мислите ,че децата и учителите в по- малките градове  учат или знаят по -малко. Аз и родителите, ми та чак бабите и дядовците ми са кореняк софиянци, но това изказване ми звучи малко кото от столичани в повече.

# 868
  • На морето!
Може би имат предвид, че децата в провинцията не гонят бал над 480 (някой даде пример с Пловдив) и от там и учениците са по-спокойни, не ходят толкова много на курсове и уроци и не се боят за всяка изгубена точка. Аз така го разбирам, а не, че децата са по-мързеливи или глупави.

# 869
  • София
Защо мислите ,че децата и учителите в по- малките градове  учат или знаят по -малко. Аз и родителите, ми та чак бабите и дядовците ми са кореняк софиянци, но това изказване ми звучи малко кото от столичани в повече.
Извън големите градове няма този ужас с кандидатстване след 7 клас и съответно децата, че и родителите, го дават по-лежерно, без школи, без уроци...
В никакъв случай не са неподготвени, но има разлика ако щете в разписването на дадена задача.

Общи условия

Активация на акаунт