Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 191
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, момичета. Не мога да изчета всички мнения в новата тема, но ще наваксам, обещавам Grinning

Добре дошли на новите априлки, продължава да нараства нашата бройка  Hug Hug Hug

За БХС - след 35 г. е задължителна амниоцентезата, но според мен самия БХС е добре да се прави от всички, това в крайна сметка е просто едно вземане на кръв за нас (въпреки, че мен безумно ме е страх всеки път). Но ползата от него според мен е голяма. Отпада едно притеснение за бебо.

За дрехите за бременни - ами цените са такива навсякъде. Възмутително, но това е!

Имам въпрос - от къде (в София) мога да си купя крем за стрии на Кокона майка? Търсих го в Римедиум-а (любимата ми аптека Laughing), но не го видях. Вярно, че и не питах, ама... Много го хвалите и реших да го пробвам, че още не мога да прежаля толкова пари за крема на Чико.

# 61
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз Коконата си я взех от Ремедиум, но имаше само масажно олио за тяло за бюст нямаше

# 62
Здравейте всички,

Аз днес ходих на ЖК да ми видят резултатите от изследванията и както си мислех всичко е наред. Обаче ме гложди един въпрос-трябва ли да ми дадат направление за стоматолог, моя лекар каза не, а пък съм чувала, че на бременните им се полага безплатен преглед? Моля тези, които са ходили или знаят да пишат по въпроса, не че лекаря като ми отказа ще мога много да настоявам, ама все пак да знам  Shocked
Меlodiya и моите шефове са доста "нещастни" и от цели три седмици чакам да решат за осигуровките ми, все едно ще измислят наново атомната бомба - такова мислене пада. Вече ми се струва, че те са решили да не си мърдат пръста, но не ми го казват и само ме изнервят. А иначе винаги ми плащат отпуската и болничните на минималната, не че аз много ги ползвам де, всеки път си ходя болна на работа, вообще не отсъствам, работя като вол, за разлика от някои тук, ама това кой ти го брои. За 6 месеца осигуровки направо ще си умрат от яд, какви хора, направо ужас! Ако ми откажат почвам болнични-отпуска, ще ги затруднявам и аз колкото мога, кофтито е, че аз ще аз ще стоя без пари през това време.

dari stz и аз имах киста на единия яйчник, установиха ми я в 8 г.с., а в 12 г.с. , когато отидох не феталната вече беше изчезнала, тъй че не се притеснявай излишно. Не знам твоята дали е същата, но щом лекаря ти е спокоен не се шашкай, може де си изчезне без следа от само себе си и едно притеснение да е по-опасно за теб от самата киста.

catty m относно крема на Кокона-даже и да не го намериш не се коси, аз го имам и не съм супер възхитена от него, просто е доста гъст и твърд (на мен по скоро ми е твърд, отколкото мазен) и ми прилича на онези старите кремове Здраве и Медикоидеал или на бебешки крем против подсичане. Чувала съм, че най-ефикасната рецепта била-свинска мас+сода за хляб +розово масло, но нито знам как се приготвя, нито съм го изпробвала. Малко ми е гадно това с маста, може би по натататък като взема бурно да раста ще се прежаля.
Алабинка ти като се мажеш с вазелин кожата попива ли го добре? Моята по принцип не е суха и ми се струва, че поне засега много мазни неща не би поела.

Aya и аз съм 1 кг. плюс, а пък още съм в 13 г.с. и нямам почти корем, тъй че можете да си представите това кило къде е  Embarassed

Целувки на всички, приятен ден и повече почивка!

# 63
  • гр.Варна
Момичета,
днес ходих на кардиолог.
Слава Богу-добре сме,но аз съм на лекарства.
Днес сутринта кръвното ми беше 165/100.Уплаших се.После спадна на 130/85.
Засега няма да се влиза в болница.Надявам се,че и после,макар да ми бе намекнато,че може да се наложи.Имам апарат,който се поставя на китката,но доки каза,че не е добър и сега трябва да си купувам нов,който е за под лакътя.
Аз много се изнервих онзи ден на консултацията,тъй като ме приеха с 1 час по-късно и респективно нямаше време за ехограф,та не можах да видя малкото човече.Много ми е мъчно заради това:(
Лека вечер момичета

# 64
Обаче ме гложди един въпрос-трябва ли да ми дадат направление за стоматолог, моя лекар каза не, а пък съм чувала, че на бременните им се полага безплатен преглед?
...
Чувала съм, че най-ефикасната рецепта била-свинска мас+сода за хляб +розово масло, но нито знам как се приготвя, нито съм го изпробвала.  

За стоматолога - на бременните се полага допълнителен преглед със сваляне на зъбен статус. Това го пише в списъка на услугите, които се поемат от РЗОК, на видно място в кабинета на моя стоматолог.  Peace

За мазилата - И мен ме интересува тази рецепта: мас + розово масло. Преди време четох за нея във форума, но сега не мога да я намеря.  Cry
Само не ми е ясно като се намажа сутрин колко време трябва да стоя гола и да чакам да попие  hahaha

hristina_k, стискам палци всичко да е наред при теб! Не се ядосвай за ехографа, нали може да те видят и в по-късна седмица. Важното е сега да си здрава и спокойна  Peace

# 65
denisimo, и аз съм като теб - изплащат ми болничните на минималната заплата, защото ме и осигуряват на минимална  #Cussing out Така е в БГ за съжаление. Моята шефка до някъде е доста разбрана и даже тя предложи план да ми овеличи осигуровките, за да взимам все пак някакви пари, докато съм в болничен, пък и след това като съм в майчинство. Е сега, обаче като ми мине това с повръщането и се върна на работа, ще получавам почти толкова, колко и като съм в болничен, което е меко казано гадно  #Cussing out Всички шефове си гледат кое е най-изгодно за тях и никой не гледа в минало колко си работил, колко работиш, дали си сточл болен на работа и т.н.  #2gunfire
За училището за бременни - надявам се накой да се навие и да отидем. Аз лично мога да си позволя и да ходя по-късно на работа и да ходя от време на време на у-щето. Ако някой има желание и възможност да казва.  Hug
Аз днес съм като пияна-заспала-отнесена от това хапче. Вчера не ми се отрази, но днес само ми се приспива и общо взето нищо не ме интересува и никой не може да ме ядоса  Mr. Green Казах на мъжо, че сега е момента да ми вдига скандали ако има нещо, защото няма да му обърна внимание  Twisted Evil Ама той на пук е много миличък  Wink
За дрехите - искам да си купя някакъв панталон по-дебеличък за зимата и за сега де, ама пък се притеснявам дали ще ми става като ми попорасне корема, защото в момента нямам кой знае какъв корем. Стават ми само обаче едни дънки с ниска талия и си ги нося тях, но ми писна, та ще видим какво ще измисля.   Peace
Лек и ползотворен ден
  bouquet

# 66
Момичета, никой нищо не каза за срещата newsm78 Дават го времето слънчево с възможност да превали. Неделя го дават 18 градуса, което си е топъл есенен ден. Дайте да се орагнизираме, че като завие снегът съвсем няма да ни се излиза.   Peace

# 67
Здравейте мами,
и аз ходих скоро на консултация и страшно се развалнувах и имам нужда да го споделя а тук край мене няма с кого. Та реших че вие най - добре ще ме разберете. Пиша рядко но просто не намирам време. Сега почнах нова работа и се стремя да не се излагам че направо им се чудя как ме взеха бременна. А и по край детето имам ангажименти, а все ми се спи.
Мноого ми се спи и все ми се гади.

Та за разлика от предната беременност сегами водят консултацията на хубаво място и имат много хубав видеозон и можах много добре да видя бебо, не се спря за една минута, върти се като луд. И вече рита яко, за разлика от дъщерями която беше много ленива. И почти не риташе.

Няма ли мами от Шумен тука да си правим компания.

# 68
Здравейте ,мамчета!!!
Пиша ви,за да споделя с вас,че преди малко усетих бебчето си.НЕВЕРОЯТНО УСЕЩАНЕ!Така се зарадвах.Малко преди това инстинктивно си бях сложила ръката на корема,та можах да го усетя и върху ръката си.Много скоро ,само след няколко месеца,така ще ни ритат,че ще ни събуждат.
Пожелавам на всички,които още не са изживяли това - да им се случи мнооооооого скоро!
Приятна вечер и много усмивки!  smile3503

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 17:28 от larsen

# 69
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Днес и нашата бебона беше доста активна. Ако не ме боли корема, тя ще се премята.

# 70
Момичета, за прегледа на шийката не се притеснявайте.Той е даже желателен-да се види дали е затворена хубаво.С ръка никой не бърка, просто се оглежда входа добре.Това е.На мен ми взеха цитонамазка, понеже последната ми е в началото на годината.Резултатът е ок.Шийка хубава, чиста и затворена.Идеално.Бебето ми върви като че ли по-голяма от първото, съдейки и по корема.
За мазането-казала съм го още в началото-по-добре да се маже, ако не помогне-няма да навреди.
Аз се бях настроила вече да видим пол, но не-ще чакам феталната в 20 седмица.Нямам усещания за това, както нямах и с първата бременност.
Колкото до ритането не бебчето-чакайте да видите в 7,8,9 месец какво е чудо на чудесата-цял корем подскача и се криви във всевъзможни форми... Laughing
На зъболекар ще ходя другият месец-така съм запланувала, и без това имам да правя зъб.

# 71
  • София
Здравейте и от мен. Много работа нещо напоследък, една колежка напусна и сега се натрупа. А пък аз съм в чудесни отношения с колегите и шефа и не мога да ги изоставя да се оправят сами, защото е направо невъзможно. И си ходя на работа, въпреки че още си влача хремата   Tired

За прегледа на шийката. И мен ме гледаха, но никой не пипа! Даже гинеколожката се зарадва, че цитонамазката ми е от юни, та нямало нужда да правя наново, щото се взимало /за цитото специално/ секрет от шийката на матката точно и не че имало проблем, но ако може да се мине без това е ОК. Иначе другите секрети са направо супер. Кръвта също /чакам само някакъв австралийски антиген, но може и да не го дочакам, защото тя каза, че няма да ми се обади, ако всичко е ОК/.

За БХС. С мъжът ми решихме да не го правя. Имах известни колебания дали все пак да не направим И него, но той каза, че по-добре да направя два пъти при различни доктори фетална, отколкото това изследване, което показва само някаква не/вероятност и всъщност нищо не става ясно от него. В тоя смисъл, кажете ИМЕНА, моля. При кого?

За фолиевата киселина. Казаха ми да я пия до 16-та включително.

За мазилата. Някъде четох за домашно приготвено мазило от мас и невен. Имате ли идея какво значи 'невен'? Какво на невена? Как се прави? newsm78

За сканиращите врати за метални предмети. Днес ми се случи нещо, което доста ме обезпокои. На влизане в съда, където ходя по 2-3 пъти седмично, задължително се минава през такава врата за оръжие. Днес пред мен имаше една видимо бременна жена, която докато минаваше един от полицайте вътре опита да я спре. Каза: "Недейте, елате оттук." Отначало не разбрах какво става, тя също и влезе, а когато попита, той обясни, че вратата е магнитна, а тя е бременна и не било хубаво да минава. Аз вече бях тъкмо минала през вратата и направо изтръпнах. Чували ли сте за влияние на магнити върху бременността?

За честотата на прегледите. Бях свикнала да ходя на 2 седмици, сега направо ми липсва. Как да съм сигурна, че всичко с бебче е наред? Да не говорим, че изобщо нищо не усещам още, на моменти направо 'забравям', че съм бременна. Много ви завиждам, момичета, които сте усетили бебчо. Heart Eyes

За срещата. Аз съм винаги ЗА, но само ако ми е минала хремата, иначе ще е безотговорно спрямо вас.

Мелодия, страшно хубаво се е получило с брат ти. Поздравления!   bouquet

Ауа, справила си се страхотно с темата и новите линкове!  Flowers Rose

welcome Добре дошли на всички новопопълнения! Много се радвам да ставаме повече и повече.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 21:17 от Илит

# 72
Здравейте мамчета    newsm03,днес бях на преглед и бебчо е добре тежи 142гр. , смучеше  си пръста и подскачаше като акробат.На 25.10 съм на БХС ,но акушерката ми каза ,че щял да бъде на УЗИ,ще ми го прави д-р от ЖК.
denisimo и моите шефофе така се мотаха с осигуровките и накрая решиха да си ги довнасям разликата от минималната зап.до сумата на която съм решила да ме осигуряват.
Stra4i съгласна  съм да ходим на у-ще само трябва да се разберем кога .
Илит аз се записах на фетална при доцент Томова на 15 .11. от много места ми я препоръчаха но има голям наплив за нея и трябва  по -скоро да се обадиш ако искаш да ходиш при нея GSM  е 0887 606 830 .Прегледа е 50 лв.
Добре дошли на новите априлки ,нядям ,че ви е приятно при нас . Hug

# 73
Едно голямо здравейте, пък макар и закъсняло и от нас  Hug

Аз съм на седмото небе - исках да ви пиша първо, но ще е като се похваля  Crazy Бях на преглед тази вечер - бебоците си шават, растат си повече от добре, излизат с 3-4 дни по-напред  Whistling, тежат по 176 и 177 гр., т.е. са почти еднакви  Heart Eyes Измериха ги, но нищо не разбирам от тия цифри  newsm78 Горната плацента е предна (явно затова усещам само това бебече за сега), а долната е задна. Но най-интересната и вълнуваща новина от днешния преглед е, че вече знаем "със сигурност" какво е едното бебче - stork-boy  newsm44 Другото не се показа добре и може и да излезе някоя свенлива госпожица  Grinning

Мелодия, това за брат ти е страхотна новина  Hug А за работата не се ядосвай, като ти дигат нервите, зимай болнични  Peace

Алабинка, сестра ти е в списъка  Wink

Страчи, аз съм ЗА училището и мисля, че ще мога да ходя от време на време. Само трябва да е някоя интересна за нас тема. Купих си последния брой на 9 месеца и там ги пишеше темите - нещо не ми грабнаха окото  newsm78 За 6-7 месец ще са добре, но сега е още рано, поне за мен  Peace Аз иначе утре съм на ЖК и ще питам за тяхното узилище (в 1 АГ).

За срещата, не ме бройте скоро - в събота съм на Стройко, а в неделя на обучение Tired

Ларсен, много се радвам за усещането ти  Hug Точно в тая връзка ми дойде муза снощи за заглавие, така че като гледам какво започва тая седмица, от книжката ми май си разбират от таботата, а името на темичката ще е доста актуална много скоро  Grinning

Илит, не си го слагай чак толкова на сърце - знаеш ли колко магнитни полета ни облъчват всеки ден... Особено в центъра. Просто от сега нататък им казвай, че си бременна и не минавай от там   bouquet  За ФМ съм чувала за Томова, Марков и май Мазнейкова  Thinking

Анишка, как не сме се засякли при док Joy.

Моя корем продължава да расте с главоломни темпове, но пък започнах да се мажа  Crazy Утре се връща мъжа ми и се наговорихме предварително да види дали ще забележи голяма промяна в големината на корема  Joy Показах на кумата по уеб камерката и тя каза "Ма моя корем беше такъв в 9ти месец"  Shocked  hahaha Е, не е чак толкова голям - качвам сега снимки да го видите. И най-накрая качвам и малко дрешки  Peace

# 74
  • София
Добро утро, майчета.

Днес се събудих в 5.30 ч. и съм рано рано на работа, което е добре за сега, че няма никой още и мога спокойно да си чета тук. Следобяд сигурно ще дремя пред компютъра, ама сега се чувствам супер - с чайче и закуска в ръка smile3508

Ларсен, как ме трогна това, че си усетила бебо. Аз още не съм май, а от 3 седмици не съм ходила на преглед и вече нямам търпение да отида другата седмица да си го видя и да видя, че всичко е наред Heart Eyes

Моя корем расте, не много, но имам чувството, че се изменя с всеки ден.

anishka, в кой център си на преглед при д-ц.Томова? Казаха ми, че преглеждала в "Св.Лазар" и в някакъв друг, но цената била 80 лв.

Пожелавам ви хубав слънчев петъчен ден newsm51 newsm51 newsm51 newsm47

Общи условия

Активация на акаунт