На море в Гърция 2021 - III

• 55 495
  • 804
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,
Търся настаняване в апартаменти без изхранване или само със закуска в Корфу. Моля. препоръчайте ми район с хубави плажове наоколо и възможност за разходки и изхранване на пешеходно разстояние от мястото на настаняване.
Ако само ми кажете и район, също ще съм Ви благодарна, защото се опитах да намеря с търсачката, но ми излезе стара информация.
Попадна ми случайно Беницес. Някой да е бил там ?

# 166
  • София
Само не Беницес.
Търсете настаняване в западната на острова.

# 167
  • SF
Поздрави и от Миконос! Много красиво място с прекрасни гледки и уникално топла и гушкаща вода. Пълно е с туристи - пука се по шевовете. Чувствам го като мое лятно местенце.

# 168
Да кажа за минаването границата навръщане, за Кулата. Чакахме около 30минути. Погледна ни митничаря документите  и ни пита с какво сме: с тест ли? При отговор, че сме с пср на влизане ни пита кога сме отишли и след като е преди повече от 72 часа трябва да се самокарантираме 10 дни или да направим тест до 24 часа. При което продиктува номера на колата по радиостанцията и каза да спрем на второто гише по-нагоре. И минаваме ние, пропускаме обаче второто гише ( на РЗИ, тъй като Не се вижда кое е) и следващ митничар само ни казва давай давай, да, ама ние стриктни  решаваме да го питаме къде да отидем  и човека изненадан ни изпрати на гишето отсреща. Отива мъжа ми с личните документи и жената на гишето му казва, че ни няма в системата. Пише му две листчета от кочан с описание какво следва. Междувременно покрай нас минават десетки коли и никой не спира. Едва ли всички са били изрядни. Та мисълта ми е, че ако не ви вкарат данните в системата при първата проверка,  хич не се лъжете да спирате,  че ще се нахендрите като нас.
Такава измишльотина са тези тестове,  пари да се правят май. Пък румънците свободно си движат, нас ни карантинират. А, кажете вие, справедливо ли е

# 169
  • SF
Не е справедливо. Снощи на летището имаше стриктна проверка на РЗИ, въпреки че кацнахме много късно през нощта. Все пак съм убедена, че минаха хора с всякакви хартишки, документи, тестове и т.н. Разправяха се с хората от РЗИ, но се успокояваха един друг, че никой няма да им проледи карантините.
В самолета стояхме затворени 3 часа. Пътниците си носеха маските под брадите и някак наглееха с неносенето си на маски. Няма как и забележка да им се направи - такова просташко надменно поведение излъчваха, че предпочитам да си сложа 3 една върху друга и да се правя, че не ги забелязвам.

# 170
  • София
Тука се споделя личен опит, което е супер. Но това че 10 коли са минали ей така, изобщо не значи за нашата какво ще решат. В тая объркана, смотана и несигурна ситуация, просто си лежа в Созопол на плажа и не мисля, кой митничар в какво настроение ще бъде, кой ще реши да спира и да проверява нашата кола. Съжалявам, отпуската ми е броени дни и не мога да мисля за друго, освен на кой плаж да си разпъна кърпата.

# 171
  • Sofia
Тука се споделя личен опит, което е супер. Но това че 10 коли са минали ей така, изобщо не значи за нашата какво ще решат. В тая объркана, смотана и несигурна ситуация, просто си лежа в Созопол на плажа и не мисля, кой митничар в какво настроение ще бъде, кой ще реши да спира и да проверява нашата кола. Съжалявам, отпуската ми е броени дни и не мога да мисля за друго, освен на кой плаж да си разпъна кърпата.
Аз пък точно защото почивката е ограничен брой дни, предпочитам да почакам малко на границата, но после да не мисля за нищо. И таверните - таверни и морето - море. С деца България почти не е опция. След няколко години в Гърция, миналата направихме компромис и отидохме в Албена. Никога повече - зеле моркови, шопска салата, запеканки и море, пълно с щипалки.

# 172
Попадна ми случайно Беницес. Някой да е бил там ?

Зависи какво разбирате под хубави плажове. За мен най-хубавите са около Палеокастрица, Лиападес, Глифада и Агиос Гордиос - всички са на запад, но за пешеходни обиколки не стават, освен ако не сте до някой точно определен плаж.
Беницес го коментирахме наскоро - плажът е с камъни и много тесен, до самия път с всички коли.

# 173

Ммммм, това някой от темата да го интересува?

Точно, защото отпуската ми е броени дни, Созопол ще е последното място на което да имам желание да си разпъна кърпата. Созопол и Несебър от уникални градчета са се превърнали в центъра на вселенската селяния и цигания.

# 174
  • София
А в Гърция с континента от Сърбия, Румъния и СМ нима не е същото?!
Спорът е излишен, време да вися по граници с часове нямам.

# 175
Тогава защо изобщо пишете в темата?

# 176
А в Гърция с континента от Сърбия, Румъния и СМ нима не е същото?!
Спорът е излишен, време да вися по граници с часове нямам.

Твърдо не е същото. Поне за мен. Имам огромен избор. Но, ако Гърция за вас се изчерпва само с Керамоти и Ираклица, вероятно е все тая. Висенето по границата ще ми е толкова, колкото онзи ден висенето по Тракия.

И наистина спорът е излишен. Особено точно в тази тема.

# 177
  • София
Темата за Созопол е на друго място, тук е за хора, които искат да изкарат хубава почивка.

# 178
На всяка кола ли свалят по един за тест или е избирателно?

Ами малко парадоксално е- като е по-спокойно като при нас през нощта- сканират на всеки кода от плф и там се вижда кой трябва да се тества. От тези коли, които видях аз- около 25-30 тестваха на 10тина коли всички възрадтни, 7-8 по 1 човек, но те му казваха името и 2-3 гипуснаха без тест. Като стане натоварено май спират да са стриктни

# 179
Здравейте, на някой случило ли се е да пътува със сертификат за ваксина преди да е изтекъл срока от 14 дни и успял ли е?

Общи условия

Активация на акаунт