Гобленарски раздумки - 147

• 55 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
pyypi, разкошен семплер!
Показвам докъде съм с градинската врата:
Скрит текст:

# 346
Момичета има ли от Варна? Знаете ли къде в кв. Левски продават ДМС, в кинкалерията на Роза няма, а съм с малко дете и не мога да обикалям много. Или от къде от интернет си поръчвате?

# 347
  • Варна
Не мога да ти помогна, в квартала съм но не знам да има такъв магазин наблизо. Знаех за този на ул.Роза, жалко, че там не продават.
В последно време правих две поръчки от 8888 магазина, купувах по 20-30 цвята, попълвах си и запаси от панама и лен. Пробвах в магазинчетата които знам, двете над пощата и това на пазара. Ми все ще липсва някой цвят, за новите цветове не са и чували в някои ... и реших да си улесня живота с онлайн поръчка.

# 348
На Басанович 3 има кинкалерия, това е точно до Мария Лиуза, но не съм влизала там, шия от резервите аз.

# 349
На Басанович 3 има кинкалерия, това е точно до Мария Лиуза, но не съм влизала там, шия от резервите аз.
Знам я. От там си купувах прежда и куки, но нямам спомен да е имало ДМС, че ми е навик като вляза да се оглеждам за него. Тя е съвсем малка и май основно прежди се продават, но съм ходила само 2 пъти.

# 350
  • Карлово

Оскубах му опашката и крилата, че и клончето откъснах... Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye

# 351
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
признах те! много си бърза. Simple Smile
а перцата на опашката направо греят!

# 352
  • София
Здравейте,
Цяло лято не съм хващала игла, много натоварен сезон. Онзи ден окачихме вкъщи последния готов, и подхванах едно зарязано китайче - първото ми и единствено. То отлежава с години,вече няколко пъти го подхващам, но панамата му е адски твърда. Като пластмаса направо, ужасно е. Има ли някакъв начин да се омекоти? Не смея да изпера по средата на гоблена, да не станат различни кръстчетата, но приемам всякакви съвети как да омекотя това нещо. То да я бях сменила най-добре, но вече не е опция.
Ето го китаеца,и картинка от нета какво трябва да стане:
Скрит текст:

А този е с рамка от ИКЕА, мисля че си паснаха.
Скрит текст:

# 353
  • София
И аз все съм се чудила дали пране няма да помогне за тези твърди панами. Добре, че купувам в реални магазини, та поне мога да преценя на място какво вземам. Но и аз имам няколко комплектовки с такава панама.
Много хубаво са си паснали рамката и гобленчето Simple Smile

# 354
Момичета дайте съвет, кажете някой трик. В момента шия Св. Николай на Солария и той има ламе. Мразя да шия ламе. Още съм много далече от него. Шия го последно и режа къси конци, но пак се оплита и накъсва. Как мога да избегна това.

# 355
Освен къси конци и използване на восък/сапун, друго няма какво да се направи и пак не е лесно, просто подобрява малко нещата.

# 356
Сложете твърдата панама в гергеф - шие се перфектно! Аз много обичам да шия на твърда панама Simple Smile.

# 357
Излезе, че в кинкалерията на ул. Роза във Варна има ДМС. Днес минавах от там и реших пак да питам. Нямаха пълната гама, но другата седмица казаха, че чакат и липсващите цветове. Аз разбира се не си носех списъка кои цветове ми трябват.

# 358
  • Варна
Нелка, много сладурско зимно мини! Отдавна се каня да си го купя и аз.

Bolibon,  миналата зима и аз ших икона, чийто фон беше само ламе. Купих си восък за конци и нямах никакви проблеми. Ших също на гергеф.

Да покажа и аз моите вълци на Овен - отдавна трябваше да съм ги свършила, но почти нямам време да шия и явно ще ги влача още. А тепърва има и много контур.

# 359
Вълците са страхотни!

Общи условия

Активация на акаунт