Гобленарски раздумки - 147

• 55 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Sad намирам малкото
http://gallery.ru/watch?ph=PMG-fIYgK

за тази пише, че е правена "на око" и няма качена схема
 https://vk.com/wall-48199695_109298?z=photo90071666_456239017%2F … l-48199695_157135

# 331
Здравейте. Отдавна не съм се появявала, тъй като от началото на лятото ми се струпаха куп проблеми, не можах да си довърша и кучето за играта, в която участваше (ако някой ми помни кучето де Wink ). Както и да е, сега се обръщам към вас за помощ. Искам да ушия това отново:

Но по-голямото дете трябва да е момиче. Знам, че съм го виждала някъде, знам че ако си поиграя мога да му прикача една опашка с панделка, но ви моля някой ако му има схема и ако не го затруднява, да ми я прати.
Благодаря Simple Smile
А може ли схемата на този? Мойте деца са точно голямо момче и малко момиче и ми се иска да им го ушия.

# 332
Здравейте, моля за съвет. Отдавна съм в чуденка да си взема бобини и органайзер за конци. Сега конците ми седят с наилонови пликчета с цип, свикнала съм и ми е удобно, но трудно се намира правилния конец, защото са в чанта и започва едно изсипване и ровене. Това са конците, с който шия в момента другите са в кутия за обувки подредени по номера и е лесно. Та как точно мога да си улесня живота с тези бобини. Мисля си да нарежа първоначално конците и да ги разделя и чак тогава да ги навивам, ама така ще идат 2 дни сигурно. Къде слагате номера на конеца. По колко бобини се събират в органайзера. Изобщо има ли смисъл или да си продължавам с моята организация.

Ето моите конци на бобини. Номера го слагам и от двете страни - един път горе в дясно и втори път на обратната страна в средата. Тези конци са навивани в продължение на 6 години, да не си помисли някой, че цяла седмица съм навивала Simple Smile Обикновено като купя 20-30 цвята за даден гоблен, сядам и ги навивам набързо. Заслужава си със сигурност, подредено е и няма безпорядък. Само не разбрах какво имате предвид, че първо ще режете конците, а после ще навивате? Аз не ги режа, а направо навивам цялото чиле Simple Smile.

# 333
Здравейте, моля за съвет. Отдавна съм в чуденка да си взема бобини и органайзер за конци. Сега конците ми седят с наилонови пликчета с цип, свикнала съм и ми е удобно, но трудно се намира правилния конец, защото са в чанта и започва едно изсипване и ровене. Това са конците, с който шия в момента другите са в кутия за обувки подредени по номера и е лесно. Та как точно мога да си улесня живота с тези бобини. Мисля си да нарежа първоначално конците и да ги разделя и чак тогава да ги навивам, ама така ще идат 2 дни сигурно. Къде слагате номера на конеца. По колко бобини се събират в органайзера. Изобщо има ли смисъл или да си продължавам с моята организация.

Ето моите конци на бобини. Номера го слагам и от двете страни - един път горе в дясно и втори път на обратната страна в средата. Тези конци са навивани в продължение на 6 години, да не си помисли някой, че цяла седмица съм навивала Simple Smile Обикновено като купя 20-30 цвята за даден гоблен, сядам и ги навивам набързо. Заслужава си със сигурност, подредено е и няма безпорядък. Само не разбрах какво имате предвид, че първо ще режете конците, а после ще навивате? Аз не ги режа, а направо навивам цялото чиле Simple Smile.

Защото си знам колко пъти трябва да издърпам от чилето за да ми е добре на дължина, а като го навия ще ми е по трудно. Даже имах идея и да си ги разделя на конци ама тогава вече ще е още по голяма играчка.
Може би ще взема няколко засега да пробвам, имам една що годе подходяща кутия, която може да се ползва за първо време. Ще я гепя за временно ползване от детето. 😄😄😄😄😄

# 334
  • sf
Колкото пъти пише "бобини", толкова пъти прочетох "бонбони". 😆
Аз ползвах преди, сега са ми в пликчета, по-удобни са ми.

# 335
Защото си знам колко пъти трябва да издърпам от чилето за да ми е добре на дължина, а като го навия ще ми е по трудно. Даже имах идея и да си ги разделя на конци ама тогава вече ще е още по голяма играчка.

Ако не е нарязано, просто си вземаш каквато дължина ти трябва и го рязваш с ножицата Simple Smile. Аз съм на принципа, че не трябва да се усложняват нещата Simple Smile.

# 336
Мен пък точно това винаги ме е дразнело в готовите комплекти - нарязаните конци...всеки шие и му е удобно с различно дълъг конец, или поне аз Simple Smile . Когато ми е цяло чиле си отрязвам колкото ми трябва.

# 337
Мен пък точно това винаги ме е дразнело в готовите комплекти - нарязаните конци...всеки шие и му е удобно с различно дълъг конец, или поне аз Simple Smile . Когато ми е цяло чиле си отрязвам колкото ми трябва.

Абсолютно - и аз така Simple Smile. Както писах преди, в момента шия първия ми комплект и откачам, защото всеки път ми отнема 5 минути докато извадя конеца и го сложа обратно на органайзера, че и да го отрежа, защото е много дълъг и ако се шие с тази дължина, се заплита.

# 338

Абсолютно - и аз така Simple Smile. Както писах преди, в момента шия първия ми комплект и откачам, защото всеки път ми отнема 5 минути докато извадя конеца и го сложа обратно на органайзера, че и да го отрежа, защото е много дълъг и ако се шие с тази дължина, се заплита.
Добре де нещо не схващам явно. Сега конците ми са в пликчета. Вадя чилето издърпвам 6 пъти и това е идеалната дължина за мен. Вадя си единия кат от конеца и другия го прибира в плика с чилето, после и остатъка от конеца прибирам. Като навия цялото чиле на бобината вече не знам колко трябва да издърпам за да ми е добре на дължина, айде от 3-4 пъти ще свикна. Режа си конеца, вадя си единия кат и нали после остатъка пак трябва да го навия на бобината, хайде да речем това ще стане като свърша с този конец. Няма ли да е по лесно да си нарежа първо конците на необходимата дължина и после само да развивам без да режа.
Шила съм комплекти, не съм попадала на такъв да са изцяло нарязани конците. Ако е по малко от чиле е отрязан да речем 2м и толкова.

# 339
bolibon, аз точно затова не хяресвам бобините. Ще падне едно развиване, после пак навиване... Не е за мен.
Аз издърпвам една нишка от 6те, режа си, колкото ми трябва (понякога и 10см ми стигат) и айде обратно в плика. Хич не се занимавам повече.
И също е плюс, че на някои гоблени, които си комплектовам сама, пуше броя на чилетата, които са ми нужни и така бързо виждам какво количество от цвета имам. Ако е на бобина, няма да мога да преценя.

# 340
bolibon въпрос на навик и удобство е всичко. Щом така ти е удобно така си процедирай, задължителни неща няма Wink .
За мен идеална дължина няма, всеки път преценявам според схема, участък който ще шия колко да си отрежа от чилето. И да, издърпвам си нишка и после отрязаното навивам в/у бобината, нямам драма нито ми е трудно.

В готови комплекти почти винаги са ми нарязани изцяло конците сложени на органайзер, много рядко съм имала сложено допълнително чиле, което да е цяло. Единия път ми бяха нарязани на 60см, друг пък на почти метър, ами не ми е удобно така.

# 341

А може ли схемата на този? Мойте деца са точно голямо момче и малко момиче и ми се иска да им го ушия.

Изпратих ви на л.с.

# 342
  • Бургас
Здравейте момичета! Невероятни неща творите и понеже влязохме в октомври Хелоуинския месец няма как да не се похваля и аз. В последния етап от гоблена е точно по темата и кефа е на макс...Долу горе със Зори една треска ни гори! Heart

# 343
Еха, страшна реклама сте на тези семплери. Аз все се чудя и не се хващам  Simple Smile
Май ще има и контур накрая.

# 344
  • Бургас
При мен много контур ме чака...

Общи условия

Активация на акаунт