На море в Гърция 2021 - III

• 55 926
  • 804
  •   1
Отговори
# 330
С оглед на това, че в България има все по-малко заразени, ще отпадне ли изискването за тест за Гърция? Тъкмо си бяхме наумили да вървим там миналата година и се появи КОВИД...

# 331
С оглед на това, че в България има все по-малко заразени, ще отпадне ли изискването за тест за Гърция? Тъкмо си бяхме наумили да вървим там миналата година и се появи КОВИД...
Питай Мицотакис. Тук няма жив човек, дето да ти отговори.
Темата стана на нищо.

# 332
  • София
Мои близки се прибраха в Понеделник от Гърция, нито са правили тест, нито са под карантина. На границата, посока БГ, РЗИ спирали на случаен принцип.... това е инфото от преди 3 дни

# 333
  • София
Ние се прибрахме днес. Малкият е под 12, така че минава свободно, аз и мъжът ми сме ваксинирани, минахме за 2 мин.

# 334
А между Скала Марион и Скала Сотирос на Тасос, кое бихте избрали като селце за разходки и плаж?
Въобще кое Ви е любимото местенце на Тасос?
Също някой бил в Кинира, изглежда миниатюрно и с не хубав плаж, но пък точно там видях страхотна вила с голям сенчест двор, идеален за детето да играе... Та мнения от първа ръка, е са супер, защото от толкова гледане на снимки в нета, вече се обърках.
Кинира е любимото ми на Тасос. Близкият плаж не е хубав и става за бързо топване, но на 3 мин. с кола е  Парадайз, който е разкошен. Същото важи и за Астрис - тихо селце, посредствен плаж, но друг разкошен в близост (Псили амос).

# 335
Много е вероятно децата на ваксинирани родители да не бъдат поставени под карантина на влизане, така че аз не бих правила тест предварително. Нас на влизане само ни питах дали сме със сертификати (на 3 места) и минахме. За щерката не питаха изобщо. Че и за неваксинирани семейства знам, че не са поставени под карантина на връщане.

Хайде стига с тия съвети как всеки нищо да не спазава защото някой  така бил направил и нищо не м у станало.
И от къде знаете, че нямата поставена карантина нима сте позвънили в РЗИ и са ви  казаи , че нямате наложена карантина.
Това, че някой родител е вкасиниран, не значи и няма как детето  да не бъде поставено под карантина.
Стига с тия съвети как да бъдем по-големи тарикати!

# 336
Вчера се прибрах от Паксос и имам пресни впечатления, за който се двоуми. Изкарахме 4 нощувки в прекрасно студио в Гайос. Два дни ходихме до Антипаксос с водно такси 15€ отиване/връщане на човек. Плажовете Вутуми и Врика са райски късчета с невероятно карибско сини и тюркоазни води. Прилагам снимка
На Паксос също имаше плажове и гледки спиращи дъха. Смея да твърдя, че Паксос/Антипаксос е това е топ-а на Йониско море,  съответни и цените са по-високи.
Снимка от Лакка
Пътувахме с кола, има само един ферибот за Гайос от Игуменица в 11:00. Предната вечер спахме в Парга, за да успеем да го хванем и не караме цяла нощ… ако трябва да съм честна първоначално идеята ми беше да ходим само на Парга, но после се разрових и се радвам, че заложих на Паксос. И не ме разбирайте погрешно, Парга също е много красива, но друго си е на остров, атмосферата е различна.
Изненадах се, че морската вода още не е топла и влизането си е приключение 😃 за първи път влизам в студени гръцки води, но може би защото е все още юни и течението от Адриатическо море си оказва влияние.
Ще се радвам ако съм била полезна на някой и оставам отворена за въпроси.

# 337
  • Варна
Здравейте. Не можах да разбера за фериботите и изискването за тест. Ние сме 6 дена в Керамоти /ще си направим антигенен тест при вход в Гърция/ и след това имаме 2 дена на о Тасос. Отново ли трябва да правя тест за да се кача на ферибота?

Вчера се прибрахме от Тасос. Ваксинирани сме. Не са ни искали нито сертификати, нито видях на някой да търсят тестове. На качване от Керамоти ни дадоха по една декларация с билета, пишеш име и телефон, никой нищо не гледа. На връщане ни дадоха само билет.

Здравейте, ние сме отсядали тук - https://issalos-studios.gr/index.php/en/
Студиа с хубаво модерно обзавеждане, има и втори етаж с вътрешна стълба, двор и басейн. Близо е до плажа мисля пет десет минутки. Собствениците са брат и сестра - семеен бизнес, кореспондирахме си с тях на английски, преди да отидем. Предлагат закуска.
Плажът е много хубав, плитък и децата страшно се забавляваха. Има много заведения, които вечер не са шумни, нощни клубове не видях. Успех

Здравейте, ние токущо се върнахме от Халкидики. Искаме Септември да идем и до Тасос. Може ли малко актуална информация? Преди сме купували билетите на място, но с този коронавирус, не знам дали няма промяна. Може ли да ми кажете какви са цените на билети, там ли ги купихте, на колко време са фериботите? Също, къде на Тасос отседнахте? Търсим място, което е ок за малко дете. Да е близко да сравнително плитък плаж, и да има къде детето да се разхожда и играе. Може би някоя къща с двор и по възможност да е сенчесто. Не държим на пясък, нито на нощен живот. Ще има баба с нас, та с мъжа ми може би ще успеем да по обикаляме, но е хубаво баба и бебе да имат къде да играят и да е лесно достъпно. Въобще всякакви съвети ще са супер.
Харесали сме попринцип Скала Марион, но нищо не сме резервирани още.

# 338
Много е вероятно децата на ваксинирани родители да не бъдат поставени под карантина на влизане, така че аз не бих правила тест предварително. Нас на влизане само ни питах дали сме със сертификати (на 3 места) и минахме. За щерката не питаха изобщо. Че и за неваксинирани семейства знам, че не са поставени под карантина на връщане.

Хайде стига с тия съвети как всеки нищо да не спазава защото някой  така бил направил и нищо не м у станало.
И от къде знаете, че нямата поставена карантина нима сте позвънили в РЗИ и са ви  казаи , че нямате наложена карантина.
Това, че някой родител е вкасиниран, не значи и няма как детето  да не бъде поставено под карантина.
Стига с тия съвети как да бъдем по-големи тарикати!

Поставянето под карантина става с връчването на една бележка, на която се подписваш, че си уведомен и има инструкции какво да правиш. Ако не ти е връчена такава бележка - не си поставен под карантина.  Истината е, че в момента 2/3 от хората минават границата без да ги карантинират.

# 339
  • софия
Илинден е отворен от днес. Работи денонощно.
Маказа - денонощно.

# 340
Ragga, къде съветвам да не се спазва нещо? Има съвсем официална политика с две възможности да влезе неваксинирано лице в България - с предварително направен тест или ако (на практика се оказа условност) те поставят под карантина, да направиш тест в следващите 24 часа. Посъветвах да се избира втората опция за деца и обясних защо. Под карантина с поглеждане на паспорт (два паспорта един върху друг всъщност, защото сме с две деца) от метър разстояние няма как да са поставили дъщеря ни. Остави, че нямаме предписание, те не се поинтересуваха изобщо кой влиза в държавата. Това, че не се правя на по-католик от папата, не ме прави тарикат, сори. Има си държавни органи, да си гледат работата ако имат желание, аз не мога да върша тяхната.

# 341
Не знам защо си мислите, че не се знае кой влиза и кой излиза има си системи и Рзи имат достъп информацията се обменя.
Така,че някой дето си мисли ,че не е минал през РЗИ може добре да се окаже под карантина.
В крайна сметка не спазването на правилата не води до ограничаване на вируса.

# 342
  • софия
Написаното от попи не е държавна тайна. Всеки, който е минавал границата, знае как се случва. Защото "гледат и проверяват" в системите, в които трябва, постоянно разни хора препоръчват да се носи акт за раждане на дете, без за това да има нормативно основание.
Толкова за проверките, системите и контрола.

Няма никаква необходимост всяка тема да бъде превръщана в за/против Ковид и ваксините. Сигурна съм, че има нарочни теми и в тях всеки, който изпитва нужда, може да се излее.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 07:35 от zvаnchе

# 343
  • София
Здравейте, знаете ли, кои са признатите от Гърция лаборатории за тестове? Дали признават от 1ДКК?

# 344
Какви системи с поглеждане на лични карти извън кабинката? Сигурно митничаря запомня егенетата и на края на деня ги въвежда? А и дори да е така- не си под карантина докато не те издирят и ти връчат уведомлението. Все едно някой да те е назначил на работа, ама ти да не знаеш. Лично минах границата в понеделник и гарантирам, че 2/3 от хората не ги въвеждат никъде- самата служителка на РЗИ ми го потвърди и ме карантинира единствено по мое собствено желание, защото нито номера на колата ни, нито егн-тата ни фигурираха някъде.

Общи условия

Активация на акаунт