Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 747
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Аз викам, да не се стига до поправка, пък уроците са ясни.

# 301
  • о`майна лунна нощ е
Оставено е с 2,2,2,3,3,3 . Явно 15-те точки на матурата са били последният пирон и с чиста съвест преподавателката го е пратила на и без това предрешения изпит.
Благодаря ви, че взимате така присърце ситуацията. Днес наистина не знаят къде се намират и са успели да проведат само разговор с учителката по математика, която ги е отсвирила с аргумент, че нямало да е честно спрямо останалите ученици, които се били трудели да го пуснела и него. От училището щели да се свържат с тях до края на седмицата, за да ги информират за процедурата и датат за изпита.
Колкото до среща с директори и РУО - във второто ще звънна аз, за да имам адекватна информация какво става с незавършен 7-ми клас. Но няма как да ходя и да се разправям с директора на тяхното училище. Несериозно ми е. Това е техният втори дом и лични отношения.
А за уроците - ще питам. Майката положи усилия и го записа при някаква жена. Но хлапето на няколко пъти от срам не отиваше. В същото време на уроците, на които е бил, успявал да решава част от задачите.
Имам една надежда, че сега като е оставено на изпит, знанията му ще бъдат проверени от друг, а не от въпросната учителка.
Благодаря ВИ още веднъж за всичко!

# 302
  • sofia
Детето сигурно си има пропуски. Отделно, че няма как да се принуди учител да промени оценката, освен ако не е добронамерен... а този учител явно не е. Та подготовката за поправителен е най-разумното.
Ще подкрепя предложението на Доня за финансиране на уроци.

Имах съученици, които оставаха на поправки по математика. Изкласиха всичките. Един даже управлява някакъв екип към телекомуникационен оператор и се бъзикаше "да са живи и здрави майкрософт, че са измислили ексела"

# 303
  • Между гори и планини
Много кофти ситуация и оценки... Какъв срам да ходи на уроци бре? Сегашното положение е за срам... И на НВО такъв резултат, при задачи от 5, 6 и 7 клас. Това дете е с много пропуски.
Хайде, чакам да кажеш дали да звъня на частната. Млада е, има нерви още да оправи положението.

# 304
ТуиГ,
Предай на милата жена, че всички сме зад нея и детето.
Направо да го мята на учителката на Доня. Ще съберем парички и ще ударим едно рамо. Няма защо да го е срам детето. Случило се е. Сега ще трябва да се стегне, да поучи и да оправи бакията.
Дай Боже, детето да завърти колелото и да покаже потенциала си.

# 305
  • Пловдив
Туиг, за твое спокойствие се консултирай с РУО за процедурата. Принципно обаче мисля, че или ще успее да си вземе поправителния изпит, или в краен случай ще се наложи да повтаря класа.

# 306
  • Пловдив
А, не мисля, че ще се стигне до оставане в същия клас. Всичко това е за сплашване, ама е грозно. То и за това детето не се е сравило, защото е било потиснато и под напрежение. Ах, иде ми да я удуша тази учителка.
Иначе, може нисък резултат, как, сега моята приятелка каза за едно познато дете, което... Еми как да кажа, по-семпло е детето по мат, та то има 20 точки. Но, благодарение на преписване в ДО,  и много нахална майка, има 5 за годината, а нищо не знаае. . За това ми е супер тъжно за такова детенце и родител, смачкани от живота, смачкани и от лоши хора. Някак лошите хора усещат, когато си слаб и удрят повече. Дано да има хубаво разрешение този казус ❤️

# 307
  • Между гори и планини
Писах на учителката, ще го вземе веднага. Обичам я тая жена! Само майката да се обади. Писах ѝ положението, щом не се стресна, значи всичко зависи от момчето. За плащане ще се разберем.

# 308
  • София
Мони, във Френския институт.
Интензивните триседмични ли? Митко категорично ми отказа всеки ден да ходи на курс. Имаше ли тест или ти си казваш кое ниво записваш?
Да, на интензивните триседмични. Има тест. Записвам го на B1, като се разбрахме, че ако му е трудно да го покрива, ще мине на А2. Аз се притеснявам, че разговорно не е за това ниво. Според класната с четенето с разбиране и с писането е ок, но не иска да говори.

Дали не е твърде високо това ниво? Във ФЕГ завършиха годината с нещо средно между А1 и А2, а на Делф за А2 препоръчват да се явяват 9токласници

# 309
О, Люба , много си права за удрянето, когато си слаб. Те по това се различават от другата порода, че едните подават ръка, когато си паднал, за да се изправиш, а другите те наритват безмилостно. Обаче пък все се намира някой да подаде ръка, и накрая тези другите получават шутове от съдбата.

# 310
  • София
Jam, според мен във ФЕГ всички осмокласници завършиха минимум с А2. Дори последният учебник, по който учиха класът на Митко беше В1.1. Не твърдя, че той има знания за това ниво, но би трябвало за А2 да има. Всъщност Делф ще покаже де. Минали година той е бил февруари и затова са препоръчвали А2 на деветокласници.

# 311
  • София
И аз се притесних за нивото.Дъщеря ми реши два теста .Като втория имаше съставяне на текст и беше по-сложни от първия. Обади ми се проверяващата учителка и коментирахме обстойно.Разчитам на тяхната прецвнка.Аз мислех да мине отново материала,а те ме пратиха във високото ниво.Нямало смисъл да тъпче на едно място.Реално е завършено А2 и стартират Б1.Ако срещнат трудност няма проблем да се прехвърли в по-долното ниво.Съвсем скоро ще видим как е.Дъщеря ми нямаш възражения за курса.Все пак това са 14 дни.Ангажимент до обяд и после-денят е пред нея.
Днес са ходили с класната до френския институт в библиотеката.Не разбрах подробности.Подарили са й подаръка и заминаха в мола...

# 312
  • София
Бройте ме и мен във финансовата помощ за уроците, ако се решат детето и майката.

# 313
  • София
Значи давайте знак като има развитие, за да действаме с каквото е необходимо.

# 314
  • о`майна лунна нощ е
Леле! Място не си намирам! Току-що ми звъннаха, че класната им се е застъпила за момчето и математичката с огромно нежелание е казала, че ще пише три за срока. Момичето плачеше на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт