Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 717
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Хепи, честит именик! Да ти е жив и здрав!
При Митко оценките са реални за срока, но там където има 5 за първия и 4 за втория му е писано 4 като годишна. Никакво даване. Трябваше да го изпитат за 5 като годишна по БЕЛ, но така и не благоволи учителката, ужким му беше казала. Там може би има леко отношение, но той си е виновен, защото се оказа, че не е влизал в някои часове през ДО и имах стряскащ имейл от нея. Добре, чи ги върнаха накрая та успя да оправи някои оценки. Колкото и да е странно при ПО оценките са му по-добри отколкото при ДО, което хич не е за него.

# 451
Честито на именниците! Happy ❤️
Това, което описва Аманда, е недопустимо. Не разбирам как при оценки 3,3,3,4,4,4 (може и да бъркам бройката оценките, но идеята е ясна) ще пишеш 3. Ако бяха в обратния ред наредени, добре, но така се вижда една ясна тенденция нагоре.
При нас почти винаги додават малко, поне при моите синове е така. Ако са между 5 и 6 пишат 6. Понякога дори си им казват директно в очите, че сега малко им донаждат, но в бъдеще ще изискват и очакват по-добро представяне.

# 452
В училището на младежа още на първата родителска среща ни предупредиха, че средноаритметична оценка не поставят. Водят се по развитието на детето по съответния предмет. Може да имаш и пет двойки навъртяни, но започнеш ли да учиш съвестно и показваш знания, на драго сърце ще му оставят шестица на детето, независимо от двойките. И обратно - може да си навъртял десет шестици, но накрая да се отпуснеш и да спреш да учиш - като нищо директно на поправка. Имат специално отношение учителите към децата, не са им врагове. Това е положението.
Психически сме се подготвили за голЕм гърч (казармен термин) ние, та ни е лесно. 😂
Кой знае какво ни чака, дано да е така страшно само във въображението ми. 😆

# 453
Добро утро и от мен😄
Бисе,
Само така момиче! Никой няма право да ти мачка детето особено ако е положило усилия. Какви са тези педагози, които се чувстват щастливи само, когато правят децата нещастни-не знам…

При нас тази сутрин светна и последната годиншна оценка. Доволна съм. Наборката хем задържа максимални резултати, хем за АК цяла година се готви. И пак не се е преучила😄
Днес щели да правят изпращане на наборката. Каквото и да значи това😄
Определено ще си страда за класа госпожицата. Казва, че толкова подкрепящ и единен клас то сега не е виждала…

Честито на всички празнуващи! Да им е хубаво и цветно на душата!!!

# 454
Ох, училището не трябва да е "гърч". Трябва да изисква, да дава, да буди интерес. То и с тенденциите по някои предмети не е точно. Примерно по мат може да ти е силна алгебрата и слаба геом, но тя се учи втора. Това не е отпускане, а просто въпрос на възможности.

# 455
  • София
Това, което описва Аманда, е недопустимо. Не разбирам как при оценки 3,3,3,4,4,4 (може и да бъркам бройката оценките, но идеята е ясна) ще пишеш 3. Ако бяха в обратния ред наредени, добре, но така се вижда една ясна тенденция нагоре.
Никак.ВИжда се ако  искаш да видиш.Целта тук не е такава..Отбива се номер и се отчита дейност.И  въобще не се вълнува нивото на  обучението.Ама явно аз грешно разбирам учителстването и търся процес на учене - предаване на информация от учител към ученик. Аз лятото няма да  й причинявам уроци по математика.Наесен ще продължим  с уроците както досега.Ясно е че  няма да се научи материал  в училище при тази учителка.Ама поне да не се сдухва детето.Проблемът не е в учениците.Това е важното.Оказва се че в целия клас положението е такова.И в други  класове- също.Жалко.....

# 456
  • Между гори и планини
И ние с частната учителка решихме, че младежът е учил доста през учебната година и лятото му даваме почивка. Ще започне преговори по български и математика още на 1.септември . Лятото само книги, слънце и почивка. Колебая се да го пратя във Варна при баба му средата на юли, или август. Края на юли е на лагер. Ще ми липсва мъжка сила като го няма. Ето, вчера спря да работи турбо четката на прахосмукачката, той ми я оправи за 5 минути. Мъж си трябва в една къща.

# 457
  • София
Добро утро и честит Петровден на всички именици!
Аз за оценките не се ядосвам, Кало никога не е бил пълен отличник. Много държа да знае. А по физика той знае, за разлика от майка си. И точно затова ме хвана много яд на учителката. За да бъдеш преподавател трябва да си и половин психолог. За едни деца по-ниската оценка е мотивация, а за други не.
Някъде из последните постове прочетох как дете е било постоянно на 1 точка от шестицата. Моето така беше целия втори срок - на тестове по няколко предмета на 1 точка от петица или шестица. И си мислех - добре де, толкова ли не могат да му я дадат тази точка пуста. И после да видят как ще продължи да се представя. Моето дете е по-притеснително, особено на изпити. То се видя и миналата година на НВО по математика.

# 458
  • Sofia
Честито на имениците, здрави и успешни да са!
Бройте и мен за помощ за уроците на момчето!
Моята девойка остава с 4ка по математика - първи срок 5, втори срок 3. Не е математичка, но се старае и справя прилично, та се ядосах на учителката. Хич не пита за повишване, направо средно аритметична оценка... Дано догодина да я сменят, както обещаха. Също и 5ца по ИИ, а там е много добра моята - подобна гарга е учителката.
HAPPY, ваксинирахме я миналата седмица в "Пирогов" с Пфайзер. Друга ваксина за момента за тях не може в България. Ще бъде на лагер и ще сме по-спокойни за нея, ще успеем и втора доза да сложим преди това.

# 459
  • софия
Моето цяла година преследва шестицата по мат Simple Smile Накрая я стигна, но не исках да ѝ дават. Оценката ѝ беше и е обективна. Нито ѝ дадоха, но не и ѝ взеха. Със сигурност щеше да се поотпусне, а така решава задачи, за да ги разбере до край. При тях имат достатъчно много компенсаторни оценки на всеки аспект от представянето.
В описаните от момичетата случаи, обаче, не е справедливо. И изобщо не става въпрос да дават на децата, а да бъдат малко повече психолози и да обърнат внимание не само на оценките.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 10:28 от zvаnchе

# 460
  • sofia
Nana77, в нашия случай си има скала за оценяване, на който му бяга точката, сяда и учи и анализира какво греши. Моето момче е надарено както с много ум, така и със завидна доза мързел. В моя случай не държа да му дават, трябва да се научи сам да си взима.

# 461
  • София
Хайде и аз вече с официално завършил набор - общ успех 5.40. Неприятната изненада при нас бе музиката, всичко друго бе очаквано като оценки. Двата японски са с 4ки. Класната даде много ясни препоръки какво има да наваксва лятото. Говорихме и се разбрахме, че с добра организация от негова страна, нещата могат да се случат много добре. Разочарован е, че заради музиката няма да взима стипендия, но трябва да свиква и в това, че не полагането на минимални усилия носи своите рискове. Мислех, че след липсващата 1.5т миналата година го е разбрал, но явно има нужда от затвърждаване.

# 462
Сега се сетих да питам. Мария, как се справи с математиката детето, на което помагаше Ния?
На моята приятелка детето е оклепало здраво математиката. По БЕЛ е прилично,  но с този нисък резултат по математика, а и по БЕЛ ще е 4 за годината... и единствената паралелка, която искаше и наистина щеше да му пасне, се превръща в мираж. Умно хлапе е, но мързелът не прощава. И като има разнобой в семейството. Майка му го караше да учи, уроци, чудесии, баща му пък смяташе, че докато не му дойдело отвътре желание да учи, нямало смисъл от външен натиск. И така младежът си мързелуваше и резултатите са, че сега ще се чуди къде да учи.

# 463
  • о`майна лунна нощ е
Аманда, извън кожата си съм от подобно отношение. За пореден път - децата трябва да се стимулират. В и без това претоварените програми трябва да има доза човечност, която учителят да внесе. Трудно им е на децата, а точно преподавателят е този, който може да направи предмета интересен, а не мъка.
Три години учих в спортното. Знанията ми по математика потънаха в сатурнова дупка там, но пък преподавателят беше пич. Как ще накараш щангист да ти изрецитира формула с дроби или функции.
"Стани, Спасе! Кажи фукция с кюфтета". И почва Спас "Функция от Х кюфте е равна на функция от У кюфте на ....". И излиза, че Спас щангистът знае идеално формулата. На изпит просто ще замести кюфтетата с числа.

Възхитена съм от отношението на преподавателите в Руската гимназия. Имаме близки деца там. От лиготия ли, от страх ли - избягали целия клас от един час. Вместо да ги изравни със земята, преподавателката преценила, че явно нещо не е наред, щом всички ги няма. Хванала ги на къс пас, поговорили си като големи, без наказания, без заплахи - детето, с което говорих, летеше от радост какво отношение са получили за тази беля. Не повторили постъпката.

И честит празник на Петър, Павел, Камен и всички, които днес имат повод за почерпка. Нека са здрави като канари, силни и борбени! Особено наборчетата Wink

# 464
Vesana, аз мислех, че така ще се получи по математика и при нас, но учителката ме изненада като за последно, дай Боже! Остави й 4 за срока, при двойка на класното, и 5 за годината. Било подарък, ама наистина е! За ИИ съм изненадана. При нас така се получи с ИТ, но здраве да е. С 5.70 завършва наборката. Класният се оказа готин, извини двете неизвинени от вчера.
За съжаление наборката се отказва от пианото, не иска повече да свири. Няма да я насилвам. На големия пък му се ходи, но горкият няма никакво свободно време, работи.
Знам, че ги обсъждахме тези работи миналата година, но на мен сега ми дойде до главата - девойката иска да си боядисва косата. Искаше почти бяло русо, половината, ще сложа снимка след малко, но на мен ми се струва драстично. Ще си увреди косата. Говорихме и май разбра. Какви са другите опции - степчета, оцветители за коса?
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 11:13 от Betty L.

Общи условия

Активация на акаунт