На море в Гърция 2021 - III

• 55 502
  • 804
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, да попитам за пътуване към Гърция с кола има ли значение дали ще пуснем PCR или бърз антиген тест?
Има ли да речем тенденция с единя да се минава по-лесно или нещо такова?

Също за връщането към България, къде в Гърция може да се направи тест и ако не се направи в Гърция, на границата в България ли трябва да се направи или може и след прибирането в София?

Има ли много опашки по лабораториите в София за тестове?

По кое време се чака най-малко на границата и в двете посоки?

# 286
  • София
Няма значение с какво се пътува - просто двата теста имат различна давност. На връщане - в България.

# 287
  • София
Пак от днес - отрицателен PCR или антигенен се въвежда електронно в системата. Резултат на хартия не зная дали и докога ще важи.

Заповед 548
https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravi … itsi-instruktsii/

# 288
Щом и от 1 юли Маказа не заработи без прекъсване,това лято няма и стане. Жалко!

# 289
  • София
Мерките са до 3 юли, дано след това има промяна. И Илинден още не работи.
Старите положителни тестове на хартия също вече не важат. Само електронни с валидност 6 месеца.

# 290
  • Пловдив
във фейсбук темата пишеше, че се очаква да проработи 24ч. И аз се чудя...на 17ти трябва да пътуваме...да видим.

# 291
  • Варна
от днес и ИЛИНДЕН  трябва да проработи . Имаме ваксини и ваксинационни паспорти. ЗА  такива като нас има ли проблеми , би трябвало да сме по зелена писта.

# 292
  • София
Питах в темата за Уизеър, но там май по-малко хора четат, та пренасям и тук въпросите ?

Дали някой с опит от тези дни може да сподели - при пристигане в Гърция с бърз антигенен тест как отчитат 48те часа? За пристигане в неделя по обед достатъчно ли е тестът да е правен в петък или трябва да е в петък не по-рано от обед?
И ако някой има преки впечатления кои лаборатории у нас се справят по-бързо с издаването на резултатите - Рамус, Цибалаб (хареса ми, че имат бланки на сайта си), др... Цибалаб пък ме объркват с цените - в общия списък бързия е с цена 35 лв, а в сектора за Ковид е обявена 15 +5 за вземане на материал, т.е. 20 лв.

Май няма да рискуваме и ще го направим в събота, но ме притеснява, че малко клонове работят и сигурно ще има опашки, а деца ще водя, но каквото, такова... Ще съм благодарна на споделен опит.

# 293
  • софия
От днес и антигенните тестове трябва да са въведени в his.bg.
Бих питала Цибалаб за разминаването в обявените цени.

# 294
Момичета, малко се обърках с тези тестове. Нашите не искаха до скоро да вписват антигенни тестове, а само пср. Това означава ли, че реално вече ни лишават от възможността да пътуваме с антигенен? Това изискване само на нашите власти ли е или и на гръцката страна? Т.е ,ако се явя на летището с разпечатан антигенен, ще ме върнат ли?
Имам и друго притеснение. До скоро се лекувах от възпаление за което скоро трябва да пусна контрола, но най-вероятно няма да успея да изчакам резултатите в България. В случай, че ми се наложи мога ли да си закупя лекарства в Гърция с българска рецепта? В тази връзка- до сега винаги сме си правили допълнителните здравни застраховки. Слава Богу никога не ни се е налагало да ги използваме, но човек никога не знае. Чудя се дали можем да минем само с европейската здравна карта или при ситуация човек не може да разчита на нея?

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 10:35 от BettyBoop

# 295
  • Пловдив
А лаболаторията ли ги качва или е ангажимент на пациента?

# 296
  • софия
А лаболаторията ли ги качва или е ангажимент на пациента?
Лабораториите трябва да качват.
Писах си с Цибалаб. Те качват в системата. А онзи антигенен за 20 лв. бил някакъв, какъвто вече не предлагали Grinning Имах си аз да се лишат от намалялата струя пари! Мошеници. Така или иначе, поради това им постоянно поведение отдавна не ги ползвам и не стъпвам в тяхна лаборатория. Не ми се разправя да ги пусна на КЗП.

Доп. В групата във ФБ хора пишат, че лабораториите не са получили инструкции как антигенните тестове ще се отразяват в his.bg и там все още няма опции за въвеждането им. Много интересно Цибалаб как го правят, както ми декларираха, че правят.
Нямам идея до кога ще е гратисният период да се приемат антигенни само на хартия.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 10:35 от zvаnchе

# 297
  • София
Здравейте, правили ли сте си резервации директно в гръцки сайтове за почивки? Бихте ли ми препоръчали сайт

# 298
  • София
Аз изчетох предната и тази тема в рамките на няколко дни и през няколко поста се пита едно и също. Много е смешно 😁
Ние сме ентусиасти и сме решили да наемем кемпер и с него да почиваме.
Пуснахме запитване за Талата Каламици, но още няма отговор и се чудя дали има други почиващи с кемпери, да споделят някой хубав къмпинг, ако се окаже че там няма места.
Ще почиваме от 19 юли и предвид жегата се надяваме на нещо с дървета. И въобще приемам всякакви съвети за почивка с кемпер в Гърция, като абсолютно начинаещ 😊

С къмпинг не мога да помогна.
Мога само да кажа, че не ви трябва сянка за кемпера, вътре ще е хладно и при паркиране на слънце. От друга страна сянката ще пречи на соларите, вече всички кемпери имат такива на покрива.

# 299
  • Пловдив
Звънче, а в His как ще проверяват митничарите? По ЕГН ли как...? То ще става още по бавно Rolling Eyes  и кат запецне нета и с.мата и отиде. На хартия всичко е ясно и прегледно.

Общи условия

Активация на акаунт