На море в Гърция 2021 - III

• 55 534
  • 804
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Няма да стане значи, водим се роднини 4та степен до колкото разбирам, разрешено е 1ва и 2ра степен

Скрит текст:
За леки МПС е разрешено шофьор +3 пътници. Превишаване на броя на пътуващите в едно МПС е разрешено когато те са семейство с непълнолетни деца и роднини от 1-ва и 2-ра степен.

# 271
И мен ме вълнува въпросът с броя пътници в автомобил.  Правилото гласи "За леки МПС е разрешено шофьор +3 пътници. Превишаване на броя на пътуващите в едно МПС е разрешено когато те са семейство с непълнолетни деца и роднини от 1-ва и 2-ра степен." Само че ние сме семейство  с едно пълнолетно и едно непълнолетно дете. Петият ни член е бъдещата снаха.  Няма обаче как в момента да докажа роднинство. Чудех се с някакво пълномощно, но всичко става много сложно. Надеждата ми е да се отмени това изискване до средата на юли иначе ще се наложи да се пътува по друг начин. Според мен е доста абсурдно да се допускат десетки пътници в обществен транспорт, а да се забранява максимален брой пътници в кола.

# 272
  • София
Бихте ли ми препоръчали курорти на Касандра и Ситония с хубав, чист плаж и по възморност да е спокоен. Трябва днес да направя резервация, но до сега съм била само в Сарти и Никити и нямам много богат опит. Благодаря предварително!

# 273
  • София
Децата не се броят - шофьор и трима възрастни.
Но май маски ще трябва да се носят като не сте едно семейство.

# 274
Различни семейства сме, ние с мм, детето, плюс братовчедка ми и нейното дете. Страх я е да кара сама, колата ще ни побере. По-скоро ме интересува дали има някаква наредба която да прочета?
E значи сте 3 +2, няма проблем да си пътувате
За леки МПС е разрешено шофьор +3 пътници. Превишаване на броя на пътуващите в едно МПС е разрешено когато те са семейство с непълнолетни деца и роднини от 1-ва и 2-ра степен.

Дано гърците не поискат да доказват родствената връзка.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 14:03 от Пролетно цвете

# 275
До колкото разбирам няма проблем хората в колата да не са роднини, ако изпълняват изискването до 4-ма възрастни. Вероятно ще се наложи да носите маски.

# 276
  • Бургас
Днес се прибираме към БГ през Маказа. Чакахме един час за влизане от 14:40 до 15:40. Бързо вървеше опашката. На българското гише ни попитаха за сертификати за ваксина погледнаха ги и ни пожелаха лек път. Никой не каза нищо за карантина на дъщеря ни, която е на 12г.навършени.

# 277
  • Cyprus, Пловдив
Бихте ли ми препоръчали курорти на Касандра и Ситония с хубав, чист плаж и по възморност да е спокоен. Трябва днес да направя резервация, но до сега съм била само в Сарти и Никити и нямам много богат опит. Благодаря предварително!

И ние другата седмица тръгваме за Ситония, по-точно Neos Marmaras. Чух добри отзиви. Точно в тази част не съм била, също и Vourvourou било с хубави плажове.

# 278
Мислех, че съм единствена, на която й харесват плажовете във вурвуру:) малки и някакси уютни и има лодки за разходки. Макар, че вече толкова години им се понасладих. Там обаче винаги са ми малеели кръчмите:( едната година дори на обяд ходехме извън вурвуру....

# 279
  • София
Аз изчетох предната и тази тема в рамките на няколко дни и през няколко поста се пита едно и също. Много е смешно 😁
Ние сме ентусиасти и сме решили да наемем кемпер и с него да почиваме.
Пуснахме запитване за Талата Каламици, но още няма отговор и се чудя дали има други почиващи с кемпери, да споделят някой хубав къмпинг, ако се окаже че там няма места.
Ще почиваме от 19 юли и предвид жегата се надяваме на нещо с дървета. И въобще приемам всякакви съвети за почивка с кемпер в Гърция, като абсолютно начинаещ 😊

# 280
В темата има хора с кемпери, но рядко отсядат в къмпинги, доколкото са споделяли впечатления. Дивото къмпиране обаче си има тънкости (забранено е по принцип).

Може да погледнете къмпинг Ставрос до Неос Мармарас и около Скала Сикия - няколко са. Тези са малки, а по-голям и оживен е Арменистис.

# 281
Аз изчетох предната и тази тема в рамките на няколко дни и през няколко поста се пита едно и също. Много е смешно 😁

Grinning всички теми са така. Следящите ги знаят за какво става въпрос и отговарят постоянно на новодошлите.

С нетърпение чакаме да дойде времето и на нашата почивка. Blush

И всички разкази за красиво море, круизи и острови ме запалиха съвсем да търся нови усещания и впечатления от Гърция. Благодаря и за снимките. Heart Eyes

# 282
  • София
От утре - децата под 12 г. влизат в България без тест.

# 283
И от днес, за Гърция  старите положителни тестове от прекаран Ковид, само до 180 дни назад

# 284
И мен тази тема ме запали да експлорвам Гърция повече, но ще е някоя от следващите години. Но съм си отворила един файл и като прочета за някое място и се впечатля, пействам информацията, защото знам, че точно като ми потрябва няма да я намеря:) Страхотна е темата !!! А покрай ковид и доста полезна чисто практично. Благодарности на всички пишещи и информиращи ⚘

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 13:55 от good fight

Общи условия

Активация на акаунт