Клиники в Истанбул - тема 13

• 52 070
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
то така ти тежат тия фоликули че не знам за какво спортуване бих могла да говоря лично аз Simple Smile

# 31
Не искам да плаша никого, но при първата ми стимулация лекарите прецениха, че ПиД е излишен. Млади родители, без предишни аборти и някакви други особености, само тубарен проблем.
Резултатът беше бебенце с малформации несъвместими с живота, аборт в много късен месец със секцио.
Дори няма да си помисля да направя нов трансфер без ПИД.
Има и момичета с истории със щастлив край, които имат здрави деца без изследвания.
Трябва да знаете и двете страни на монетата и да можете да си понесете отговорността на рисковете. Успех

Въпреки всичко не бих рискувала да правя пид
Имам позната с много опити,бременност и бебето с ДАУН. След това  всички опити правеше пид и естествено ембрионите не бяха ок.Реши да не прави пид  и нещата се случиха  В моментта гледа здраво бебе ! За мен ембпиона не бива да се пипа освен в случаи на тежки генетични заболявания в рода.

# 32
Не искам да плаша никого, но при първата ми стимулация лекарите прецениха, че ПиД е излишен. Млади родители, без предишни аборти и някакви други особености, само тубарен проблем.
Резултатът беше бебенце с малформации несъвместими с живота, аборт в много късен месец със секцио.
Има и момичета с истории със щастлив край, които имат здрави деца без изследвания.
Трябва да знаете и двете страни на монетата и да можете да си понесете отговорността на рисковете. Успех

Имам позната с много опити,бременност и бебето с ДАУН. След това  всички опити правеше пид и естествено ембрионите не бяха ок.Реши да не прави пид  и нещата се случиха  В моментта гледа здраво бебе ! За мен ембпиона не бива да се пипа освен в случаи на тежки генетични заболявания в рода.
За мен това е руска рулетка със здравето на детето и на майката. Но всеки си преценява дали да направи изследването или не. Не мисля, че има научни данни, че взетата клетка за изследването уврежда ембриона, ако правилно съм разбрала примера, който сте дали с вашата позната.
Ако нямах горчив опит, сигурно щях да мисля, че е излишно и като разход и като изследване, но на мен си ми е обеца на ухото, както и на всички момичета, които са минали през това, за съжаление никак не сме малко.
Всеки взема ама решението си, важното е да имаме здрави дечица Simple Smile

# 33

Имам позната с много опити,бременност и бебето с ДАУН. След това  всички опити правеше пид и естествено ембрионите не бяха ок.Реши да не прави пид  и нещата се случиха  В моментта гледа здраво бебе ! За мен ембпиона не бива да се пипа освен в случаи на тежки генетични заболявания в рода.
За мен това е руска рулетка със здравето на детето и на майката. Но всеки си преценява дали да направи изследването или не. Не мисля, че има научни данни, че взетата клетка за изследването уврежда ембриона, ако правилно съм разбрала примера, който сте дали с вашата позната.
Ако нямах горчив опит, сигурно щях да мисля, че е излишно и като разход и като изследване, но на мен си ми е обеца на ухото, както и на всички момичета, които са минали през това, за съжаление никак не сме малко.
Всеки взема ама решението си, важното е да имаме здрави дечица Simple Smile

Така е, решението е на всеки самостоятелно. Искам да добавя, че никъде в научни публикации не пише, че ПИД дава 100% гаранция.
Дай боже всички да имаме здрави дечица🥰

# 34
Да, така е, не дава гаранция, че ще има бременност и че тя ще бъде успешна. Но дава картина на годността, а годността увеличава шанса.

Дори четох информация, че вече в Америка се правят изследвания на ембриони дали имат предразположеност към диабет, рак и още едно заболяване щ. Предполагам, че метода не е пид, а друг.
Науката в това отношение предстои да се развива с големи темпове.

# 35
Да, така е, не дава гаранция, че ще има бременност и че тя ще бъде успешна. Но дава картина на годността, а годността увеличава шанса.

Дори четох информация, че вече в Америка се правят изследвания на ембриони дали имат предразположеност към диабет, рак и още едно заболяване щ. Предполагам, че метода не е пид, а друг.
Науката в това отношение предстои да се развива с големи темпове.

Понятието картина на годността , честно казано не знам как да го тълкувам.
По важното е, че ти си взела своето решение !

# 36
Факт е, че с ПИД могат да се избегнат много напразни трансфери. Ако не бях правила още щях да си правя трансфери с отрицателен резултат.

# 37
Факт е, че с ПИД могат да се избегнат много напразни трансфери. Ако не бях правила още щях да си правя трансфери с отрицателен резултат.
Дали?

# 38
И аз без ПИД имам два неуспеха. Третия ми опит беше с ПИД и имам успешна бременност на 37 години.

# 39
е както пък и има хора с пид и с неуспешни трансфери ! Но да то много е относително бе дами Simple Smile индивидуално , някои просто имат проблем с имплантацията то за това не става по нормален начин !. И с пид не става при такива хора , веднага или изобщо . Всичко си е малко индивидуално

# 40
Дали?
Да!

# 41
Дали?
Да!
Радвам се ! Не отричам, но по важното е че се коментира нещо ,но явно не сте разбрали какво искахме да обясним , а то е че ПИД не дава гаранция.Колкото искате момичета с ембрион след ПИД и за съжаление неуспешна бременност.

# 42
Дали?
Да!
Радвам се ! Не отричам, но по важното е че се коментира нещо ,но явно не сте разбрали какво искахме да обясним , а то е че ПИД не дава гаранция.Колкото искате момичета с ембрион след ПИД и за съжаление неуспешна бременност.
Да, съгласна съм че не дава 100% гаранция. Но много от случаите на неуспешни трансфери са свързани с генетично увредени ембриони. Няма да споря, всеки е минал по своя път и знае за него си кое е добре и кое не. Това, че вие отричате ПИД, не означава, че не е помогнал да много жени да забременеят.

# 43
Забравяте нещо по-важно от успешната бременност, а именно живи и здрави деца. Здрави майки, защото всяка стимулация и подготовка дава физическо и психическо отражение на организма.

В бременността по естествен начин също няма гаранция.

Само по себе си изследването няма как да ви даде гаранция, защото едно забременяване е сбор от много фактори.
Дори не знам как защитавате тезата, че качеството на ембриона не е от значение и няма нужда да се знае какво е.

Малко се афектирам винаги, когато защитавам страната на науката, защото все пак заради нея имаме деца и е възможно да имаме.

# 44
Здравейте смели момичета!🌸🌸

Имам един бърз въпрос - вие по време на цялата процедура Инвитро- говоря от стимулациите до трансфер- нещо спортувахте ли, поддържахте ли леко дори форма? 🚴🏻♂
Може в този период, да е смешен въпрос, аз също не спортувам кой знае колко, но понеже минаха 10 дни от моята пункция - беше на 19.06 и сега вече очаквам да ми дойде цикъла, за да стартирам Ясмин таблетки да пия. За подготовка за ЗЕТ, Та въпросът ми е поне някаква лека форма на спорт- говоря в дом. условия, гирички, йога дали ще е уместно? 👀
След лапарото, доктора ми каза - изчакай 1 седмица и тогава. После си спортувах. Но сега не знам след пункцията, но вече 10 дни дали мога да си продължа. Пак повтарям без някакви озорвания - клекове, гирички, колело, йога асани? Благодаря предварително 🌟🌹🌟🌹

Аз по време на стимулациите ходя много пеша, повече от 12-13 км, из Истанбул ,само денят преди пункцията почивам. После като минат 10-тина дни си почвам с тичането. Непосредствено след пункцията ме е страх от усукване нещо да не стане, но като минат 10 дена и си почвам нормално спорт, тичане, гимнастика.

Общи условия

Активация на акаунт