Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 720
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Честит именик, Хепи! Да ти е жив и здрав! Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:45 от Red

# 436
  • София
Честит Петровден!
Хепи, честит ти именяк!
Аманда, направо си е за спор. При нас, писах, има 4,20 на класното, 5 без малко на друго контролно и май 2 шестици и пак има 6. Вярно, че доста му е подарила математичката, но и вашата сериозно го е подкастрила, не е честно, независимо дали му пука за оценката или не.

# 437
  • Стара Загора
Честит именик, Хепи! Да е здрав!

# 438
Честит Петровден!
Хепи, да ти е здрав и щастлив именика!
Весел празник на всички празнуващи днес!

Набрът е оформен. 5.00. Как го закова...на косъм 😀
Не съм очаквала повече. Не съм го и видяла да седне да учи така както аз разбирам този процес.

# 439
  • София
Леле, Аманда, това ми се струва повече от гадно и отива на лично заяждане. (като случая с близкото детенце на ТуиГ). Хич не ми е за оценките, много важно, повече ме притеснява отношението към детето. Или си е такава към всички?

И двете крайности не са добри. Моята, според мен, я глезят. Завършва с 5.70, което беше голяма изненада за мен и баща ѝ, защото хич, ама хич не си дава зор. Ние я ръчкаме буквално за всяко изпитване, карам я да ми чете уроците на глас (за да съм сигурна, че поне веднъж ги е прочела), изпитвам я вкъщи, все е едно е трети клас и тепърва изгражда навици за учене. Докога ще е това, не знам. 🙄 От време на време учи-обсъжда със съученици онлайн нещо по уроците и това е. Изкарва си оценките с минимум знания и вероятно с чар, нямам друго обяснение. И двамата с баща ѝ сме присъствали тайно на онлайн часове (той даже на изпитване), учителката си смени тона, щом моята искаше да каже нещо. Говори ѝ с умалително име и благо, все едно ѝ е внуче. Просто повече от очевидно, че я харесва.
А на изпитването, на което татко ѝ е присъствал има 6, при положение, че той каза, че би ѝ писал 4. Призна обаче, че на фона на другите ученици, тя се справила определено най-добре. От това си имам и едно наум, че може пък ние да сме много изискващи, знам ли. Но нито един от преподавателите не я ощетил, напротив. Където е занижила успеха си втори срок, е получила по-ниска оценка, но годишната е пак по-високата. Примерно математика 5, 4 и 5. Или БЕЛ 6, 5 и 6. Според мен, това е правилният подход, освен ако действително не става дума за извънреден случай, в който детето видимо няма желание, отношение и намерение да полага каквито и да е  усилия.

Слагам в сполейр една случка от основното, че стана много дълго.
Скрит текст:
В пети клас, когато идват нови преподаватели по всичко, ни се падна неподходяща математичка. Не коментирам преподавателските ѝ умения, а липсата на подход към всяко дете. Успехът на класа спадна рязко и много. Аз не съм от тия, които ходи да се разправя, защото смятам, че почти винаги преподавателят е прав. Но един ден моята се върна развълнувана, разплакана и взе да обяснява как математичката иска да остави едно от момчетата на поправка. Дете с отличен успех по всичко, пълничък, с очила, свит, тих, пее в хор, свири не помня на какво, от ония деца, които другите смятат за смотани, защото не гледат тв, не ходят на кино, не ядат чипс и кола и се обличат с панталон и риза, вместо с дънки и тениска. На всичкото отгоре, наскоро изгубило майка си. Моята, както и повечето деца, беше понесла своите ниски оценки, но тази очевидна несправедливост към момче-отличник я беше възмутила дълбоко и напрежението ескалира до там, че действително се събрахме родителите и се срещнахме с директорката. Отначало нямаше чуваемост, но постепенно стигнахме до извод, че преподавател, свикнал да има срещу себе си ученици от горните гимназиални класове е редно да има повече търпение към деца в пети клас. Нещата се подобриха, моята получи 5, колкото и заслужаваше, но момчето баща му премести другаде. Sad А той просто имаше нужда от търпение и по-топло отношение, за да се отпусне и да покаже, че всъщност знае и може.
Лошото е, че от там и моето дете съвсем загуби интерес към математиката и до днес има нужда от допълнителни уроци, за да поддържа тази петица. За да си добър преподавател, трябва да си и мъничко психолог и повече педагог, отколкото математик. Но най-вече човек!
Уф, чак пак ме хвана яд като се сетих за момчето, толкова мило дете.

# 440
Хепи, честито и от мен!
И аз смятам, че го е подкастрила. Частната му учителка се ядосваше, че ще има четири за срока, защото според нея много бързо е наваксал пропуските и е за пет. Даже ме пита дали съм сигурна, че искам и лятото да ходи, защото всичко са минали .Не смея да й кажа какво се случи, защото само ще се ядоса.
Илит, мисля, че е такава към всички.Поне в нашия клас. Ние нямаме статистика в адми плюс и не мога да преценя как е спрямо останалите, преценката ми е на база на споделеното от детето.

# 441
Подобно с тази математичка имаме и ние. Аз затова настръхвам, стане ли дума за децата. В нашия случай айде, глупост, 5 или 6...абе как да е. Но има много сериозни случаи. Изискващи сме, но се радвам и че в подобни ситуации родителите реагират. Редно е.

# 442
Честит празник, Happy! Честито и на всички останали празнуващи! И приятно довечера на срещата!
Моята девойка в някаква дупка беше изпаднала снощи, та ме притесни. Хормоните явно... Иначе вчера са цъфнали две отсъствия, по важните предмети ИТ и ИИ. Останалите учители не пишат отсъствия тия дни. Днес се чудя дали да я пратя на училище като за последно. Утре ще ходят някъде, май още не се знае къде.
Радвам се, че не са оставили детето на поправителен все пак! И аз ще помогна за уроци.
Това с оценките е направо безумие. Каква е тая злоба у тия учители?

# 443
  • Стара Загора
.......Не съм го и видяла да седне да учи така както аз разбирам този процес.
Мислех, че съм единствената с това неразбиране. Моята стока закова буквално 5,50, обаче аз учене не видях. По друг начин го разбирам аз.
Явно не съм за този свят:) Едно време, аз главата си не вдигах в същото училище.

И аз смятам, че го е подкастрила. Частната му учителка се ядосваше, че ще има четири за срока, защото според нея много бързо е наваксал пропуските и е за пет. Даже ме пита дали съм сигурна, че искам и лятото да ходи, защото всичко са минали .Не смея да й кажа какво се случи, защото само ще се ядоса.
Аз съм проспала ситуацията, но наблюдавам дасто сходни ситуации с учители и деца покрай мен. Кому е нужно се питам? Да тъпчеш.... Особено като се вижда, че се опитва детето

# 444
Честито на Петров-ците, да са живи и здрави!

Моето мнение е, че всеки трябва да се бори и да си гони интересите. Ако човек не опита, значи е съгласен със ситуацията. Не винаги води до успех, което носи разочарование, но такъв е живота. Същото е и с документите. Всеки си търси каквото го интересува.

# 445
Честит Петровден на всички именици!

Happy, живо и здрав да ти е именикът!

Не мога са ви изчета. После ще се връщам назад, защото влизам в битка по казуса от вчера. Нещата ескалипаха и алармирах, когото трябва. Сега очаквам включване на високо ниво🙂
За първи път , откакто Моника е ученичка се занимавам с оценки. Не изтраях да гледам, колко се смачка детето и като видях, колко е разочарована от несправедливостта, реших да действам. Казуса не е за самата оценка, а за начина , по който написана.
Оказа се, че и други родители са алармирали за същия проблем със тази учителка.
Оценката най- вероятно няма да се промени, но ще обърна сериозно внимание на това, как се пишат годишни оценки изсмукани от пръстите.

# 446
  • софия
.......Не съм го и видяла да седне да учи така както аз разбирам този процес.
Мислех, че съм единствената с това неразбиране. Моята стока закова буквално 5,50, обаче аз учене не видях. По друг начин го разбирам аз.
Явно не съм за този свят:) Едно време, аз главата си не вдигах в същото училище.
Когато децата ни са по-добри от нас, значи сме горе-долу добри родители Simple Smile

Бисе, не съм прочела в темата някоя от нас да се възмущава от оценките, заради самите оценки и си постъпила правилно, че си реагирала. Сигурно шмърци не е много съгласна с нас, но и на мен не ми дава сърце да подминавам нечестно отношение от учител към ученик.

# 447
  • София
Добро утро. Минава само да кажа честит Петровден и весело отпразнуване  на празника довечера на Хепи! Да й е жив и здрав именика.
Болната ми тема за тази година сте подхванали, но няма да се включвам подробно. Напълно споделям и съдбата и мнението на тези с ощетените деца.
До довечера.

# 448
Звънче, усмихна ме! Grinning
Явно силно впечатление съм направила с проповедите ми по отношение оценки и взаимоотношение учител - ученик, та да се откроявам така колоритно. 😊

Хепи, честит да ти е именника - жив, здрав и много щастлив да е!
Честит Петровден!

# 449
  • sofia
Честит празник на всички!
 Моето гардже получи, каквото заслужава и завършва с 5.90.  Оценяването мина спокойно, без тайни и напрежение. Събрали са си пари за класната, организирали са си заведение и тези два дни ще ги прекарат с нея. Късмет голям имаше момчето ми таза година и както той обича да казва "Чувствам свободата"!😊
  Вторият срок имаше лек спад в мотивацията, добре че ги върнаха в клас. Беше казал на класната, че има някакво проклятие над него, защото на писмени контролни все е точка под шестицата. А тя му беше казала да се стяга или да викат екзорсист🤣

Общи условия

Активация на акаунт