Гобленарски раздумки - 147

• 55 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • с.Николово, обл. Русе
Може. Аз си вземам от тук главно материали, но има и комплекти.

https://tvorimzaedno.bg/product-category/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b … %bd%d0%b8/page/4/

# 601
Да покажа пак разни дребоси с които се занимавах последните два месеца за игра във ФБ.
Слагам в скрит текст, че са доста Grinning

Скрит текст:

А напредък по големия гоблен ще покажа в четвъртък Simple Smile

# 602
  • Казанлък
Красота както винаги  в темата, браво за всички сръчни ръце. Аз имам въпрос към Тихерула относно гоблени Златна есен,с какъв номер Дмс се шие контура по моста. На схемата се вижда 720 червен а на снимката е сив. Ще се опитам да кача снимка. Дано си спомняш как си го правила.

# 603
  • Карлово
Красота както винаги  в темата, браво за всички сръчни ръце. Аз имам въпрос към Тихерула относно гоблени Златна есен,с какъв номер Дмс се шие контура по моста. На схемата се вижда 720 червен а на снимката е сив. Ще се опитам да кача снимка. Дано си спомняш как си го правила.

Не само си спомням , но си пазя и схемите. Контурът е 2 цвята с по 2 нишки. Обозначеният с червено е 647, а с черното е 3371.

# 604
Здравейте,  ето скромен етап и от мен 🙂

# 605
  • Казанлък
Благодаря Тихерула за бързия отговор. В моя комплект липсва този лист с означенията на контура и затова изпаднах в голямо чудене. Сега се чудя кога да шия този контур, като стигна до него ли или като завърша гоблена. Моля за съвет как е по лесно и по правилно. Ето и докъде съм стигнала, шия бавно но колкото толкова.

Извинявам се за лошата снимка, но не мога на този етап да я кача от телефона (бабешки неволи).

# 606
  • Карлово
elka52 Аз го ших накрая. Не мисля, че ще ти се получи в този момент.
Maria Lazarova 707727 нещо не се вижда снимка... Или може би само аз????

# 607
  • Пловдив
Момичета, радвам се на красотите, които изработвате инкогнито Simple Smile. Един ден си знам, че и аз ще се захвана, просто все още не е настъпил момента.
Имам една молба. Дали някой, който има изработени коледни топки е склонен да се раздели с два броя срещу заплащане? Подготвям подарък за госпожите в училище. Пишете ми на лични.

# 608
  • София
 Трябва да се получи ето това
Eдна скобка беше избягала:)
Момичета, чудни неща творите, аз почти нищо не съм хващала в последно време и затова не се включвам, но ви следя изкъсо:)

# 609
 Трябва да се получи ето това
Невероятна картина. Успех с шиенето!

# 610
  • Карлово
Здравейте,  ето скромен етап и от мен 🙂
Много обещаващо начало. Ще чакам етапите с нетърпение.
Аз, както ви споменах, си чаках последната доза от схемата на коледното гобленче. Вече оформено.

А ето и още една взглавничка от игра в същата група от преди няколко години
Скрит текст:
[spoiler ]

# 611
Ето етапче от мен

# 612
  • София
Aз идвам да ви разкажа моята драма с http://www.ramkite.bg/!!! Поръчах си две рамки със стъкло и гръб, но след като ги получих, на по-голямата като махнах гърба и видях стъклото се оказа изрязано накриво (отпред не се вижда, но отзад - още малко и ще изпадне от рамката!). На по-малката започнах да се опитвам да махна гърба. Е не става и не става. А после трябва и гоблен да сложа с него! Обадих им се по телефона да им обясня какво е положението. Отговорът беше: "Ами стават разминавания. Не можете ли да си изрежете малко гърба?" Разбира се побеснях! Казаха ми да съм им изпратела снимки. - О.К. Обаче отсреща никакъв отговор. Накрая им се обадих по телефона да питам какво става. Отсреща ми казват: "А, да вие се обаждахте и т.н. Стъклото и гърбът са на еди кой си адрес." Казвам искате да кажете, че трябва да отида да си ги взема? Отговора беше: "Ами, ако Ви е удобно.'' Така - да започнем с това, че се съгласих да отида до там да си взема нещата, при положение, че проблемът си е техен, но както и да е, имах време. Отивам до съответния адрес, жената беше много любезна и внимателна, но само до там. Извади стъклото и гърба за двете рамки. Тук е мястото да кажа, че като махна гърба на малката рамка, която носех, се оказа, че и нейното стъкло е дефектно!!! Само че, за да извади гърба, първо трябваше да махне част от държачите! След това започна да се опитва да слага новото стъкло на голямата рамка - ами не, не влиза! И то е криво изрязано и по-голямо. И какво? Жената ме попита дали съм съгласна с макетно ножче да ми дълбае рамката, за да влезе стъклото!?! Аз съм в потрес! Така ли си коригират грешките? Много работа били имали! Това какво общо има с криво изрязаните стъкла? За една поръчка, в която има 2 рамки, 3 стъкла са дефектно изрязани и една издълбана рамка отвътре, за да влезе кривото стъкло!!! Това ми беше последната поръчка от тях!

# 613
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Sad съжалявам за проблема ти. представям си какво е да го изживееш, не само да четеш за такива проблеми.
подсети ме да сложа поста ти на първа страница на следващата тема.

# 614
  • София
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна, но разгледах всички красоти, които сте показали през последните 2-3 месеца и ми беше много приятно, както винаги в тази тема.

Сега идвам с едно по-необичайно питане. Получих един гоблен като подарък, на българска панама 22 каунт е, с гобленов бод се шие, 1:1, 24 цвята с памучни конци ДМС. Ето го:

Красив е, но заради очите аз гледам да шия 14-ти каунт. Съответно предложението ми е следното - ако някоя от вас го харесва и има нещо за размяна (на 14-ти каунт), моля пишете ми. Ще отговоря на всяко предложение. Simple Smile

П.С. Пуснах го във ФБ и супер бързо го размених Simple Smile На всички - приятно шиене! Скоро ще гледам да мина да покажа какво уших напоследък и с какъв проект се захванах сега Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 20:54 от .♥.Петя.♥.

Общи условия

Активация на акаунт