Бързи здравословни въпроси и отговори – 30

• 37 466
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
💜 Clo 💜, много ти благодаря! Имам приятел хирург в Александровска, говорих с него да ги махне и да ги пуснем за хистология. Оценявам бързия отговор и ти желая приятен ден Simple Smile

# 601
Nova Nadejda, добре е КЗ да е под 5.5.
А инсулина под 7.

# 602
Хора, привет. На сина ми излезе едно образувание, което се поувеличи последните месеци. Имаме записан час за дерматолог, но имате ли представа какво би могло да е

Ако някой се е сблъсквал с подобно, би ли споделил как е процедирал? Предполагам ще го отрежат и ще го пуснат за изследване, но ще съм благодарна за коментари от ваша страна.

На хемангиом ми прилича или някаква брадавица. Във всеки случай - нищо притеснително. Simple Smile
Отстранете го с лазер, според мен. Май пак ще може да се пусне за изследване, защото ще го отрежат само в корена.

# 603
  • София
Здравейте, момичета!
Днес ходих да ми вземат цитонамазна и при прегледа гинеколожката каза, че има фоликул в левия яйчник, който не трябва да е там.
10 ден от МЦ, на Ясмин съм.
В понеделник ме вика пак да проследи нещата. Каза, че няма за какво да се притеснявам, аз се разтревожих сериозно - какво значи този фоликул там, където не му е мястото и какво да очаквам?

# 604
Фоликул, който ще се спука най-вероятно по време на овулация Blush

# 605
Ясминът не предотвратява ли овулацията? Никога не съм пила противозачатъчни.

# 606
  • София
Не би трябвало да има изобщо овулация, менструацията се води псевдо...
Аз изначално започнах да пия противозачатъчни, заради ПКЯ и доста години нямаше никакви проблеми.
не съм пропускала хапче, пия ги с +/-1 ч разлика.

дооста ме хвана страх, да си призная.

# 607
Не би трябвало да има изобщо овулация, менструацията се води псевдо...
Аз изначално започнах да пия противозачатъчни, заради ПКЯ и доста години нямаше никакви проблеми.
не съм пропускала хапче, пия ги с +/-1 ч разлика.

дооста ме хвана страх, да си призная.

Не по питането ти, но от опит да споделя за противозачатъчни приемани дълго време
Скрит текст:
Преди 20-25г бях в същата ситуация, тъпчеха ме с противозачатъчни почти постоянно заради ПКЯ, поне 4-5г. Бяха ми казали, че няма да има проблем със забременяване, даже напротив като ги спра и хоп на другия месец ще съм бременна. Е да, ама не когато тръгнах да забременявам, не става, и не става, почна се с изследванията, с щитовидна също имах проблеми (те са си навързани), женските полови хормони разбъркани, пролактин висок . Тръгнах по лекари - при друг гинеколог ходих, ендокринолог и двамата като чуха колко години пия противозачатъчни се хванаха за главата и ми се накараха едно хубаво. Влияят и на другите хормони, носят по-голям риск след години за ракови образувания в гърди и шийка на матката и т.н. Факт, че новите препарати са по-изчистени от тези които аз съм пила преди толкова години, но все пак. Бяха ми казали, че дори и да се вземат за контрацепция или ей така уж за лечение, да не е повече от 5г защото наистина рисковете не са малко.

Иначе, не мисля, че има нещо толкова страшно, че имаш фоликул, спокойно.

# 608
  • София
mibobo, имам две деца, за щастие това съм го отметнала Grinning , пия противозачатъчни от 15 години, като съм ги спирала за бременностите и докато кърмя, сумарно към 5 години.
Хвана ме шубето да не забременя с тоя фоликул. Но се надявам до понеделник да е изчезнал някак. Няма да се поддавам на паниката.

# 609
Е ти щом си с ПКЯ вероятността да се спука е малка Simple Smile , общо взето това е проблема при ПКЯ. На мен ми биеха инжекции Прегнил за да ми се спука фоликула и пак не ставаше.
Страх те е от спирала ли, че си толкова години на хапчета? Наистина не са за препоръчване, но ти си знаеш.

# 610
  • София
Е ти щом си с ПКЯ вероятността да се спука е малка Simple Smile , общо взето това е проблема при ПКЯ. На мен ми биеха инжекции Прегнил за да ми се спука фоликула и пак не ставаше.
Страх те е от спирала ли, че си толкова години на хапчета? Наистина не са за препоръчване, но ти си знаеш.
Повече от година се мъчих с една сребърна. От 30 дни в месеца, 25 имах някаква форма на кръвотечение.
Иначе, не са само ПКЯ. 10 дни много, много обилна М, главоболие, проблеми с корема, по 2 седмици ходя като пребита и не знам на кой свят съм. Като ги спра, всички оплаквания се връщат с пълна сила. А след 2-та бременност станаха и нетърпими!

# 611
Ясно Simple Smile , неприятно...

# 612
Здравейте, бихте ли ми препоръчали лекарство,или някакъв лек срещу проблем с алкохола.Заради здравословни причини започнах да посягам към чашка/бира/ и осъзнавам грешката си,обаче явно организма ми е пристрастен вече... Благодаря на хората,които ще ме разберат,а не нападнат !

# 613
Здравейте, бихте ли ми препоръчали лекарство,или някакъв лек срещу проблем с алкохола.Заради здравословни причини започнах да посягам към чашка/бира/ и осъзнавам грешката си,обаче явно организма ми е пристрастен вече... Благодаря на хората,които ще ме разберат,а не нападнат !
Въздържание. Друг лек няма.

# 614
Бих казала пълно въздържание. Няма хапчета за такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт