МНОГОДЕТНИ МАМИ № 72

• 41 665
  • 459
  •   1
Отговори
# 405
Мария, съболезнования!
И трите ми деца са набори на твоите.
По някое време си мислех, че най-малкото ще расте като самО дете, порази голямата разлика с другите (разлика от 14 и 10 г.), но те засега лесно и с желание му слизат на годините и акъла.

# 406
Мария , съболезнования и прегръдка (сърдечна ).
С 3 деца съм на 8г, 4г и 2.5 г, преди 1 г баща им имаше тежък инцидент, размина се на косъм да ни остави. Неясно и критично състояние в началото, много прекарано време в болница, критични моменти и дълго и тежко възстановяване. Разкъсвах се между болницата и дома. Беше на косъм няколко пъти , та като те четох се просълзих, защото бях близо да стана самотен родител.
Желая ти много здраве и спокойствие.
А по темата редовно се обвинявам и критикувам какъв родител съм. Динамиката е много различна с 3 деца .
Много се радвам , че са 3 , но наистина на моменти е много трудно и човек допуска грешки .
Желая на всички майки по-малко да се критикуваме , всички правим най -доброто, което можем ❤️

# 407
Добре дошли на новите многодетни мамчета!
Мария, съболезнования! Със сигурност си една прекрасна майка, която ще се справи с всичко в името на децата си!

При мен тези мисли също прииждат, може би е от възрастта вече съм на 44. Спомням си за минали периоди и се все съм с усещането, че нещо съм изпуснала, че не съм се насладила максимално на децата, а те пораснаха,че съм можела да направя по друг по-добър начин някои неща. Но въпреки всичко децата пораснаха, слава богу здрави, умни и послушни. Е мрънкането на големият баткото е също от рода:" На тези малките изобщо не им се караш, много си мека с тях", но работи, учи Медицина, изобщо моята първородна гордост. И си казвам явно не съм се учила само да бъда майка с него, справила съм се, въпреки допуснатите грешки. Брат му е в трудната възраст на почти 16 годишните. Всичко е отрицание, всичко е гадно, за всичко се убеждаваме и увещаваме. Обаче и той слуша. Засега и той се е насочил към Медицината като брат си. А малката, ах тази малка госпожица. Разнообразява ми дните, моята сбъдната мечта, типично момиченце, дрехи, прически, гримове. Понякога и напомням, че е на 10 все пак Wink Иначе не съм готова още за внуци, днешната младеж не се лъже токова лесно Wink , ама и 4-то след 3-то не съм искала. Запланували сме сега нови неща и се надявам да имаме здраве и сили да ги осъществим.

# 408
  • Sofia
Мария, съжалявам 😢 Големите деца ще помагат, те сами искат да носят отговорност ( поне при нас го виждам все по-често)
С няколко думи :
Баткото яко го тресе пубертетът и му е трудно, защото влезе в хубаво училище и за първи път му се налага наистина да учи. Свикнал беше всичко да му се получава лесно..все го боли коремът, лошо ми е и даже направихме едни изследвания, за да се успокоим.
Вторият е шести клас, ходи вече на уроци, за да не му е толкова тежко другата година, но той си учи и е много кротък ❤
Третото ( дъщеря ни) много помага вкъщи и напоследък все повече се замислям колко е пораснала ( 9 г). Мога почти за всичко да разчитам на нея, а реално е малка 🙂
Четвъртото и петото ( 6 и 4 г) в момента са в спокоен период - детска градина, игри…Силно ограничихме устройствата, въпреки че късият ден и студеното време не позволяват много да стоим навън.
Шестото е моят голям бонбон 🥰🥰 Направо ми е като черешката на тортата и често си мисля колко лесно се гледа поредно бебе. Почти всичко си виждал, нищо не те тормози и само му се радваш.
Много е важна нагласата. Не ме отчайват киселите му периоди, това, че има дни, в които мога да свърша минимума, за да оцелеем ( да сготвя) 😅
Хубаво е, че има толкова деца, които да помогнат и само да му се порадват за малко и успявам да свърша много задачи вкъщи 🙂
Само да сме здрави, другото винаги е било въпрос на желание и усилие 🥰

# 409
Жанинче, ти си невероятна!!!
Имате малка шеста радост, честито!
Heart

# 410
  • Sofia
Жанинче, ти си невероятна!!!
Имате малка шеста радост, честито!
Heart

О, благодаря 🥰 Той вече е на шест месеца - много бързо минава времето 🫣

# 411
Мария, съболезнования за загубата! :'(

Аня, преди няколко години (бяхме с 3 - 1момче и 2 момичета) ММ се изказваше по подобен начин за четвърто дете - "Аз само да знам, че ще е момче и веднага съм готов". Еми, сега сме с още 2 момчета. Grinning Сбъдна му се детското желание за 3 момчета Simple Smile
Вкъщи сме само с 1 тийнейджър. Засега намираме баланс с него. Видя разликата със старото училище и започна да осъзнава, че трябва да се полагат повече усилия от санитарния минимум. Двете ми момичета (4 и 5 клас) много ми помагат. Понякога ми е съвестно, защото помагат доста повече от киселия тийнейджър. Едното малко момче (почти на 3) е огън. Все казвам, че добре, че не ни е първо дете и не съм на 20, иначе щях да се видя в чудо с него. А най-малкото ни се падна един смехурко. Толкова засмяно и весело бебе не съм имала.

# 412
Съболезнования Мария! От сърце наистина!

Жанинче, Kissing чета, чета и още деца изникват в твоя пост и мигам мигам Satisfied направо думи нямам. Живи и здрави да сте всички Heartpulse Простоадмирации, една малка частичка от мен ти завиди за това, че си изпитала толкова много пъти това неописуемо изпълващо с топлина сърцето и душата чувство-да станеш майка!
ММ като ми казваше докато бях бременна, че се чувствал стар на (37 тогава) да се връща пак в начална позиция, ако някой знаейки това го види сега как се разтапя, направо малкия му е влязъл не под кожата е нз къде Grinning
Аз съм по домошар човек, вкъщи гледам все да е сготвено, оправено  и за сега успявам със задачките с малкк пропуски, но не знам като се върна на работа как ще е. Някога другата год предполагам, но помня че беше така и с номер 2, като се върнах направо не смогвах с нищо, но здтаве да е, ще се нареди и това, може би повече психическа нагласа от рано. То лошото е и че закриха отдела в който работех и  реално ще почна като на нова работа. Има ли някой трик който някоя от вас да прилага за по лесно справяне/разпределяне на ежедневните дейности?

# 413
Честито на Жанин, живи и здрави да сте!
Моите съболезнования,Мария Sad!
При нас решението е в преразпределянето на задачките, кой какво ще свърши.Далече съм от мисълта да работя над 8 часа и вкъщи да си доработвам още по 4 часа битови задачи,защото ми куца организацията.

# 414
Аз се върнах наскоро на работа, но имам възможност някои неща да правя от вкъщи. Което е добре логистично, но в съчетание с децата и домакинстването, много трудно  у дома намирам спокоен момент да довърша нещо служебно.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 03:48 от Amandine

# 415
  • София
Моите сърдечни съболезнования, Мария! Не мога да си представя през какво си минала и как се чувстваш!

Аз съм вече втора година на работа след майчинство и това, което виждам, е че не става. Въпреки че таткото помага - пазарува, чисти с прахосмукачка, води малкото на градина. Баща ми го прибира от градина и го гледа когато е болен. Е, личи си, че ме няма. Сутрин тръгвам в 7:10, прибирам се в най-добрия случай в 18:30, но по-вероятно е към 19:30, да напазарувам и аз, да ида до аптека/ лекарката... Все се намира нещо за вършене и накрая какво, остават 2-3 часа до края на деня, кое по-напред - да сготвя, да помогна с уроци или да си видя малкия... А сутрин как тръгват на училище, сресала ли се е 8-год. г-ца скоса до кръста, взел ли е чиста униформа 11-год. батко,ще си забрави ли някой сака за тренировките... Личи си, че ме няма.
В момента планувам намаляне на работното време на 4 или 6 часа с пълното съзнание, че трудно ще намеря такава работа, която и да ме удовлетворява, и да има смисъл логистиката.

# 416
И аз съм си мислила за 4 часа, но се отказах по няколко причини : финансовата страна, осигуровка на половин работен ден и често работя овъртайм и пак ще стане като за цял ден или поне 6 часа. Иначе баби и дядовци никога не са помагали.Чистенето го делим с големите, готвенето се редуваме с таткото. Е, много неща не са перфектни, но не се вторачвам вече особено.

# 417
Имам породени деца и от както съм излезнала преди 4 г в майчинство не съм се върнала , да помагам когато трябва в семейния бизнес , но активно не работя.
Каката е в 1 клас и има затруднения, малките са на градина, а домакинската работа, пазаруване , плануване всичко аз наглеждам.
Искам да работя на пълен работен ден , но просто не виждам как ще стане.

# 418
  • София
Здравейте момичета,

Честито на janin4eto_87 майка героиня.

Аз от миналата седмица вече започнах работа - нова. Ами страшен стрес ми е, въпреки, че не е да съм се задържала много вкъщи - от май 2023 до януари тази година (бременност и раждане). Малкия октомври направи 1 г. и уж да го пускаме на ясла, но "леко" ни отсвириха и аз си останах няколко месеца вкъщи да го гледам - втора година. Трудно ни беше, но се справихме. И като дойде предложението и нямаше как да откажа, макар че сега си имаме малко проблеми с малкия и на моменти съжалявам, че приех, а не си останах още време вкъщи и после да търся.....
Иначе той ни е изтърсачето - 3-то дете.
Каките са на 11 г. и почти 5 г. и е някаква лудница. Едната я тресе пубертета, другата я тресе ревност.....не смогвам с всичко, мъжа ми също и каквото както успеем. За сега разчитам на него с малкия и средната - да ги води и взима от ясла и детска. Голямата сама се прибира от училище. Уикенда (неделя) гледам да сготвя и да има за няколко дни през седмицата за ядене, после през седмицата измислям нещо набързо да сготвя или в краен случай нещо поръчваме.

А за мислите...постоянно ме обземат такива мисли и все си повтарям, че всичко е наред и добре се спряваме с децата. Че сме им дали и им даваме най-доброто.

# 419
При нас яслите не се използваха ефективно, по-скоро за точка, която ти дава предимство за градина. Последният хвана и корона вируса, започна много да се разболява, получихме една точка за детската градина и това е. Не съжалявам, че го гледах.

Общи условия

Активация на акаунт