Клиники в Истанбул - тема 13

• 52 104
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
    Първо да попитам какво е НАК ?

Иначе звучи като да получавате хипогликемия, на мен също ми се е случвало, когато съм си пила Метформина без да съм хапнала много добре Simple Smile Просто пада много рязко кръвната захар .. На мен ми регулират дозите през различните часове на деня, за да не получавам подобно нещо.

Инсулиновата резистентност се базира на НОМА идекс, за който освен кръвна захар (глюкоза) се изследва и инсулин серум. Прави се и обременяване с глюкоза, при което се следят тези два параметъра на гладно и след 60мин и 120мин за да се види колко добре организма усвоява глюкозата Simple Smile Това че са в границите, обаче не значи че няма наличние на ИР, трябва да се изчисли НОМА индекса. Най-добре е да се консултирате с ендокринолог Wink

На мен често ми пада захарта след прием на НАК сутрин на гладно друг път при притеснение или болка стигам до там, че изпадам в колабс всичко ми трепери завива ми се свят, облива ме пот, не мога да мръдна, а пулса ми пада рязко само 1 път успях да стигна до апарата за кръвно и беше 56, но на момента взимам лъжичка мед и го слагам под езика и го смуча до 5 мин се отаврясвам.
Не зная на какво се  дължи това нямам захар тя ми е 4,4 при референтни стойности от 3,3 до 6,3. Пусках и гликиран хемоглубин той ми е 5,3 като референтните стойности са от 4 до 6
Много ме е страх да не се случи когато съм сама и няма да има кой да ми подаде мед тогава вече не зная.
Някой ако има представа защо ми става така да сподели.

# 676
  • София
НАК това е Н-Ацетил Цистеин и е антиоксидант пречиства черния дроб, съдържа глутатион и в същото време сваля ФСХ и го държи в оптимална граница.

# 677
Лекарят, който прави ПРПтата в Аджъбадем, презентира преди 2 дена пред най-престижната конференция в света, тази на Амриканското дружество по репродуктивна медицина, резултати от  ПРП на 510 жени.
Чужденец да презентира там е колосален успех и се верифицират резултатите чрез независим одит.
Като всяко нещо (иначе всички щяха това да правят), не работи при 100% от жените, но работи при достатъчно за да са го допуснали да разказва за работата си пред топ американските репродуктивни лекари.
Имал е още 2 доклада: за ПРП в тестиси и за ПРП в лигавица (когато е тънка).
Ако някой се кани да прави ПРП, Аджъбадем и този човек са мястото и лекарят.

Момичета, някой може ли да сподели впечатления от prp на яйчниците в Аджибадем маслак? Има ли ли сте по-добри резултати след това при стимулация и съответно успешна бременност?
Aз като на всяко гърне мерудия, но при бг пациентките не е отчетен по-добър резултат.
При турските пациентки - да.
Има добри отзиви от стволовите клетки.

# 678
Моят час днес е за среща с проф. Тараш. Аз няма да правя прп но пък искрено се надявам той да ми помогне да сбъдна мечтата си най-накрая. 🙏❤🍀Нека всяко желание за бебче скоро стане реалност🙏

# 679
  • София
Моят час днес е за среща с проф. Тараш. Аз няма да правя прп но пък искрено се надявам той да ми помогне да сбъдна мечтата си най-накрая. 🙏❤🍀Нека всяко желание за бебче скоро стане реалност🙏

Успех!!! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 680
Момичета, тези от вас които са в Аджибадем Маслак , може ли да препоръчате хотели в района на Шишли в които сте имали трансфери с кола  от болницата и не са отказвали  от там?

# 681
Аз бях само два пъти до сега в Истанбул, първия път отседнахме в MY Rose hotel, но не ни хареса, а и няма паркинг, после в Левент хотел. И двата пъти не са ми отказвали превоз и не мисля, че отказват. Левента е точно до Истанбул Сапфир. За следващите пъти решихме да вземем такси, защото в колата на болницата се качват много други болни с различни заболявания. Има един Билек хотел, малко по-скъп но също е с паркинг и изглжда много добър(поне на снимки). Само не зная, дали тези хотели са близо до района, за който питате но са на 15 мин. от болницата с кола.
Момичета, тези от вас които са в Аджибадем Маслак , може ли да препоръчате хотели в района на Шишли в които сте имали трансфери с кола  от болницата и не са отказвали  от там?

# 682
Момичета, кога е най доброто време за прп , веднага след цикъл или не е задължително?

# 683
Предпочитат да е в първите чисти дни след цикъл. Но знам, че правят и след това, ако се налага.

Момичета, кога е най доброто време за прп , веднага след цикъл или не е задължително?

# 684
Дами,

Каква е цената за замразяване на ембриони за година примерно, за 2бр?

# 685
Дами,

Каква е цената за замразяване на ембриони за година примерно, за 2бр?
По спомен цената е за 5 години и за до 5бр е една и съща. За цена не мога да кажа, защото информацията ми е от преди 3 години. Надявам се да не греша в информацията. Имам опит от Мемориал.

# 686
За Мемориъл преди няколко месеца са ми пратили това:
От 1 до 3 епруведки – 550 евро за срок от 5 години
От 3 до 6 епруведки – 720 евро за срок от 5 години
За 6 и повече епруведки – 920 евро за срок от 5 години.
Чесно казано така написано ми е неясно. Примерно в първия случай 2 или 3 влизат в цената, във втория 5 или 6, и колко точно над 6 влизат в третия случай, но е някакъв ориентир.

# 687
  • София
Момичета, ЦС в Екомар на пълен или празен мехур правят? Някъде чета, че трябвало на празен някъде на пълен... В събота съм на ЦС,  а не знам координаторите дали ще ми отговорят до тогава. И знам, че при всеки е различно, но боли ли и след процедурата или само няколко минутки по време?

# 688
Момичета, ЦС в Екомар на пълен или празен мехур правят? Някъде чета, че трябвало на празен някъде на пълен... В събота съм на ЦС,  а не знам координаторите дали ще ми отговорят до тогава. И знам, че при всеки е различно, но боли ли и след процедурата или само няколко минутки по време?

Аз бях на празен, не са ме питали на място дали съм била до WC, нищо не казаха. Болеше ме като много силен цикъл, продължи 2-3 минути, не е приятно, но се издържа.

# 689
При всеки е различно, според състоянието на тръбите, прага на болка... Аз нищо не усетих... Това не е трансфер, за да се иска пълен мехур?!... Щом не се поставя темата, преди манипулацията, значи в нормално състояние... Няма да е добре, освен страха, да се и стискаме...

Общи условия

Активация на акаунт