С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 723
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Е свекито я слуша дотолкова доколкото после да има материал за интриги.Ами не е ок подобно поведение , не и отива на годините( все пак и тя е била снаха и млада невеста някога) , но явно манталитета и като от патриалхално време. Лично моето мнение е , че всичко си зависи от мъжа ти - той е човека който трябва да постави граници и да нареди преоритети.  Тя му е майка и заслужава добро отношение , но той вече има свое семейство и тя трябва да уважава вашите решения и да се съобразява търсейки баланс , но не и налагайки се или интриганствайки. Най- грубо казано мъжа ти не се ли осъзнае и не я ли постави на мястото сега това с годините ще и стане навик .

# 91
Джейн, има тема за свекървите. За другия път да знаеш 😉

Оплаквам се от моя мъж - поканил е приятели на гости довечера и ми каза чак сега. Е, какво толкова, голяма работа - гостите ще дойдат чаааак в седем😅

# 92
Джейн, има тема за свекървите. За другия път да знаеш 😉

Че той мъжа й е виновен. Не свекървата. В точната тема си е. Ако беше писала в свекървенската тема, щаха да я насметат, че мунчо не умее да се оправи с майка си. И че не е виновна свекървата.
   Джейн, опитай да обясниш на мъжа си, че чувството за вина към родителите и неговото преодоляване е част от порастването. И откъсвайки се от родителите става възрастен. Нека в разговорите с майка си използва постонно изрзи от типа: "със съпругата ми решихме", Ние със съпругата ми ще прави, пазнуваме...
  Опитайте се да привлечете свекър ви(ако има) - да ви защити пред другите роднини. Това са съвети давани от психолога Людмил Стефанов(в неговата тема).
  И се научете да не ви пука от мнемието на роднини.

# 93
На правилното място пиша, Thremafan, аз съм омъжена за ММ, не за свекърва ми. Ако ММ не позволяваше да го манипулират, нямаше грам да ми пука каква е свекърва ми. Няма свекър в картинката, починал е, но има гадже. Като цяло винаги се прави на жертва и по този начин привлича съжаление от роднините  си, които трият сол на главата на ММ.

# 94
  • волно калдъръмче
Най-лошото е, че и той осъзнава на какъв тормоз е подложен, но не може да си позволи да реагира адекватно, защото такова му е възпитанието - не може ей така да се опери на майка си. Явно тази жена има голям авторитет и пред роднините, щом и те са в нейния отбор.

На мен лично не ми харесва да свиря втора цигулка и не бих търпяла подобно отношение. Бих балансирала заради мъжа си, ако извънредно много го обичам. Въпросът е докога ще се обичаме, ако все ще се питаме не чупим ли с нещо пак хатъра на мамито.

Никой няма да отчете балансирането в отношенията. Просто се приема за добро възпитание и за даденост и често на добротата не се отвръща подобаващо. Следват разочарования и горчилки. Ми не, благодаря. Казвам си, каквото ми е, който иска - да ме разбира.

# 95
Ами, ето за всеки празник трябва да сме при нея, преди дори искаше и наши рожденни дни да ги празнуваме заедно. Ми, не става как вижда хора, които нямат и 30 да празнуват с родителите, не върви. Айде за семейни празници сме заедно, но ги разделяме, при едните сме при моите родители, при другите сме при нея и пак се цупи. Толкова ли не може малко на мира да ни остави поне първата годишнина да си я отпразнуваме като хората. Все се цупи, все е недоволна за нещо и прави фасони. Ама за всичко е виновен ММ, че така й се оставя. Да ми беше майка, щях да я оправя на бързо.

# 96
  • София
Джейн, къде ти беше акълът да се събираж с тоя мъж... голям таралеж си си вкарала в гащите, но искреното ти пожелавам, да намерите някакъв баланс и разбирателство...

# 97
Мислих си, че няма да ме дразни цялата ситуация, след като майка му е далеч и няма да се виждаме често. Но истината е, че дори през телефона умело го манипулира. Благодаря, Лъвице! Heart

# 98
Хаха, ама много забавно това. Тя от къде е знаела предварително какви са роднините на бъдещия мъж, че да го избира на по тях..
Ако си бе избрала мъж с разбираща и толерантна майка, то пък друго щеше да не е окей..
Да пратят на майката един букет цветя на деня, понеже няма да присъстват лично и по този начин ще покажат уважение към празника й, а те да си отидат да се радват на живота и връзката си.
Друг е въпроса и двамата ли искат да си празнуват другаде първата годишнина, или това е желание и идея само на жената, а на мъжа да му е все тая въобще ще празнуват ли, ще ходят ли някъде, или ще си поръчат пици, примерно..

# 99
Има желание, познавам го, вълнуваше се, планувахме го, докато не му напомних, че майка му има имен ден на предния ден и го попитах какво ще правих в такъв случай. Стана му тъпо и каза, че пак ще му мрънка, ако не отидем, ще започнат да го обвиняват и т.н

# 100
  • София
Мислих си, че няма да ме дразни цялата ситуация, след като майка му е далеч и няма да се виждаме често. Но истината е, че дори през телефона умело го манипулира. Благодаря, Лъвице! Heart

Ами то отделянето се случва в главата, не с разстоянието. Но определено ви е голям плюс, че сте далече, намери начин максимално да се възползваш от това Wink

И друг път не му напомняй... удобно забравяш, и стискаш палци да не се сети сам Joy

# 101
  • в сърцата на децата <3
Има желание, познавам го, вълнуваше се, планувахме го, докато не му напомних, че майка му има имен ден на предния ден и го попитах какво ще правих в такъв случай. Стана му тъпо и каза, че пак ще му мрънка, ако не отидем, ще започнат да го обвиняват и т.н
Започваш да си пускаш хорското мнение през крачола и се приключва с драмата. Колкото по-скоро мъжа ти разбере, че никога няма всички да са доволни, толкова по-скоро ще заживеете нормално. Или ще се разведете, разбира се, ако избере маминка Joy

# 102
И да не му бях напомнила, нали маминка ще да му напомни. Щяхме да сме резервирали нещо и ако трябваше да отменям, тогава вече нямаше само да съм обидена.

# 103
  • София
Щеше ли да отмени вече направена резервация?

# 104
Не съм сигурна, но ако стане голям скандал от мама и родата, може да се пречупи. Като цяло много от нещата ги прави, за да не му се мрънка на главата. По-лесно му е така, казва, че иска спокойствие и прави всичко само и само да не му мрънкат. И като отиде на 2 час го побъркват от наставления. Не може да разбере, че трябва като мъж да тропне на масата и да каже какво мисли и иска и да не поддава. Мен ме дразни, че не иска да ходи и  сам казва, че иска да празнуваме, но няма смелост да изтрае терора. Защото наистина е терор, започва едно лудо звънене и ускоряване от леля, чичо, баба и т.н 'как може да оставиш майка ти, тя те е отгледала' и му вменяват чувство на вина. Ако искаше да отидем, пак щеше да ми е гадно, че няма да си празнуваме, ама по някакъв начин щях да го приема. Но заради това, че не може да бъде твърд и да си каже позицията да се съобразявам с чужди номера и постановки, абсурд.

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 21:12 от Jane122

Общи условия

Активация на акаунт