Клиники в Истанбул - тема 13

• 53 335
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета,
Искам да ви попитам дали някоя от вас знае дали е възможно да се направи ПИД на вече замразени ембриони. Ембрионите са замразени преди близо 2 години след стимулация в клиника Бахчеджи, но с мъжа ми искаме да ги проверим. Тоест трябва да се размразят, да се вземе материал и пак да се замразят. Имаме вече 1 детенце, но от тези ембриони имам и аборт и не ми се иска повече да рискувам насляпо и на късмет.
На този въпрос ще ви отговори само ембриолог, който взема биопсията. Задължително трябва да види какви са ембрионите. По принцип дори и да не са замразявани не всички ембриони стават за вземане на биопсия. Ако оценката им е ниска( по външни показатели) няма да се съгласят.

Да, ниска е оценката им и затова не ни се рискува да връщаме от тях, когато се решим за второ. Когато ги замразявахме, докторът не искаше да им направим пид, защото не било нужно. После последва бременност и аборт и за щастие успешна втора бременност, но само аз си знам колко страх брах през цялото  време. И затова исках да питам дали някой има опит с подобен вариант за пид.

# 256
Здравейте, момичета,
Искам да ви попитам дали някоя от вас знае дали е възможно да се направи ПИД на вече замразени ембриони. Ембрионите са замразени преди близо 2 години след стимулация в клиника Бахчеджи, но с мъжа ми искаме да ги проверим. Тоест трябва да се размразят, да се вземе материал и пак да се замразят. Имаме вече 1 детенце, но от тези ембриони имам и аборт и не ми се иска повече да рискувам насляпо и на късмет.
На този въпрос ще ви отговори само ембриолог, който взема биопсията. Задължително трябва да види какви са ембрионите. По принцип дори и да не са замразявани не всички ембриони стават за вземане на биопсия. Ако оценката им е ниска( по външни показатели) няма да се съгласят.

Да, ниска е оценката им и затова не ни се рискува да връщаме от тях, когато се решим за второ. Когато ги замразявахме, докторът не искаше да им направим пид, защото не било нужно. После последва бременност и аборт и за щастие успешна втора бременност, но само аз си знам колко страх брах през цялото  време. И затова исках да питам дали някой има опит с подобен вариант за пид.
Попитайте координатор да говори с ембриолог, който да ги види и ще прецени

# 257
Здравейте на всички. На кратко да разкажа и аз за моите впечатления от Мемориал. Без много много да съпоставяне клиники те избрахме нея. Бяхма на първичен преглед аз съм с поликистозни яйчници това го знаехме и правихме спермограма на половинката. Излезе 1% нормална морфология. Бяхме много притеснени, но те изобщо не коментираха дори, че е възможно да имаме неуспех с този процент. Прегледа беше по време на овулация. Викнаха ни на следващия цикъл на 2 ри ден. Държаха да остана в Турция и всеки ден бях на прегледи и преценява ха дозаите на лекарствата, изобщо не са ни претупали. Чудесна стимулация, 33 яйцеклетки, но до замразяване стигнаха 4 ембриона. Починах си месец след стимулацията и отидохме на трансфер. Искахме ПИД, но ембриолозите ни увериха че са здрави, млади сме били и можем да си направим пренатални тестове ако всичко е наред. Трансфериран един бластоцит и на следващия ден се прибрахме. Не съм се спирала, не съм лежала и без симптоми до ден днешен 17г.с очакваме момченце. Всичко изглежда наред на този етап. Стискам палци за всяка една и се моля от сърце да си гушнем здравите бебета. И не на последно място съм много щастлива че избрахме Мемориал.

# 258
Здравейте, момичета,
В темата за ПИД имаше скоро такъв въпрос, но за БГ, в крайна сметка май направиха ПИД.

# 259
Здравейте,момичета.Искам да ви попитам някоя от вас имала ли е Klebsiella pneumonia или Candida krusei?

# 260
Моят опит приключи с БХ Sad
Скрит текст:
останаха ми  гонал и пролутекс

# 261
Крис, много съжалявам 😟 нека следващия опит е успешен до ревящ финал 🤞

Момичета, ползвали ли сте болничен за лечение в чужбина,издаден от ЛКК след връщането ви от Турция?
Интересувам се каква е процедурата:
1. Бележка от клиниката там,че в еди кой си период съм била при тях на лечение
2. Превод на бг от лицензиран преводач
3. Представяне на бележката и превода на личен л-р и след това направо на лкк или на гинеколог,който да ме прати на лкк 🤔

# 262

Момичета, ползвали ли сте болничен за лечение в чужбина,издаден от ЛКК след връщането ви от Турция?
3. Представяне на бележката и превода на личен л-р и след това направо на лкк или на гинеколог,който да ме прати на лкк 🤔
Както сте описали нещата. Моят ЛЛ ме изпрати на ЛКК. Но преди да заминете говорете по-добре с ЛЛ или с ЛКК клмисия , ако има в болницата. Имате право на един ден преди и след процедурите.

# 263
Привет, Devilche!
Да, това е реда, като ЛК ти издава направление директно за ЛКК. Моят ЛК ме изпрати на комисия, чийто председател е гинеколог. Ако си в София това е в 25-та полоклиника в Младост 3.
Успех и се зареди със здрави нерви Simple Smile

# 264
Здравейте, момичета. Аз съм от хората, успели от раз в Мемориал. Имам вече тригодишна дъщеричка. Към момента, обаче, моя близка има нужда от помощ. Вероятно много неща са се променили от тогава, като например, че при нас координатор беше една дама на име Севда, която вече не е там. Погледнах на първа страница на темата, но не видях мейл, на който може да се пише и запази час (преди беше така). Бихте ли ме ориентирали, как се случват нещата в момента? Как да се свърже с координатор и да запази час? Благодаря предварително и успех на всички, тръгнали по дългия път на ин витрото Simple Smile

# 265

Здравейте на мен личната лекарка ми издаде с задна дата.Взех документ от Мемориал от кога до кога съм била там .Преведох го не ми иска легализация и това беше 😊😊

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 22:46 от Тони Маринчева 690354

# 266
Момичета, на друго място освен около пъпа(в коремната област) може ли да се слагат тия подкожни инжекции. След ЗЕТ съм. Благодаря.

P.S Нещо в крака или ръка знам ли и аз. Сестрата в Бахчеджи уж ми показа, то беше някакъв екшън, нищо не запомних. 🤔☹️

# 267
Подкожни инжекции могат да се слагат в "паласките", в меките части на ръцете и краката. Трябва да има гънка. А какви са тези инжекции след ЗЕТ,освен НМХ...?

Момичета, на друго място освен около пъпа(в коремната област) може ли да се слагат тия подкожни инжекции. След ЗЕТ съм. Благодаря.

P.S Нещо в крака или ръка знам ли и аз. Сестрата в Бахчеджи уж ми показа, то беше някакъв екшън, нищо не запомних. 🤔☹️

# 268
Здравейте, момичета. Сами ли си слагахте инжекциите или може в Мемориал да го правят всеки ден? Също така се притеснявам от това, че не знам моя мъж дали ще успее да почива и да е при мен 14 дни там (казаха че толкова ще е необходимо да останем) вие сами ли бяхте и какво правихте?

# 269
Подкожни инжекции могат да се слагат в "паласките", в меките части на ръцете и краката. Трябва да има гънка. А какви са тези инжекции след ЗЕТ,освен НМХ...?

Пролутекс по 2 на ден, сутрин и вечер. 🙂до деня на теста - 08.09

Общи условия

Активация на акаунт