На море в Гърция 2021 - III

• 55 389
  • 804
  •   1
Отговори
# 465
Е то колко да обнадеждава- за един десетина дневен престой- поне 4 теста..
Ключовата фраза е "Закритите пространства". По барове, кина и фитнеси не ходим, но пък откритите таверни живо ме интересуват.

# 466
  • София
За Крит пак да питам, по южната част на острова, например от Хора Сфакия до Палеохора може ли да се мине по път покрай брега или за  тези места  трябва да се спускаме от север?

# 467
За Крит пак да питам, по южната част на острова, например от Хора Сфакия до Палеохора може ли да се мине по път покрай брега или за  тези места  трябва да се спускаме от север?
Писано е и картата може да видите - не може.
Между Сугия и Хора Сфакион, в планината Лефка Ори, няма път по суша. Минава се с ферибот или се връщате на север през Ханя.

# 468
Момичета почти не намерих инфо за Корфу. Дайте идеи за сайтове и места за отсядане.

# 469
  • Пловдив
Моля някой да сподели, ако има подобен опит с booking. Запазили сме си апартамент, който е с невъзвращаема стойност. Собствениците са много мили при кореспонденцията, но се чудя как биха реагирали, ако анулираме резервацията. Дали гърците биха били склонни да върнат пари ? Детето е лепнало някакъв вирус, а пътуваме в сряда. Адски съм притеснена.

Няма как да знаем. Попитайте ги и кажете за вируса. Дано пък детето се оправи и си изкарате хубава почивка!

Имала съм такъв случай. Анулираш и имаш опция да пишеш с молба да не ти удържах сума. При нас собствениците бяха разбрани и позволиха анулация без такса

# 470
Здравейте!  Plf формата се попълва от един член на семейство. Ако е ваксиниран указва в съответното поле. Но не видях за друг член на семейството тази възможност. Така ли в, или нещо пропускам? Вторият член на фамилия къде посочва своя статут?  И другото, ако представиш сертификат за ваксинация има ли вероятност на границата да ти правят тест?

# 471
Моля някой да сподели, ако има подобен опит с booking. Запазили сме си апартамент, който е с невъзвращаема стойност. Собствениците са много мили при кореспонденцията, но се чудя как биха реагирали, ако анулираме резервацията. Дали гърците биха били склонни да върнат пари ? Детето е лепнало някакъв вирус, а пътуваме в сряда. Адски съм притеснена.

Няма как да знаем. Попитайте ги и кажете за вируса. Дано пък детето се оправи и си изкарате хубава почивка!

Имала съм такъв случай. Анулираш и имаш опция да пишеш с молба да не ти удържах сума. При нас собствениците бяха разбрани и позволиха анулация без такса

Ако парите не са взети от картата - най-вероятно самото място няма техническата възможност да тегли по този начин и дори и да иска няма да има възможност да вземе сумата. Такива са малките семейни хотелчета и къщи за гости и те дори и за невъзвръщаема оферта разчитат на място да си я платиш.

# 472

Ако парите не са взети от картата - най-вероятно самото място няма техническата възможност да тегли по този начин и дори и да иска няма да има възможност да вземе сумата. Такива са малките семейни хотелчета и къщи за гости и те дори и за невъзвръщаема оферта разчитат на място да си я платиш.
Веднага ги взеха:) Вярвам, че няма да се наложи да си ги искаме, но се бях шашнала сутринта.

# 473
Преди няколко години съпругът ми скъса минискус дни преди почивката. Собственикът (грък) ни върна вече усвоената сума, но първо ние трябваше да анулираме, за да не му вземат процент от букинг. Оттогава само при него отсядаме  Simple Smile . Моят съвет е първо да се чуете и да им обясните. В малките, семейни хотелчета  са много отзивчиви. Успех

# 474
Здравейте!  Plf формата се попълва от един член на семейство. Ако е ваксиниран указва в съответното поле. Но не видях за друг член на семейството тази възможност. Така ли в, или нещо пропускам? Вторият член на фамилия къде посочва своя статут?  И другото, ако представиш сертификат за ваксинация има ли вероятност на границата да ти правят тест?
Дали е ваксиниран, се посочва само за един член от семейството, за другите нищо не се отбелязва - и ние така попълвахме. За Кулата не съм чувала да тестват ваксинирани, на Маказа я имали тази практика (това съм чела в групата във ФБ).

# 475
Привет от облачна Гърция! Минахме преди 20мин Кулата - 4 гишета за коли с по 15тина коли. Минахме за около 15мин.  Тестът на детето над 12г изобщо не го погледнаха даже..

Важно - за пълномощно за дете при отсъстващ родител си носете и копие, НО да е на 1 лист (от 2те страни). Вече не правят копия на място. Искат да се върнете на бг територия и там да направят копие.

Слънчево гръцко лято на всички!

# 476
Момичета почти не намерих инфо за Корфу. Дайте идеи за сайтове и места за отсядане.
И аз откривам само доста стара информация, а не интересува. Чета и за някакви нови изисквания, влизащи от днес, при посещения на островите. Независимо че имаш ваксина искали и отрицателни тестове. Някой знае ли нещо?

# 477
  • София
И аз откривам само доста стара информация, а не интересува. Чета и за някакви нови изисквания, влизащи от днес, при посещения на островите. Независимо че имаш ваксина искали и отрицателни тестове. Някой знае ли нещо?
Няма такова нещо. Тестовете са за неваксинираните. Ако имате ваксина и са изминали 15 дни от втората доза си пътувате спокойно - и на границата, и на фериботите.

# 478
  • София
Привет, в Калитеа (на Касандра) има ли много стълби до плажовете? Родителите ми ще ходят там септември и са ги наплашили че има много стълби (цитирам 117), та възрастни са и ще им е трудно. Благодаря предварително!

# 479
  • Sofia
Привет, в Калитеа (на Касандра) има ли много стълби до плажовете? Родителите ми ще ходят там септември и са ги наплашили че има много стълби (цитирам 117), та възрастни са и ще им е трудно. Благодаря предварително!
Ние сме ходили там на плаж с три деца и не е имало стълби изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт