Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 210
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Слънчев ден, мили бъдещи майчета!
Радвайте се на последните няколко слънчеви дни, че зимата идва. Завиждам ви за срещата,надявам се да се състои както във Варна,така и в София, май си останах самичка от Плевен. Е,какво да се прави!
Характерът на бебчо: Правени са доста експерименти за да се установи кое всъщност е по-важно- социалната среда или генът, даже си има едни много страшни формули. И всъщност накрая се приема, че социалната среда е определяща, но ако човек си има заложено нещо, попадайки в съответната среда то се развива по-бързо, а ако случи на родители (в което съм сигурна за нашите бебчета, защото вие всички сте  newsm74), няма за какво да се притеснявате!Не искам да ви занимавам с подробности,но ако някои има интерес, имам доста материали на тази тема,включително и дипломна работа Whistling
Лек ден на всички! Хапвайте каквото ви се хапва!  bouquet

# 226
  • София

Ami iskam da vi zapitam vie znaete li ne6to za u4ili6te za roditeli - naprimer v Sveta Sofia? Sa6testvuva li, bezplatno li e, koga se pose6tava poneje hodia na rabota.

http://www.1agb.com/news.php?id=10

# 227
Благодарности на Aya, че ме е включила в списъка на априлските мами. И понеже ми стана малко неудобно, че не зная името на мед.център, където ходя на ЖК (И много смешно звучи в априлския списък :"един мед.център близо до хали Шипка...") днес се заинтересувах как се казва: Частна гинекологична клиника "ЕВА". Оказа се, че се води като клиниката на д-р Заимов (явно е известен във Варна, но аз лично не съм го чувала).
Имам много работа и не сварвам да Ви изчета, камо ли да се включа с коментар по темите.
Приятен ден на всички, а на работните: лека работа и не се претоварвайте!

# 228
Здравейте отново мамчета  Hug
Имам добри новини за моя бебо. Сега се връщам от посещението при док, че това гадене ме беше притеснило. Та да ви кажа каква била причината - не съм приемала достатъчно течности и затова съм загубила апетит и ми се е гадело. Иначе бебчо е много добре и продължава да расте и да прави разни акробатични движения, от които на мен сигурно би ми се завило свят, но на него май му харесва  Laughing
Засега все още не пожела да покаже дали е момченце или момиченце  Thinking , но по-важното е че е добре, а пък в крайна сметка каквото и да е аз пак си го чакам с нетърпение.
Все още не съм го усетила, но док каза, че първите бебчовци се усещали малко по-късно и затова да не губя търпение  Blush
Мноооого  Hug и   bouquet на всички мамчета!!!

# 229
  • Пловдив
И аз да се отчета )
Аз пък днес бях на кардиолог - за проблема със сърцебиенето ои задушаването когато съм легнала ... е, оказа се нормално. Нямало нищо притеснително, било нормално да се случи особено ако преди да легна съм се нахранила или изпила малко повече течности. Въпреки, че е рано от самата големина на матката да се избутват органите и да притискат сърцето, когато стомахът е понапънен и при по-малка матка се получавал същия ефект.
Другата новиина от кардиолога - попита ме дали знаем пола на бебо (а док нали беше казал, че ще ми каже чак в седми месец...) и като казах че още не - ми каза да си имаме едно на ум за женско Simple Smile))))   (явно разликата в пулса при мъжко и женско)
Много се радвам, защото това потвърждажа моето усещане, и това на таткото Simple Smile

# 230
Бени, радвам се че сте доволни. Дано се окаже прав доктора.  Praynig
Аз като ходих на ФМ мериха сърдечните удари - вечерта на прегледа бяха 180. На другия
ден ме викаха пак да направят снимки / беше свършила хартията/ и вече бяха 146.
Не знам дали пулса може да е верен критерии.
На курса за бременни ни казаха, че много важно е ние какво чувстваме.
Почти не лъже шестото ни чувство. Така, че успех - дано е девойка.   bouquet

# 231
Здравейте !
За срещата - предлагам да си направим списък, кои ще се виждаме, да знаем горе-долу. Аз винаги съм ЗА и съм на линия, пък и мъжо е на работа, та ще се разсея малко. Ако е хубаво времето и аз предпочитам някъде, където има градина.
Предложения за заведение :
Хепи на пл.св. Неделя
УГО на малките 5 кюшета
УГО на Витошка
..........................

Ако искате тези, които ще идват да ми пишат на лични.
Аз днес бях при док, ама много се криеше този път и не можахме хубаво да се видим и снимките са много лоши... Та няма да слагам снимки още. Иначе док пак ми се скара за течностите и каза, че е много вероятно от кръвното да ми тече кръв и че се случвало често при бременните, било като кървенето на венците. Даде ми болничен 20 дена, до като спра лекарството, от което съм пълно ХаХо  Crazy
Мелодия, за реването и чувствителността, аз също съм много жизнерадостен човек, рядко някой ме е виждал намусена или тъжна, винаги съм  Mr. Green Но и аз се хващам, че напоследък имам моменти, в които се разревавам от нищо. А и мъжо ми казва, че съм станала "СЪСЕЛ" и само съм съскала  hahaha Ама това е положението ще ни изтраят няколко месеца.   Whistling
Добре дошли на новичките    bouquet Ще се радвам да се присъединят към срещата ни  Hug
Утре ще ходим с МАРТА на училището, ако има желаещи - също много ще се радвам. Имаме среща в 9:10 на стълбите пред Лиляна Димитрова. Провежда се в Мисс Каприс.
  Peace

# 232
Май че пролетта и щъркелите ще донесат много бебчета през април stork-boy stork-girl
Цели 70 за сега  smile3521

Здравейте най-накрая и от мен. Такава въртележка ме е завъртяла напоследък, че дори не можех да чета, камо ли да пиша - днес за пръв път от петък насам сядам и ми трябваха няколко часа да ви изчета, толкова активни сте били  Hug

Първо добре дошли на новите мамчета   bouquet - мисля, че добавих всички, но да се проверите, че може и да съм объркала нещо  newsm78

Дейзи, мерси за линковете - магазините за бременни ги имаме отпред отдавна, а тези за бебешките и детски магазини съм ги подготвила в един файл отдавна, но чаках да понапреднем малко, защото ми се струва рано  Blush Ако искате мога още сега да ги добавя  Wink И другите линкове ги имам извадени (аз съм голям 'воайор' и следя за интересни неща и по другите теми често  Grinning)

Аз за срещичка не съм сигурна, че ще успея тази седмица, но ако има уговорка ще я имам предвид определено  bowuu

Иначе спя от една седмица с възглавница под корема - иначе виси и боли  Embarassed

В понеделник приключих със зъболекаря  Party - следващия път е след нова година да ме види профилактично. Казал ми е да се мия с Лакалут Актив, нищо че нямам проблеми с венците - но тя ми е отвратна  Sick Е мия се де, какво да правя  Crazy - но поне ги въртя и сутрин се мия с нещо по-приятно  Flutter
Та за момичетата, които имат проблеми с венците - мийте се с Лакалут Актив  Peace

Сините вени, и аз ги имам  Mr. Green Те са заради опъването на кожата и увеличеното кръвообръщение (заради което се и задъхваме много лесно  Wink)

Днес влизаме в 18г.с. и съм 4кг отгоре  Whistling Продължават да са само по корема и гърдите (вече и чашки Д са ми малки  Crazy) Blush

Бенита, възможно е да ти се случва ако лежиш по гръб - така притискаш кръвообръщението на плацентата - затова препоръчват от 14-15 седмица нататък да не се лежи по гръб  Rolling Eyes

За 3та градска и на мен ще ми дадат бележка като отида следващия път на ЖК  Party - но са ми казвали дали се плаща  Thinking Не знам точно какво е, но гледат нещо на сърчицето  newsm78

# 233
  • София
За срещата. Да, да, да!!! И аз съм за градина, защото май събота ще е последният топъл ден.  Sad А вътре колкото и да има климатици и 'салони за непушачи' все задушно ми се струва. Иначе нямам претенции къде, където решите.

smira, и мойта доки /по здравна каса, не частната/ има някакви часове за бременни, но всъщност когато трябва да ходя ми записва съвсем различен самостоятелен час. Но ми се струва абсурдно да те карат да висиш с часове някъде, където няма никакви други пациенти, само защото не му било часа!  #2gunfire

# 234
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
По принцип лекарите са задължени да имат определни часове за преглед на пациенти по договор със здравна каса, но не всички спазват този график. Подигравка е да караш бременна да чака тези определени часове.

Нашата беба е много добре. Беше се изтегнала с вдигнати ръчички и придъвкваше нещо.
Чухме слаби тонове с апарата. Като и премери лекаря главичката и крачето излезва че е с размер на 18 седмичен плод - пак е доста пред мен. Но лекаря ме успокои, че след като от няколко прегледа е напред всичко е наред - или съм забременяла веднага след цикъл или просто бебетата в мен растат по-бързо.
На ехографа се видя и контракция. Нямах болки около 10 дни, но като излезнах от клиниката едвам стигнах до спорката на автобуса.
Хубавото е че плацентата ми се е дигнала с 1 см.

# 235
здравейте, като гледам повечето сте усетили бебчовците аз още не съм и не знам какво е усещането сигурне е много хубаво, ако можете да ми го опишете ще съм Ви благодарна.

# 236
  • София
Здравейте!
Поздравления за новодошлите  Simple Smile
Brambar, Aya - Посещавам консултацията в "Майчин дом - София".
Ходила съм досега само веднъж. Понеже беше лудница от пациенти, докторът ми каза да мина отново след около месец, но не ми каза определена дата. Можете ли да ме ориентирате кога трябва да да отида? Предишната ми консултация беше в 11-та седмица на аменорея, сега съм в 14-та.
Catty m, не се суети толкова за това подписване и не се притеснявай. Да знаеш - това е един от най-важните дни в живота ти и да знаеш, че в самия ден всичките ти притеснения ще бъдат изместени от голяма радост и щастие, и удовлетвореност! И няма да ти пука от нищо и от никой, защото тогава всичко наоколо се замъглява и виждаш само себе си и любимия. За това всичките тези предварителни притеснения са излишни. При мен сватбата се разви светкавично. С мъжа ми решихме да се женим миналото лято и още същия ден отидохме да организираме всичко и се изследвахме. А само след една седмица се състоя и самата сватба. Роклята ми я ушиха на "Пиротска" за 3 дни, ресторанта резервирахме вечерта преди деня на самата сватба, гостите поканихме горе-долу пак същата вечер... Wink През цялата нощ преди сватбата суших дрехи и редих куфари за медения месец. Съответно не спах и за секунда... Но на самата церемония бях свежарка и се чувствах на седмото небе.

За списанието "Моята бременност" - и аз си го купих и прочетох половината вече - много е хубаво - препоръчвам ви го. Пазарът е залят със списания за бременни, а не са евтини... Щеше да е хубаво, ако можехме да се организираме с някои от вас да си менкаме списания - иначе всички за 1 месец излизат над 20 лв - не си струва.
За Витамините- много се интересувам от тази тема и съответно съм изчела много научни статии. Откритията са спорни и противопоставящи се. Накрая се стига до извода, че е най-добре да се приемат витамини от храната, а не от таблетки. Някои комбинации от витамини са врени - едни витамини от комбинацията пречат на усвояването на други. Освен това предозирането с дадени витамини води до развитието на заболявания, сериозни здравословни проблеми и увреждания. А предозиране лесно се получава, когато витамините се пият на хапчета. в хранат също има витамини и като се прибавят и хапчета = предозиране. Изключение по въпроса правят случаите, когато в организма се наблюдава недостиг на определени витамини (магнезий, вит. С, В и др.). Тогава се приемат витамини по лекарско предписание и тези витамини са си направо лекарство - трябва да се пият! Така че, ако лекарят ви изпише витамини - пийте ги задължително - няма да ви навредят в този случай.

За болките и неразположенията - От самото начало си ме боли кръста - нормално е при бремнните... Sad ПРез втория месец ми се гадеше ужасно много, особено привечер и като се събудех нощем. От няколко седмици направо бях забравила че съм бременна в това отношение, но допреди 2 дни. Сега отново ми се гади, но не толкова силно и предимно следобяд. Особено ако съм яла месо... Sick
Друго неразположение - няколко дни ме боляха тъпо костите на краката, а ставите ми започнаха да пукат... Ям по 2 кисели млека на ден, но явно става нещо с калция...
Нощем, ако съм вечеряла стабиллно, не мога да заспя докъм 3-4 часа - само се въртя, коремът ме боли, не мога да си намеря място... Иначе, ако съм яла много малко си спя, но пак не ми е удобен корема.
Имам ужасен запек - по 3-4 дни си го поддържам Mr. Green НЯкой знае ли някакво средство срещу запек? Какво ли не опитвам, но не ми помага. Може би не знам нещо или не се сещам... В карен случай ще мина на клизми Sick

И отново за храната- както пиша за здравословната храна, как трябва да се яде и какво... така съм си качила вече 2 килца... Коремчето ми е съвдсем мъничко, гърдната ми обиколка не порасна повече от 2-3 см... Ясно е къде се концентрират килцата  Shocked Същевременно само се насилвам да ям месо и резултатът е че след това ми се гади ужасно и се чувствам зле. Риба преди ядях много, но откакто съм бременна - чак носа ме заболява от гадене като се сетя за риба Sick Онзи ден мъжа ми ме набута в сладкарница "Неделя" и ми взе три различни торти - човекът се е загрижил, че преди ядях много сладко, а сега само по малко шоколад...  Heart EyesИ решил да ме захрани (според него вече трябваше да се търкалям по нанадолнищата)... И от трите вида торти ми стана лошо - съответно само ги разрових и той ги дояде.
Сега по-сериозно за храната- добре е да се хапва поне по 250-300 г месо седмично при бременност. Месото (особено червеното) има важни за бебето аминокиселини, челязо и др.
Месото до голяма степен може да бъде заместено от риба или яйца. Противно на митовете, които се носят от зората на ануката - яйцата НЕ са вредни и токсични. НАпротив - бременните е добре да ядат средно по 1 яйце на ден - за препоръчване варено. 2 яйца = 100г месо. Жълтъкът е пълен с всички необходими за бебето вещества.
Рибата - доказано е, че в мазнините на рибата (особено тази уловена иколо САЩ и севернте райони на Европа) има много диоксини и живак, които са вредни и за нормалните хора и особено за бебетата и бременните. За това - сега яжте по-немазна риба и предимно речна. Бяла риба, сафрид, скумрия, ципура... Рибата тон, сьомгат, рибата меч и др подобни пращят от диоксини и живак. Какво да се прави - живеем в съвременния сват с разбита екология...
И важно! Като се ровех в Бг мама открих някъде, че 1 месец преди раждането е препоръжително да се спре консумацията на месо. Месото намалява еластичността на тъканите и таза, раждането е по-болезнено и т.н. Четох и статии в чуждестранни публикации след това и реших - ще спра месото в края на 7-мия месец!

За СРЕЩАТА в София - бройте ме и мен. Обаче трябва да се избере конкретно заведение - може и само на кафе да се видим, ако на друго място няма за непушачи. Ще мисля и аз по въпроса.

# 237
  • София
Мами, имам записан час за Фетална морфология при доц. Томова, но татито ни е извън БГ и ще го чакам да дойде и той с мен.
Та ако някой иска да го използва - нека ми пише на лични. Не е проблем да го освободя, но реших първо да питам вас. Знаете, че иначе записването е за след 20-30 дни.
Часа е за петък 27.10. следобед, в Св. Лазар. Цената е 80 лв.

# 238
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
P-r-o-l-e-t  за запека на мен ми действат сини слва. Сега съм си взела сушени.
Иначе препоръчват повече движение и повече течности и течна храна, плодове и зеленчуци с кората. Миналия път от ЖК в Шейново ми препоръчаха чай Зърнестец, малко е гаден, но действа

# 239
Добра  вечер мили  мамиии Simple Smile

ЗДРАВЕЙТЕ  НА НОВИТЕ  БЪДЕЩИ МАМИИИИ Simple Smile)))

ДейзиГ   и пенелопа  - Ами как да следя какво се получава от последната менструация , като се има  в предвид, че НИКОГА  не ми е била редовна. Всяка  година задължително ми прескача по месец -два , а да не говоря че изобщо не ми идва на някаква дата , а на каквато си иска . Колко пъти ме е  изненадвала ...
Та как  при  абсолюте нередовна , да  проследя и да се  ръководя  от последен цикъл ? Това може да е ориентир ..
Както и да е , дано по - късно  се получи нещо по-точно...

За витамините - на мен пък ми изписаха  Центрум ? Някакви идейки  защо него ?

tinitita - аз досега няколко пъти сънувах бебе , и то моето , да , знаех , че е моето , което малко ме озадачи и ме  понаплаши . Но знам , че е нормално , защото сънищата се появяват на фона на нашите преживявания и  мисли ( тревоги ) . Тук няма да  гледаме , че има  и друг  вид сънища - предсказателните . Те сега не са за нас  Wink
Бени - Wink Радвам се , че си узнала пола на манинка Simple Smile Жива , здрава , па дори и да са объркали случайно Simple Smile
Ая , и аз спя с възглавница , но не всяка нощ , а  само някой път като  ме понаболява кръста ...

Пишкането Simple Smile))  още си ми е на  линия , и на дневен , и на нощен ред Simple Smile

Момичета , вас хвана ли ви вече запекът ? Оффф... мен ме  излови от около седмица ... и ме  пуща Sad(
Опитвам с какво ли не ,  с  царевица , с  Данон със  смокини ... , със сливи ...

Общи условия

Активация на акаунт