Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 588
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 335
Цялото напрежение дойде от споделените в темата слухове, че резултатите ще излязат в петък.
Ако няколко човека не бяха писали как проверители им казали, че в петък ще има резултати, никой нямаше да проверява толкова начесто. Така че е нормално  да се изнерви обстановката.

# 1 336
  • София
Marmotche, много обичам котки, дай снимка. Кати, утре ще излязат. Когато пише до 28-ми, независимо дали с или без "включително", се приема, че може да се случи нещото на който и да е ден преди 28 и на 28-ми включително. В закъснение ще са на 29-ти, не преди това. Отделно от това, когато срокът изтича в неработен ден, счита се, че изтича на първия следващ работен ден. Тоест и до 26-ти, и до 27-ми да беше посочено, все щеше да е в рамките на срока утрешното публикуване. Още малко търпение Simple Smile

Това не го знаех. Може ли по-подробно да ми напишеш откъде следва, как и тн.н., кога важи това правило... винаги е полезно да се научи нещо ново.

От ГПК следва. Ако ти се учи, има го публикуван в нета - отвори и го прочети. Тук не е мястото за лекции по право.

# 1 337
  • на Мелмак
Доживях! Моята девойка най-накрая разгледа гимназии, паралелки и балове! Има вече насока и май разбра, че има и свястни частни училища. Да видим къде ще сме на есен. Grinning

# 1 338
  • София

Самият факт, че сте на "първа" да си проверите работата на децата, само защото "биха могли да са им разменени", преди да са излезли резултати, е повече е от показателен.

Показателен за... внимание? Заинтересованост? (към детето) Недоверие? (към въвеждащите, които и да са те)
Бих казала, че всеки родител би следвало да изпитва... и трите.

Към излишни "теории на конспирации". Имаше такива предположения още преди изпитите. Всеки, който списва , или чете тук, едва ли би могъл да бъде "обвинен" в невнимание, незаинтересованост и т.н. Но, пък, от друга страна , разни вманиячвания правят впечатления отстрани....

Нищо конпиративно не подозирам във възможните технически грешки. Но това не ги прави по-малко нежелателни.

1. СРОКОВЕТЕ в публичното право са "инструктивни". Това значи, че органът /в случая МОН/ не губи възможността да направи каквото трябва /да утвърди и публикува резултатите/ и след изтичане на срока. Според господстващото съдебно мнение неспазването на срока не съставлява нарушение.
2. Срокът, който се изчислява по дни или приключва в определен ден, се счита за спазен до 24.00 часа на последния ден, или до края на работното време на органа /например на съда/. Тъй като майките на седмокласниците работим денонощно като такива, могат да ни известят до 24.00 часа на последния ден.

Мир и любов, хубава вечер!

Благодаря!!!
Това беше полезна информация за мен, не знаех. Сроковете са окончателни само когато се отнасят до физически лица, за останалите, освен, ако нещо конкретно няма предвидено в конкретен договор, са ... за украса и правото няма против този факт. Вече не се учудвам защо при предвиден 3 месечен срок в Общите условия БП ми задържат пари за неизвършена услуга вече 6 месеца и едва ли някога ще ми ги върнат. То не е като да нямат намерение... някога в необозримото бъдеще преди (евентуално) топлинната смърт на Вселената... Grinning

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 21:36 от katiABV

# 1 339
  • София
Чета ви от вчера. Моите деца са малки, ама брат ми е в 7 клас и майка ми също е пред нервен срив вече. За три деца мислех, че е по свикнала, ама не. Даже все още се надява да излязат днес. 🤣 Мълча си аз, не искам да и попарвам надеждите. Стискам палци и за вашите деца!

# 1 340
  • На морето!
Ама накиснете ги тия череши в нещо по-силничко така, в тортичка ги сложете!
Сакън! 😂

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 22:13 от Rapariga

# 1 341
  • София
Marmotche, много обичам котки, дай снимка. Кати, утре ще излязат. Когато пише до 28-ми, независимо дали с или без "включително", се приема, че може да се случи нещото на който и да е ден преди 28 и на 28-ми включително. В закъснение ще са на 29-ти, не преди това. Отделно от това, когато срокът изтича в неработен ден, счита се, че изтича на първия следващ работен ден. Тоест и до 26-ти, и до 27-ми да беше посочено, все щеше да е в рамките на срока утрешното публикуване. Още малко търпение Simple Smile

Това не го знаех. Може ли по-подробно да ми напишеш откъде следва, как и тн.н., кога важи това правило... винаги е полезно да се научи нещо ново.

От ГПК следва. Ако ти се учи, има го публикуван в нета - отвори и го прочети. Тук не е мястото за лекции по право.

Че защо пък да не е? Не е като да обсъждаме нещо особено важно в момента, с удоволствие бих научила нови неща в която и да е област, за която някой има желание да сподели нещо. Не е срамно да не знаеш нещо в друга област и не е и срамно да искаш да научиш...

# 1 342
  • София
rally, успех утре на талантливото ти момче! Нека музата бъде неотлъчно до него Kissing Heart

# 1 343
  • В светлината на слънцето
velina, поздравления и от мен! Heart

# 1 344
Дами, за намаляване на напрежението ви предлагам резултатите да се посрещнат с изгрева - един вид тренировка за предстоящия джулая морнинг. То човек като се напуши, каквито и резултати да види сутринта, все ще е нахилен и доволен. Stuck Out Tongue Winking Eye

Късмет, дами! От сърце желая утрешния ден да ви донесе много положителни емоции, високи резултати и широки усмивки! Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 1 345
  • София
Велина, честито.

И ние имахме случка с объркан пол на домашен любимец.
Предишното ни пиле беше момче с име Додо, докато няколко месеца след като го имахме се чу писък от девойката "Мамо, тате, Додо снесе яйце". Остана си с Додо като име, само малкият на едни приятели го наричаше Дода Simple Smile

шмърциплянку, е това вече, ако го направим съвсем име ще излезе на 7класните мами Joy Joy Joy

# 1 346
  • София
Събота и неделя бях на обучение, разпусках с приятелки и го ударих на шопинг. Следях отговорите тук, за да разбера дали има нещо ново. Малко по диагонал четох, признавам, но май нищо съществено не съм изпуснала, само дето някои са вече на черешата. 😉
Хайде, късметлийска да ни е новата седмица! 🍀

# 1 347
  • София
Аз съм на черешата, защото тази вечер ми донесоха цяла щайга кюстендилски череши. Simple Smile От утре съм на черешова диета за прочистване на организма и от зли хора и думи. Grinning

Момичета, тези дни бяхме по планини, и до морето стигнахме. Моят утре е на училище заради фотосесия. Simple Smile Дали не казах?

Чакаме резултатите със зает дъх, но някак по лежерно.

Гледам тук много "натопорчено" станало, с извинение за израза.

Дано в новата тема да е  по-спокойно!

Честито на детето със стоте точки! Браво!

На всички останали деца късмет утре и нататък в класиранията, а на мамите - спокойно, само запазете спокойствие, дами! Simple Smile

# 1 348
Чудех се дали да пиша, чудех се, чудех се и ми писна, та реших да пиша.
Ми не, не мисля, че напрежението дойде от това, което някои споделиха за очаквани резултати в петък /в това число и аз/. Целта беше информиране, не подвеждане. И тази информация дойде от няколко източника. Какво се е случило после аз лично не знам. Затова и не приемам този упрек дори и да е неперсонифициран. Напрежението го създава едно конкретно лице с непрестанните си постове по всякакви теми. Юрист съм и логореята, която се изля за това как се изчисляват срокове, неустойки, обезщетения и тем подобни ми дойде в повече. Аз в материя, в която не съм веща,  не се изказвам толкова убедено. Намери се майка, която достатъчно ясно и грамотно обясни всичко. Но и това е беше достатъчно.
Та, ако някои спрат да виждат проблеми там, където ги няма, напрежение също няма да има.

# 1 349

Нищо конпиративно не подозирам във възможните технически грешки. Но това не ги прави по-малко нежелателни.

Да, де, ама самият факт, че разсъждаваш върху хипотетични бъдещи възможни технически грешки, навява леко вманиячване.
Децата ни са се справили според възможностите си - дали е било водещо знанията им, или устойчивостта им на стрес - има ли значение??? Колкото - толкова! Дали ги обичаме по-малко??

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 23:51 от Гретел

Общи условия

Активация на акаунт